• Informacje na temat:

    placki z m

Przepisy na temat: placki z m
  • Mięsne placki

    Sposób przygotowania 1. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Podduś na niej cebulę (3-4 minuty), następnie dodaj mięso i smaż 6-8 minut. Wsyp przyprawę i smaż jeszcze minutę. Zdejmij z ognia i ostudź.  2. Mąkę i proszek do pieczenia zmiksuj w misce z mlekiem i jajkiem. Dodaj rozgniecioną widelcem ciecierzycę i mięso.  3. Rozgrzej na patelni resztę oliwy. Smaż placki po 2-3 minuty z każdej strony...

  • Malutkie, kruche, kolorowe ciasteczka maślane.

  • Placki twarogowe

    Sposób przygotowania 1. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na pianę. Żółtka miksuj z twarogiem, dodaj cukier i cukier waniliowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj pianę z białek i delikatnie połącz z masą serową.  2. Placki smaż na patelni wysmarowanej niewielką ilością oleju (najlepiej rozprowadź olej za pomocą pędzelka). Nakładaj łyżką porcję ciasta i smaż z obu...

  • Dziś mam dla Was pyszne ciastka owsiane podane w 3 smacznych wersjach: z m&m, czekoladą mleczną i słonecznikiem. Oczywiście możecie przyrządzić je ze swoimi ulubionymi dodatkami, np. suszonymi owocami, białą czekoladą, kokosem itp. Idealne na deser, pasują do kawki czy ciepłego kakao, w sam raz do pochrupania, gdy złapie nas mały głód.

  • Jesienne placki

    Lepsze niż pizza!

  • Ciastka owsiane z m&ms

  • Placki kalafiorowe

    Z dodatkiem mięsa drobiowego

  • Zabawne, urocze ciacha! Klasyczny amerykański przepis na te ciasteczka za bazę ma ciasto kruche. Ja jednak zdecydowanie polecam upiec je na płatkach owsianych – są chrupiące, bardziej aromatyczne i zdrowsze. Ja zajadam je w ilościach hurtowych... dlatego piekę także w ilościach hurtowych!

  • Placki toskańskie

    Chrupiące i smaczne. Danie w włoskim stylu.

  • Zdrowa, warzywna sałatka z makaronem, która może stać się samodzielnym daniem lub dodatkiem do obiadu. O tej porze roku do zrobienia tej sałatki użyłam warzyw mrożonych, ale w lecie najlepiej wykorzystać świeże warzywa. Polecam!

Artykuły na temat: placki z m
  • Smażmy placki

    Placki po węgiersku z mięsnym sosem Przygotowanie:  Umyj i osusz mięso. Pokrój w niedużą kostkę. Obsmaż na złoto na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojony boczek. Cebulę i marchew obierz, a paprykę(...) angielskie i liście laurowe. Duś ok. półtorej godziny, do miękkości mięsa. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy i zasmażkę przygotowaną z masła i mąki. Przygotuj placki: obierz i zetrzyj na tarce...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Placki ziemniaczane

    Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półtwardo. Gdy wystygną, obierz je i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj z jajkami, mąką i ziołami. Dopraw solą i pieprzem.  Z masy ziemniaczanej uformuj placki i usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z usmażonymi plasterkami boczku. Zobacz także:

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Placki z cukinii

    Chcesz zrobić szybki i zdrowy obiad? Placki z cukinii są rozwiązaniem!

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Placki

    Placki można usmażyć nie tylko z tartych ziemniaków. Jest na nie mnóstwo sposobów!

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Placki z cukinii

    ...1. Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posól i odstaw na chwilę, aby puściła sok. Po odsączeniu dodaj do cukinii jajko, mąkę, posiekany koperek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. 2. Rozgrzej na patelni olej. Uformuj dość cienkie placki. Kładź je na rozgrzany olej, spłaszczając łyżką. 3. Smaż placki z obu stron na średnim ogniu, aż się zarumienią.  Zobacz także:

  • Pani Katarzyna, którą w serwisie znacie pod pseudonimem Futka, jest laureatką trzeciej edycji wielkiego, urodzinowego konkursu Smakera. Zadaliśmy jej kilka pytań, abyście mogli poznać ją lepiej. Pani Katarzyna z zawodu jest psychologiem i trenerem personalnym, oprócz sportu i aktywnego wypoczynku, kocha gotowanie. Właśnie ta ostatnia pasja, skłoniła Futkę - w kwietniu 2013 roku - do dołączenia do grona użytkowników Smakera . Od tamtej pory zaskakuje nas wspaniałymi przepisami, które nie tylko...

Zdjęcia na temat: placki z m
Wideo na temat: placki z m
  • Placki kukurydziane

    Świetny pomysl na kolację.

  • Jak się robi placki ziemniaczane?

    Przepis na placki ziemniaczane jest naprawdę prosty, choć przed ich przygotowaniem może nas powstrzymywać wizja spędzenia długich chwil w kuchni i żmudnego ucierania ziemniaków na gładką masę. Nic bardziej mylnego: to proste danie, które należy do kanonu kuchni polskiej, można przygotować naprawdę szybko. Zobaczcie, jak łatwo przyrządzić placki ziemniaczane - ten tani przepis pomoże wam już