• Informacje na temat:

    placki z sera bialego

Przepisy na temat: placki z sera bialego
  • Placki ryżowe z witaminowym twarożkiem

    ...75 g sera gouda 2 jajka 4 łyżki oleju Przygotowanie: Ryż ugotować w osolonym wrzątku. Twarożek wymieszać z jogurtem, dodać pokrojoną rzodkiewkę i zieloną cebulkę. Doprawić solą i pieprzem.   Ugotowany ryż umieścić w misce, dodać startą marchewkę, startą goudę, posiekana natkę i jajka, a następnie wymieszać. Z przygotowanego ciasta smażyć placki na gorącym oleju. Podawać z twaroźkiem...

  • Robi sie szybko i sa smaczne

  • 0,5 kg ziemniaków, 1 jajo, 2 łyżki śmietany może być też ser biały, sól, pieprz, 2 łyżki mąki

  • domowy serek topiony z dodatkami.....

  • Sekret udanej pizzy to... ciasto!

    ...na placki i ułóż na natłuszczonej blasze.Posmaruj sosem, nałóż dodatki i upiecz. Pieczenie Pizza powinna być pieczona w wysokiej temperaturze,250-260°C,najlepiej w piecu.W domu piecz ją w piekarniku...

  • wyszły pyszne co najważniejsze bardzo szybko się je robi, zdecydowanie będę powtarzała...

  • Placki, frytki, kotleciki, chipsy - ziemniak niejedno ma imię. To postawa jadłospisu Polaków, ale przez wielki nie nauczyliśmy się, że ugotowane tak po prostu są nudne.

  • Pyszna pasta na kanapki,świetny dodatek do świeżego domowego pieczywa.

  • Dar bogów z Olimpu - feta i pita

    Feta to najbardziej znany grecki ser. Plaster białego kruchego sera, posypany oregano i polany zielono złocistą oliwą to najprostsza przekąska (mezze), którą można dostać w każdej greckiej ouzerii i tawernie.

  • Nadchodzący tydzień w pogodzie zapowiada się ciepło i coraz bardziej wiosennie co mnie ogromnie cieszy! Bo trzeba przyznać że tegoroczna zima dała się we znaki chyba większości z nas... Ostatki dla mnie, to taki znak zbliżającej się nieuchronnie wiosny a takie śliczne, złociste oponki już same w sobie kojarzą się ze słońcem!!....Po prostu nie można przejść koło nich obojętnie :)

Artykuły na temat: placki z sera bialego
  • Placek z kalafiorem i papryką

    Posypmy natką pietruszki.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Wiosenne zielone pierogi ze szpinakiem, kaszą i serem

    Pierogi to jedno z najbardziej charakterystycznych polskich dań. Zrobienie ich jak trzeba, z falbankowym brzegiem, wymaga pewnej zręczności. Pamiętam, jak moja babcia Ziuta upominała mnie, żebym dociskała mocniej krawędzie podczas zaklejania pierogów. Zwykle bałam się, że docisnę za mocno, więc zawsze poprawiała je po mnie, żeby były porządnie sklejone. Te kolorowe pierogi to mój własny pomysł. Jeśli nie masz sokowirówki, zamiast soku użyj wody, a szpinak zmiksuj i potem dodawaj go do ciasta.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Sposób na placki

    ...jadłospisów. W Polsce najczęściej sięgamy po placki ziemniaczane a te w każdym domu je się z innymi dodatkami: ze śmietaną, gulaszem, a nawet cukrem. Tym razem proponujemy przygotowanie szwajcarskiego(...) sprawią, że nie zachcesz już ścierać ziemniaków na placki? Możesz też wykorzystać cukinię lub dynię i przygotować coś zupełnie nowego. Możliwości jest wiele, a wszystko po to, żeby zwykłym plackom...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Syrniki: Rosyjskie placuszki z twarogu

    Syrniki to tradycyjna potrawa kuchni rosyjskiej, ukraińskiej i kuchni białoruskiej. To smażone placki z mąki, sera białego i jajek, niekiedy dodaje się rodzynki, miód lub kawałki jabłek oraz dekoruje kwaśną śmietaną, miodem lub dżemem.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Pizza po polsku

    Wędliny, pieczarki, pomidory, trochę sera… Niewiele trzeba, by powstała pyszna pizza.

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...