• Informacje na temat:

    placki zapiekane z serem

Przepisy na temat: placki zapiekane z serem
  • Tarty i placki z wędliną

    ...i startym serem. Resztę sera pokrój na plasterki.  4. Na ciasto wyłóż kilka plasterków dyni i przykryj selerem. Na wierzchu rozłóż resztę dyni i szynkę. Przykryj plasterkami sera. Zapiecz w 170 st(...) śmietaną, mlekiem i startym na drobnych oczkach serem (ser może być ostrzejszy w smaku, np. dojrzewający Bursztyn).  3. Nadzienie rozłóż do lekko przestudzonych foremek z ciastem. Wyrównaj wierzch...

  • Kolejna odsłona placków ziemniaczanych ,,na szybko", tym razem nie zmielonych w blenderze, a przepuszczonych przez sokowirówkę (zbliżam się coraz bardziej do wersji tartej!:) ) z dużą ilością świeżego koperku i świeżą bułką. Placki zapieczone w piekarniku są niebywale chrupiące i smaczne. Można je podawać nie tylko z sosem grzybowym, ale także z gulaszem, sosem koperkowym lub innym ulubionym :-)

  • Przepis na idealne placki ziemniaczane

    Jakie ziemniaki? Tradycyjne placki robimy z surowych, obranych i startych na tarce ziemniaków. Wybieraj odmiany, które zawierają dużo skrobii, np. Aster lub Bryza. Cenna skrobia Masę(...) Do kilograma startych ziemniaków dodaje się jajko (jeśli chcesz, by placuszki były wyrośnięte i puszyste, wbij 2), trochę mąki pszennej (im dodasz jej mniej, tym placki będą delikatniejsze...

  • Propozycja na smaczne, żółciutkie placuszki kukurydziane, pieczone w piekarniku. Placki świetnie komponują się z lekkim sosem czosnkowo - koperkowym. Dobrze sprawdzą się jako danie główne lub jako przekąska.

  • Placki ryżowe zapiekane z pomidorami

    ...szklankami wody, posolić. Gotować, aż ryż pochłonie wodę, co jakiś czas mieszając. Ugotowany ryż lekko przestudzić, dodać jajka i zioła, doprawić solą i pieprzem. Formować placki i smażyć je na(...) żaroodporne wysmarować tłuszczem, układać na przemian pomidory i placki i polać sosem serowym. Dekorować ziołami. Zapiekać w nagrzanym do 220 st. C piekarniku przez ok. 15 min. Czas przygotowania...

  • Wspaniały aromat ziół plus gorący ser ... pycha!

  • Placki ziemniaczane zapiekane z mozarellą

    ...placki na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu osuszyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych. Na każdym placku układać plaster mozarelli, zapiekać kilka minut w nagrzanym i nastawionym na funkcję grill piekarniku. Przed podaniem posypać placki kostką pomidorową i udekorować gałązkami tymianku.. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.

  • Syte, niby ziemniaczane ale z wkładem.

  • Naleśniki wytrawne

    Ta potrawa kojarzy nam się głównie z deserem. Ale nic bardziej mylnego! Z tego cieniutkiego placka można zrobić naprawdę mnóstwo dań, które będą smakowały domownikom.

  • Pyszna nowo podana wersja placków ziemniaczanych

Artykuły na temat: placki zapiekane z serem
  • Zapiekane tortille z kurczakiem

    .... Tortille podgrzać na suchej patelni. Rozłożyć na nich nadzienie z kurczakiem. Placki zwinąć w rulony, ułożyć w żaroodpornej formie posmarowanej tłuszczem. Polać pozostałym sosem. Wstawić do piekarnika...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tarta z warzywami i serem feta

    Fetę i twaróg można z powodzeniem zastąpić serem kozim, żółtym, zmieszać je z serkiem do smarowania lub kwaśną śmietaną.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Ukraińskie smaki: Deruny  w garnkach

    To placki ziemniaczane układane warstwami w glinianych garnkach i zapiekane ze śmietaną i serem lub grzybami duszonymi w śmietanie.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Wiwat, szparagi

    Majową porą stawiamy na szparagi. Dzisiaj w wersji zapiekanej.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Swanetyjskie chaczapuri

    Rodzaj chlebka z serem w środku.

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...