• Informacje na temat:

    placki z czerwonej fasoli

Przepisy na temat: placki z czerwonej fasoli
  • Naleśniki z farszem

    ...wołowiny pół puszki czerwonej fasoli pół puszki kukurydzy 3 pomidory papryczka chili ząbek czosnku łyżka soku z limonki 2 łyżki oleju natka pietruszki sól pieprz Przygotowanie: 1. Składniki na ciasto zmiksuj, odstaw. Smaż placki. Mięso przypraw, podsmaż. Wypłukaną fasolę zmiel, wymieszaj z mięsem i kukurydzą. 2. Pomidory, czosnek, chili pokrój, wymieszaj z sokiem...

  • Smaczna pasta do pieczywa

  • Potrawy na cały tydzień

    ..., ułóż na nich po porcji masy buraczanej z serkiem.  3. Na wierzchu ułóż plasterki ogórka kiszonego, śledzia. Udekoruj czerwoną cebulą i natką pietruszki.  Placki kukurydziane z warzywami(...) naprzemiennie ziemniaki, i mięso. Zapiekaj 30 minut w temp. 180 st. C. Pod koniec posyp startym żółtym serem i natką.  Sałatka z czerwonej kapusty Sposób przygotowania 1. Kapustę...

  • Wykonanie tej sałatki zajmuje ok 20 minut, jest tania, smaczna i pożywna. W sam raz na szybką kolację albo śniadanie.

  • KARNAWAŁOWA SAŁATKA TACO W MISECZCE Z TORTILLI

    Sposób przygotowania Do formy na babkę lub specjalnej formy do tortilli wkładamy tortille od dan cake, wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 10 minut, pilnując by placki nie przypiekły się zbyt mocno. Gotowe tortille wyjmujemy z forem i czekamy aż ostygną. Sałatę szarpiemy na mniejsze kawałki i wykładamy na spód tortilli. Na dobrze rozgrzanym oleju krótko podsmażamy mięso...

  • Pyszna, pożywna zupa w 30 min? Da się zrobić ;)

  • Zapiekanki na nowo!

    Zapiekanka z chili con carne Składniki: 600 g mielonej wołowiny 2 cebule 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka(...) ułóż naprzemiennie placki tortilli i chili con carne. Na wierzchu powinno znaleźć się mięso w sosie pomidorowym i tarty żółty ser. Całość zapiekaj ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Czas...

  • Gruzińskie ciasto z czerwonej fasoli jest nie tylko smaczne, niezbyt słodkie i dzięki temu relatywnie zdrowe, ale też bezglutenowe. A przy tym smakuje jak najlepsza gorzka czekolada! Nie wierzycie? Sprawdźcie sami! Proporcja na dwie małe keksówki albo jedną dużą.

  • Składniki na 8 porcji: - wędzona pierś kurczaka, - 100 g cieciorki lub czerwonej fasoli, - 2 ząbki czosnku, - 2 marchewki, - łyżka oleju, - cebula, - strąk papryki, - kilka listków sałaty(...) pierś kurczaka pokroić w paski. Placki kukurydziane skropić wodą, podgrzać w piekarniku. Ciepłe placki posmarować sosem meksykańskim, wyłożyć na nie sałatę, duszone warzywa, cieciorkę i wędzonego...

  • bardzo szybka sałatka

Artykuły na temat: placki z czerwonej fasoli
  • Kulki sezamowe z pastą z czerwonej fasoli i bananami

    ...włoskiego.  Rozgnieć kule na placki. Na środek każdego nałóż 1/4 łyżeczki pasty z czerwonej fasoli i kawałek banana. Zawiń brzegi ciasta do środka. Delikatnie ponownie uformuj ciasto na kształt kuli. Po...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Sposób na placki

    ...jadłospisów. W Polsce najczęściej sięgamy po placki ziemniaczane a te w każdym domu je się z innymi dodatkami: ze śmietaną, gulaszem, a nawet cukrem. Tym razem proponujemy przygotowanie szwajcarskiego przysmaku - rosti z tatarem z łososia oraz egzotycznej wersji polskiej klasyki - placków ziemniaczanych z kiełkami fasoli mung (można je kupić w sklepach ze zdrową żywnością). A może medaliony z selera...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Angielskie śniadanie

    ...śniadania - jajko zapiekane na fasolce, a zamiast tostów - pszenną tortillę domowej roboty. Jajka zapiekane na fasolce Składniki na 4 porcje: 2 cebulki dymki, papryczka chili, 50 dag czerwonej fasoli w sosie pomidorowym (np. z puszki), 150 ml kwaśnej śmietany, 10 dag żółtego sera, garść świeżego szpinaku, sól, pieprz czarny mielony, 4 jajka, łyżeczka pasty chili. Przygotowanie:  Dymkę...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Tortilla po diabelsku

    Składniki na 4 porcje: 4 placki tortilla, 20 dag fileta z kurczaka, 4 liście sałaty, papryka, po pół puszki kukurydzy i czerwonej fasoli, cebula, ząbek czosnku, łyżka ostrej papryki, łyżka przyprawy do gyrosa, 6 łyżek oliwy, sól, pieprz Na sos : 6 łyżek majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, łyżka posiekanej natki, ząbek czosnku, sól, pieprz. Krok 1 Zrób bejcę do mięsa: do małej miski wlej...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Gulasz meksykański

    Składniki na 4-5 porcji: 40 dag mięsa, np. łopatki wieprzowej, cebula, 1 strąk czerwonej papryki, 1 strąk zielonej papryki, 1 strąk żółtej papryki, 1 i ½ szklanki bulionu warzywnego, 60 dag pomidorów z puszki, 2 ząbki czosnku, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka czerwonej fasoli, olej do smażenia, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, ¼ łyżeczki ostrej mielonej papryki, sól l pieprz Przygotowanie...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...