• Informacje na temat:

    placki z makreli

Przepisy na temat: placki z makreli
  • Przekąska dla ucznia

    ..., rozdrobnioną fetę, mąkę, jajko i paprykę. Wszystko dokładnie wymieszaj. 2. Rozgrzej olej na patelni i usmaż placki (3-4 minuty na jednej stronie, aż będą złociste). Wyłóż na ręcznik papierowy, by odsączyć...

  • Ostatnio miałam chęć na placki ziemniaczane oraz wędzoną makrelę, postanowiłam połączyć te dwa składniki dodać nutkę świeżości w postaci świeżej natki pietruszki i gotowe zniknęły z talerza w oka mgnieniu.

  • Smaczna, pożywna pasta na kanapki.

  • Propozycja na smakowitą i pożywną pastę z makreli z dodatkiem świeżej natki pietruszki oraz mielonej papryki. Pasta idealnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, ale możemy nią także faszerować jajka :)

  • Pyszna sałatka lub pasta do smarowania.

  • Super zdrowe i pyszne śniadanie!

  • Świetna do chleba

  • Sałatki z warzyw, ryb są zdrowe i dobre na letnie popołudnia.

  • Pasta nie wymaga dużego wysiłku,a jest pyszna.Polecam smakoszom ryb wędzonych)

Artykuły na temat: placki z makreli
  • Szpinak? Obowiązkowo

    ...przełóż do miski. Dołóż ugotowane na twardo, pokrojone jajka, połówki pomidorków koktajlowych i krążki czerwonej cebuli. Na końcu dorzuć kawałki wędzonej makreli.  Lekko wymieszaj i polej sosem z oliwy(...) do miski. Wbij 2 jajka, dorzuć otręby owsiane (2 łyżki), wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę. Rozgrzej patelnię, wylej na nią olej i nakładaj na to porcje ciasta. Smaż placki z obu stron. Świetnie...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Wielka księga smaków: burak

    Znany od czasów starożytnych, dziś przeżywa prawdziwy renesans. A wszystko to za sprawą jego leczniczych właściwości.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Bezpieczny flirt ze Słońcem

    ...hormonu stresu, czyli adrenaliny. Minusy: Potrafi oparzyć: Wcale nie trzeba leżeć plackiem na plaży, aby się oparzyć! Skórę możesz spiec także podczas pochmurnej pogody lub leżenia w cieniu, pod...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Wakacje: Dobry czas dla twojego serca

    ...ilością minerałów (tzw. średnio zmineralizowaną). 5. W upał uciekaj do cienia W żadnym wypadku nie leż "plackiem" na słońcu. Przez wystawioną na jego działanie intensywnie pocącą się skórę...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • A na talerzu maj

    ...wiosna Dla 6 osób Poziom trudności: 1 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 świeży ogórek, 12 rzodkiewek, opakowanie roszponki, 6 jajek ugotowanych na twardo, 250 g wędzonej makreli, 250

  • Pani Katarzyna, którą w serwisie znacie pod pseudonimem Futka, jest laureatką trzeciej edycji wielkiego, urodzinowego konkursu Smakera. Zadaliśmy jej kilka pytań, abyście mogli poznać ją lepiej. Pani Katarzyna z zawodu jest psychologiem i trenerem personalnym, oprócz sportu i aktywnego wypoczynku, kocha gotowanie. Właśnie ta ostatnia pasja, skłoniła Futkę - w kwietniu 2013 roku - do dołączenia do grona użytkowników Smakera . Od tamtej pory zaskakuje nas wspaniałymi przepisami, które nie tylko...