• Informacje na temat:

    placki z kukurydzą i dymką

Przepisy na temat: placki z kukurydzą i dymką
  • Sprawdzony przepis na "Łososiowe placki z dymką"

  • Smaczne placki z kukurydzą, latem biorę świeże kolby kukurydzy, teraz dobrze odsączoną kukurydzę z puszki. Placki bardzo dobrze smakują z jogurtowym sosem, twarożkiem z ziołami lub kolorową salsą.

  • Sprawdzony przepis na "Placki z kukurydzą i papryką"

  • Dziś zapraszam na złociste, delikatne i bardzo smakowite placki ziemniaczane, urozmaicone dodatkiem koperku oraz kukurydzy. Całość świetnie komponuje się z kwaśną śmietaną lub jogurtem greckim.

  • Sprawdzony przepis na "Placki po meksykańsku z kukurydzą"

  • Smaczny pomysł na "Kurczak z dymką"

  • Zapomniane przeze mnie kotleciki kargule. Najczęściej przygotowuje się je z piersi kurczaka – ja jednak przygotowałam jej ze schabu , który zalegał mi w zamrażalce. Dodałam do nich botwinkę i dymkę. A , że schabik lubi smalec więc usmażyłam kotleciki na smalcu. Kotleciki wyszły przepyszne i zdrowe ???? Idealne na przemycenie warzyw dla naszych pociesz ponieważ nie czuć mocno buraczkami ani cebulką – spróbujcie

  • Wiecie jak to jest po powrocie z urlopu...jeszcze bardziej się nie chce :P Odliczamy czas do kolejnego urlopu ;) Jeszcze 50 tygodni ;) Teraz wzięliśmy na tapetę mięso indycze i dymkę, bo z tego lenistwa nie chciało się iść na zakupy. Wyszło tak jak się spodziewaliśmy. Polecamy ;) Enjoy! ;)

  • Propozycja na zdrowy, pożywny i sycący twarożek, który urozmaici nasze śniadanie.

  • Smaczny pomysł na "Jajka faszerowane dymką i ziemniakiem"

Artykuły na temat: placki z kukurydzą i dymką
  • Placuszki z kukurydza pierwszy raz jedlismy u mojej ciotki w Brandon w Kanadzie... ale to bylo juz 9 lat temu... od tego czasu wracam do nich chetnie,...

  • Maja Sobczak z Qmamkasze.pl pokaże ci jak łatwo przygotować szaszłyki, tym samym udowodni, że danie to nie jest zarezerwowane tylko na ciepłe, letnie wieczory. Składniki:- 7 limonek- pęczek grubego szczypioru- 2 poszatkowane papryczki chilli- 3 łyżki jasnego oleju sezamowego- 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)- 2 czubate łyżki masła orzechowego- 2 łyżki sosu sojowego tamari- 2 ząbki czosnku- duża garść poszatkowanej zielonej kolendry- 2 pokrojone na krążki kolby kukurydzy- kostka...

  • Złoto na talerzu

    .... Gotową zupę rozlej do miseczek. Przed podaniem do każdej porcji dodaj żółty ser pokrojony w słupki i natkę pietruszki. Przygotowanie: 50 minut Porcja: 350 kalorii Placki kukurydziane Składniki na(...). 3. Przygotuj sos: obierz i posiekaj czosnek oraz natkę, dodaj je do jogurtu, dopraw solą i pieprzem. Placki podgrzej, każdy z osobna, na suchej patelni. Nie dopuść do spalenia. Na ciepłych plackach...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Otwórz puszkę tuńczyka

    ..., podzielić na 4 porcje. Ciasto rozwałkować na 4 cienkie placki. Każdy posmarować 3 łyżkami sosu pomidorowego, obłożyć tuńczykiem, cebulą i kukurydzą, posypać pieprzem i oregano, wstawić do piekarnika...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Naleśnikowe inspiracje

    Kochają je dzieci i dorośli. Znają na całym świecie. Te niepozorne, cienkie placki z mąki, jajek i mleka, jedzono je już przed wiekami. Najprawdopodobniej powstały we Włoszech, a dokładniej we Florencji, skąd do Francji trafiły dzięki zamążpójściu Katarzyny Medycejskiej, która poślubiła francuskiego władcę, a było to w połowie XVI wieku. Istotny jest jednak fakt, że naleśniki szybko zyskały...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Kukurydza, określana mianem złota Ameryki, znana była już Majom i Aztekom. Do Europy trafiła dzięki Krzysztofowi Kolumbowi w XV w. Pod względem wielkości upraw, jest drugim po pszenicy zbożem na świecie. W Polsce pojawiła się po koniec XVIII wieku, ale o wzroście jej popularności w naszym kraju możemy mówić dopiero od kilku lat. Jak wynika z badań archeologicznych, kukurydzę uprawiano już 5 000 lat temu na terenie dzisiejszego Meksyku. Za jej ojczyznę uważa się Amerykę Środkową i...

  • Kukurydza była niegdyś głównym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Obecnie cieszy się wielką popularnością na całym świecie, jest - tuż obok pszenicy i ryżu - najpopularniejszą rośliną uprawną. Jakie dania możemy przygotować z jej wykorzystaniem? Fot. 123RF/Picsel Kukurydza kojarzy nam się przede wszystkim z żółtą kolbą i ziarnami. Tymczasem kolorów kukurydzy jest kilka, między innymi biały, czerwony i niebieski. Co ciekawe wszystkie te odmiany znali już Peruwiańczycy prawie 3000 lat p.n.e.....