• Informacje na temat:

    placki z fileta i majonezu

Przepisy na temat: placki z fileta i majonezu
  • Pyszne potrawy ze śledziem

    ...układamy: warstwę śledzi, warstwę majonezu,  posypujemy szczyptą pieprzu, warstwę mieszanki warzyw, warstwę majonezu, pieprz, warstwę buraków, majonez, szczyptę pieprzu i jajka. Opcjonalnie sałatkę można...

  • Pomysł na pieczonego kurczaka :). Propozycja na szybki a zarazem bardzo dobry obiad , który można podać zarówno z ryżem, ziemniakami gotowanymi, frytkami, czy tak jak u mnie z kuleczkami ziemniaczanymi własnej roboty :)

  • Co na świąteczny obiad?

    ..., czubata łyżka musztardy, łyżeczka cukru, natka, 4 łyżki oleju, sól, gałka muszkatołowa, gotowe placki ziemniaczane Przygotowanie: 1. Oczyść pieczarki, pokrój w plasterki. Obraną cebulę potnij(...). Podgrzej, ale już nie gotuj. Placki włóż do gorącego piekarnika z termoobiegiem. Podgrzewaj 3-4 minuty w temperaturze 200 st. C. Podawaj jako dodatek do medalionów. Doskonałym dodatkiem do tak...

  • Kotlet z fileta kurczaka idealny na codzienny obiad jak i na uroczystą kolację. Kotlety są przepyszne a przede wszystkim bezproblemowe i szybkie do przygotowania

  • Szybka i łatwa do zrobienia

  • Jajka kurze z majonezem, posypane szczypiorkiem.

  • Jeden z lepszych chlebów jaki jadłam, chrupiąca delikatna, krucha skórka, a środek miękki i puszysty '-D

  • Gdy zostaje mi majonez robię ten placek.

  • Jeśli potrzebujemy mała porcję mięsa mielonego lepiej jest je drobno posiekać niż mielić bo więcej zostanie w maszynce niż z niej wyjdzie. Polecam pyszne kotlety drobiowe z dodatkiem papryki, sera żółtego i cebuli:)

  • Nowoczesna babka mięsna z kurczaka z dodatkiem pieczarek i mięsa mielonego wieprzowego, przykryta serem, propozycja pysznego dania na niedzielny obiad lub imprezę.

Artykuły na temat: placki z fileta i majonezu
  • Tortilla po diabelsku

    Składniki na 4 porcje: 4 placki tortilla, 20 dag fileta z kurczaka, 4 liście sałaty, papryka, po pół puszki kukurydzy i czerwonej fasoli, cebula, ząbek czosnku, łyżka ostrej papryki, łyżka przyprawy do gyrosa, 6 łyżek oliwy, sól, pieprz Na sos : 6 łyżek majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, łyżka posiekanej natki, ząbek czosnku, sól, pieprz. Krok 1 Zrób bejcę do mięsa: do małej miski wlej...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tortille - meksykańskie naleśniki

    ...rozwałkuj. Cienkie placki układaj na rozgrzanej, suchej patelni. Gdy tortilla wypełni się pęcherzami powietrza i pokryje brązowymi plamkami, należy przewrócić ją na drugą stronę i smażyć 30 sekund(...) z tuńczykiem Składniki: 4 łyżki majonezu, 3 łyżki musztardy, czerwona cebula, pieprz, sałata, 6 jajek, 6 tortilli, 30 dag tuńczyka z puszki, sól. Przygotowanie: Majonez wymieszaj z musztardą...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Święto smaku

    ...wędzonego pstrąga bez skóry, 1 mała słodka biała cebula, 2 czubate łyżki majonezu, 1 łyżka jogurtu greckiego, sok z 1/2 pomarańczy, sól, pieprz Do podania: kilka marynowanych kurek, kilka gałązek(...)°C. Roztrzep jaja, wymieszaj z masą soczewicową, wlej ją do formy (konsystencja pasztetu przed upieczeniem ma przypominać masę na placki ziemniaczane). Postukaj blaszką o blat, by ze środka wypchnąć...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Dieta bez pszenicy dr Williama Davisa. Schudniesz 5 kg w dwa tygodnie

    ...insuliny, a efektem tego jest znikanie tzw. tłuszczu trzewnego, tworzącego czyli oponki w pasie. Z czego zrezygnować: Wyeliminuj pieczywo i ciasta, makarony, pizzę, pierogi, placki, naleśniki(...) zmiksuj trzy łyżki majonezu, łyżeczkę wasabi, odrobinę suszonego, zmielonego imbiru i łyżeczkę wody lub octu ryżowego. Zjedz z sałatką z młodego szpinaku, kilku orzechów włoskich, pokrojoną w piórka...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ..., pierogi, placki, naleśniki. Zrezygnuj też z mąki kukurydzianej (tortille, chipsy, popcorn, płatki). Ze względu na dużą zawartość cukru nie jedz słodyczy i suszonych owoców, nie pij słodkich, gazowanych(...) czekolady z zawartością 90 proc. kakao Kolacja: Pieczony filet z łososia polany sosem wasabi. Aby go przygotować zmiksuj trzy łyżki majonezu, łyżeczkę wasabi, odrobinę suszonego, zmielonego imbiru...

  • Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego rodzaju sałatek. W powszechnej opinii uważa się go za jeden z najgorszych produktów używanych w kuchni. Ale czy faktycznie jest taki zły, jak go malują? Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie może wyobrazić sobie bez niego sałatki jarzynowej czy sosu czosnkowego. Jego głównym składnikiem jest żółtko, olej, musztarda, ocet oraz szczypta soli, białego...