• Informacje na temat:

    placki z m

Przepisy na temat: placki z m
  • Placki twarogowe

    Sposób przygotowania 1. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na pianę. Żółtka miksuj z twarogiem, dodaj cukier i cukier waniliowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj pianę z białek i delikatnie połącz z masą serową.  2. Placki smaż na patelni wysmarowanej niewielką ilością oleju (najlepiej rozprowadź olej za pomocą pędzelka). Nakładaj łyżką porcję ciasta i smaż z obu...

  • Malutkie, kruche, kolorowe ciasteczka maślane.

  • Placki ziemniaczano - cukiniowe

    Znudziły ci się tradycyjne placki? Spróbuj tego!

  • Dziś mam dla Was pyszne ciastka owsiane podane w 3 smacznych wersjach: z m&m, czekoladą mleczną i słonecznikiem. Oczywiście możecie przyrządzić je ze swoimi ulubionymi dodatkami, np. suszonymi owocami, białą czekoladą, kokosem itp. Idealne na deser, pasują do kawki czy ciepłego kakao, w sam raz do pochrupania, gdy złapie nas mały głód.

  • Placki z polędwiczkami

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj mąkę, starty na tarce żółty ser, przypraw solą. Smaż placki na dobrze rozgrzanym tłuszczu po około 5 minut(...) sos sojowy, duś kwadrans, dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Placki podaj z mięsem, marchewką i groszkiem. 

  • Ciastka owsiane z m&ms

  • Placki ziemniaczane

    ...do smaku solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzewaj małe porcje oleju. Łyżką nakładaj ciasto warzywne. Formuj grubsze placki. Smaż je na złoty kolor z obu stron (w sumie ok. 15 minut). 3. Gotowe placki przełóż na papierowy ręcznik, żeby ociekły z nadmiaru tłuszczu. Udekoruj np. rukolą. Podawaj je od razu po usmażeniu, np. z duszoną kwaszoną kapustą oraz pieczonym kurczakiem.

  • Zabawne, urocze ciacha! Klasyczny amerykański przepis na te ciasteczka za bazę ma ciasto kruche. Ja jednak zdecydowanie polecam upiec je na płatkach owsianych – są chrupiące, bardziej aromatyczne i zdrowsze. Ja zajadam je w ilościach hurtowych... dlatego piekę także w ilościach hurtowych!

  • Placek migdałowy

    ...wody. Wlej do owoców w garnku. Masę gotuj dalej, ciągle mieszając, aż zacznie gęstnieć. 3. Schłodzone ciasto rozwałkuj na 2 placki. Ułóż je na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Na środku każdego rozsmaruj masę malinową. Brzegi zawiń do środka. Placki wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz ok. 40 minut. Odstaw do wystudzenia. Przed podaniem posyp odłożonymi wcześniej...

  • Zdrowa, warzywna sałatka z makaronem, która może stać się samodzielnym daniem lub dodatkiem do obiadu. O tej porze roku do zrobienia tej sałatki użyłam warzyw mrożonych, ale w lecie najlepiej wykorzystać świeże warzywa. Polecam!

Artykuły na temat: placki z m
  • Placki ziemniaczane

    Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półtwardo. Gdy wystygną, obierz je i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj z jajkami, mąką i ziołami. Dopraw solą i pieprzem.  Z masy ziemniaczanej uformuj placki i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z usmażonymi plasterkami boczku. Zobacz także:

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Placki z cukinii

    Chcesz zrobić szybki i zdrowy obiad? Placki z cukinii są rozwiązaniem!

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Placki

    Placki można usmażyć nie tylko z tartych ziemniaków. Jest na nie mnóstwo sposobów!

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Placki z cukinii

    ...1. Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posól i odstaw na chwilę, aby puściła sok. Po odsączeniu dodaj do cukinii jajko, mąkę, posiekany koperek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. 2. Rozgrzej na patelni olej. Uformuj dość cienkie placki. Kładź je na rozgrzany olej, spłaszczając łyżką. 3. Smaż placki z obu stron na średnim ogniu, aż się zarumienią.  Zobacz także:

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • ​Placki kukurydziane

    ...ogniu. Nałóż chochlą pół filiżanki masy na patelnię. Składniki powinni być na niej równo rozłożone. Smaż aż placki zbrązowieją z obu stron, a boki będą chrupkie.  Jeśli placki mają być bardziej...

  • Na straganach obok cukinii i kabaczków leżą dynie. Co łączy te warzywa? Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznymi mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta.   Trop polski i włoski Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone,...

Zdjęcia na temat: placki z m
Wideo na temat: placki z m