• Informacje na temat:

    placki z piersi kurczaka i pieczarek

Przepisy na temat: placki z piersi kurczaka i pieczarek
  • Przepis: 1/2 kg piersi z kurczaka - pokroić w kostkę 3 łyżki potarkowanego żółtego sera 6 pieczarek - potarkować 1 cebula - potarkować 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej( lub jakiejkolwiek jaką mamy w domu) 2 łyżki majonezu koperek pietruszka sól, pieprz Wszystko dobrze wymieszać łyżką i smażyć na oleju jak placki ziemniaczane. Po usmażeniu ułożyć na papierowym ręczniku, by odsączyć nadmiar...

  • Składniki: 4 piersi z kurczaka (surowe) pokroić w kostkę, 5 jajek, 5 łyżek mąki, 5 łyżek majonezu, 30 dag sera żółtego i 30 dag pieczarek - zetrzeć na grubej tarce jarzynowej.

  • Kotlety z fileta z kurczaka znamy i lubimy. Te są takie w trochę innym wydaniu. Pokrojone mięso wymieszane z pieczarkami i mozzarellą smakuje wybornie – a placki są bardzo delikatne. Do tego możemy zrobić smażone ziemniaczki i podać z surówką z buraków lub białej rzodkwi.

  • Placuszki - jolek

    ...0,4 kg pieczarek; 3 średnie cegule; 0,5 kg piersi z kurczaka; 3 jajka, 3 łyżki czubate mąki ziemniaczanej, 3 łyżki majonezu...

  • Łatwe i smaczne!

  • Tort naleśnikowy z serem

    Składniki: 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jajka pół szklanki gazowanej wody mineralnej 1 łyżka oleju sól pieprz Farsz: 2 serki wiejskie 30 dag piersi z kurczaka 10 dag rozdrobnionego szpinaku 3 duże pieczarki 2 łyżki oleju słodka papryka curry pieprz kajeński pomidorki koktajlowe listki rukoli do dekoracji Przygotowanie: 1 Piersi umyj, pokrój w kostkę. Z papryki...

  • Szybka potrawa zapiekana z pieczarkami i serem, świetna na drugie danie.

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...i ziołami prowansalskimi.  Szaszłyczki z kurczaka Sposób przygotowania 1. Piersi kurczaka umyj i pokrój w paski. Posmaruj miodem i ketchupem. Przypraw solą, pieprzem, curry, słodką papryką(...) minut w temp. 180°C. Po wyjęciu pozostaw pod przykryciem do wystygnięcia. Placki z szynką i groszkiem 1. Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach w osolonym wrzątku. Po wystudzeniu obierz ze...

  • pyszne i szybkie w zrobieniu

Artykuły na temat: placki z piersi kurczaka i pieczarek
  • Tradycyjne piersi z kurczaka przyrządzone w fantazyjny sposób z kolorowo- pożywnym rezultatem. Jako uzupełnienie kojące puree okraszone groszkiem;-). Smacznego:-)

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Naleśnikowe różności

    ..., pieprz, 15 dag mąki, 4 marchewki, 20 dag piersi z kurczaka, 1 cebula, 3 łyżki oleju, 4 łyżki białego wina, 1/2 szkl. bulionu, 1 pęczek natki, 3 łyżki śmietany. Sezam uprażyć. Masło stopić, wymieszać(...) naleśniki wystygły, należy ponownie je podgrzać. Gdy farsz będzie już gotowy (niezbyt mokry), nakładać go porcjami na placki i zawijać według upodobania. Można podawać od razu albo włożyć do naczynia...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Wesele bez mięsa?

    ...z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki(...) zasmakuje w panierowanych boczniakach? Podobnie można postępować w przypadku kolacji - placki z kwaśną śmietaną, pierożki ruskie z masłem lub krokiety z kapustą na pewno nie spotkają się ze sprzeciwem nawet...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...papierem do pieczenia lub do żaroodpornego naczynia. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj przez 40-45 minut. Zupa brokułowa ● cebula ● pół piersi kurczaka ● korzeń pietruszki ● 250 g brokuł(...) skórki, usuń nasiona, pokrój w kostkę. Wyjmij z wywaru ugotowane mięso i pokrój na mniejsze kawałki. Wywar przecedź i ponownie zagotuj. Wrzuć różyczki brokuła, pomidora i kawałki kurczaka. Dodaj łyżkę...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...