• Informacje na temat:

    placki z sera białego i jabłek

Przepisy na temat: placki z sera białego i jabłek
  • Regionalne przysmaki Polski

    ...wybrane cukiernie. Składają się one z ciasta półfrancuskiego i nadzienia z białego maku, wanilii oraz bakalii. W tym regionie skosztować można też czerniny, czyli zupy kiedyś podawanej wybrankowi(...) na sery, lokalnym przysmakiem są moskole - pieczone na blasze placki ziemniaczane, zazwyczaj z dodatkiem mąki żytniej. Dla miłośników ryb idealny wybór to Kaszuby. "Jesienią zaczyna żerować szczupak...

  • wyszły pyszne co najważniejsze bardzo szybko się je robi, zdecydowanie będę powtarzała...

  • Smakowite dania z ryżem

    ...dodaj posiekaną kolendrę. 3. Ryż i warzywa przełóż do formy. Zalej sosem kokosowym. Na wierzchu połóż mięso pokrojone w plasterki. Zapiekaj 20 minut w 200 st. Placki z orzeszkami ziemnymi(...) 2 jajka 10 dag żółtego sera 2 łyżki mąki pszennej 5-6 łyżek klarowanego masła sól, pieprz Przygotowanie: 1. Ryż ugotuj w posolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu.Odstaw do...

  • Szybko i niedrogo

  • Nadchodzący tydzień w pogodzie zapowiada się ciepło i coraz bardziej wiosennie co mnie ogromnie cieszy! Bo trzeba przyznać że tegoroczna zima dała się we znaki chyba większości z nas... Ostatki dla mnie, to taki znak zbliżającej się nieuchronnie wiosny a takie śliczne, złociste oponki już same w sobie kojarzą się ze słońcem!!....Po prostu nie można przejść koło nich obojętnie :)

  • Pyszna pasta na kanapki,świetny dodatek do świeżego domowego pieczywa.

  • Prosty i szybki przepis,po prostu pyszne:)

  • Pasta z dodatkiem chili i zielonych oliwek.

  • Pasta z białego sera i szprotek

  • Oponki są przepyszną przekąską w ciągu dnia

Artykuły na temat: placki z sera białego i jabłek
  • Syrniki: Rosyjskie placuszki z twarogu

    Syrniki to tradycyjna potrawa kuchni rosyjskiej, ukraińskiej i kuchni białoruskiej. To smażone placki z mąki, sera białego i jajek, niekiedy dodaje się rodzynki, miód lub kawałki jabłek oraz dekoruje kwaśną śmietaną, miodem lub dżemem.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • ...śmietany lub naturalnego jogurtu a także posiekanym szczypiorkiem. Kolacja : rozgnieciony plaster chudego białego sera mieszamy z 50 g chudego twarożku kremowego, sokiem z 1 cytryny, solą, pieprzem(...) słonecznikowych, pokrojonego w kostkę plastra żółtego sera, posiekanej natki pietruszki i sosu winegret, do tego grzanka z pełnoziarnistego chleba. DZIEŃ DZIESIĄTY Śniadanie : musli z połową banana...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Czego domaga się organizm, gdy masz ochotę na konkretne potrawy?

    ...makaron, bułeczki lub placki, jest to taki sam sygnał, jak potrzeba zjedzenia słodyczy.  Nasz organizm trawi bowiem białą mąkę tak samo jak cukier.  Jeśli kusi cię danie mączne na słono, to znaczy, że...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Prosto z patelni

    Mielone z porem i zacierką Składniki: 500 g pora 50 g wędzonego boczku 2 łyżki oleju słonecznikowego 400 g mieszanego mięsa mielonego 150 g śmietany 200 ml wytrawnego białego wina(...) 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Pół opakowania suszonych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek 100 g zielonej konserwowej papryki 150 g salami 125 g sera mozzarella 100 g sera gouda 250 ml sosu...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Goście, goście!

    ...najlepszej jakości, 1 duże jabłko (jak najtwardsze), 4 cebulki szalotki, 200 g gęstej kwaśnej śmietany, 2-3 łyżeczki białego octu winnego, pół łyżeczki mielonego czarnego kardamonu Do smaku: sól, pieprz(...), czarnuszka Mus chrzanowy: 100 g jogurtu naturalnego, 100 g sera twarogowego półtłustego, 50 g chrzanu tartego w słoiczku, łyżka świeżego startego chrzanu, sól, pieprz, cukier Mięso oczyść z nadmiaru...

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu z...