• Informacje na temat:

    placki z cynamonem

Przepisy na temat: placki z cynamonem
  • Serowe placki z musem jabłkowym i cynamonem

    .... Dodaj ubitą z białek pianę, delikatnie wymieszaj. 2. Usmaż placki na niewielkiej ilości oleju. Osącz z tłuszczu. 3. Mus: jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój. Włóż do rondla, podlej wodą, dodaj cukier do smaku. Gotuj, aż zaczną się rozpadać. Posyp cynamonem. Podaj z plackami.

  • Z cynamonem smakują wybornie.

  • Placek z orzechami

    Sposób przygotowania 1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i drobno posiekać. Lekko posolone białka ubić z cukrem na sztywną pianę, stopniowo dodając olej, wodę, żółtka, mąkę wymieszaną z sodą, kakao, proszkiem do pieczenia i cynamonem.  2. Następnie delikatnie wmieszać jabłka i orzechy. Gotowe ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy i piec w nagrzanym piekarniku w temp...

  • Sprawdzony przepis na "Placki dyniowe z cynamonem"

  • Owocowy placek z kruszonką

    W dużej misce wymieszaj mikserem masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, jajka, esencję waniliową i cynamon.

  • Pyszne placki jogurtowe bez proszku do pieczenia. Podajemy z wilgotną śliwką suszoną posypaną cynamonem i cukrem pudrem.

  • Na śniadanie zdrowe placki szpinakowe

    Sposób przygotowania Listki szpinaku umyj, banany obierz, a następnie zmiksuj. Do masy wbij jajo, dodaj sól, cynamon, mąkę oraz wodę. Dokładnie wymieszaj rózgą. Rozgrzej patelnię i posmaruj ją tłuszczem. Placki smaż na rumiano z obu stron. Podawaj z plasterkami bananów i orzechami (np. pekan). 

  • Przepis wart wypróbowania: "Serowe placki z musem jabłkowym i cynamonem"

  • Placki z pomarańczą

    ...i cytryny, wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej lub masło klarowane, kładź łyżką placki, wyrównaj ich kształt. Smaż z obu stron.

  • Przepyszny placek jabłkowy pachnący cynamonem i gałką muszkatołową.

Artykuły na temat: placki z cynamonem
  • Placek korzenny

    1. Jabłka umyć. Jedno obrać, zetrzeć na tarce, pozostałych nie obierać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plastry. skropić sokiem z cytryny, ...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Placek z migdałami

    Placek możesz podawać tak jak szarlotkę – na ciepło z kulką lodów waniliowych i bitą śmietaną (ubij na krem 200 ml schłodzonej śmietanki 30 proc. z 2 łyżkami cukru pudru).

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Placek ze śliwkami

    Przygotowanie: Przesianą mąkę pszenną wymieszaj z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Do miski wlej żółtka, wsyp 200 g cukru oraz cynamon. Wymieszaj...

  • Czy naprawdę cynamon przeciwdziała cukrzycy? Na czym polega niebezpieczna moda związana z cynamonem? Czy rzeczywiście jest toksyczny dla wątroby? Zobacz! Fot. 123RF.COM/PICSEL Dodajemy go do ciast, deserów, tradycyjnego suszu; w niezmielonej formie rulonika może też stanowić ozdobę. Dawniej wierzono, że przynoszą go Cynamonowe Ptaki. Nadal łączymy z nim wiele przekonań, a także mitów. Jemy korę z drzew Cynamon to nic innego, jak wysuszona kora drzewa o nazwie cynamonowiec (istnieje ponad 200...

  • Placek śliwkowy z kruszonką

    1. Śliwki rozmrażamy na sitku, by osączyły się z nadmiaru soku. Rozpuszczamy 120 g masła, studzimy. Do miski przesiewamy półtorej szklanki mąki, dodajemy...

  • Porządna dawka energii, dzięki której przetrwasz nawet najcięższy dzień. SKŁADNIKI - 100 g płatków owsianych - 500 ml mleka - 2 banany - 1 jogurt naturalny mały - 2-3 łyżki masła kokosowego - płatki kokosowe - 1 łyżeczka cynamonu - 6 kostek białej czekolady (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wsypujemy płatki owsiane i zalewamy je mlekiem. Zagotowujemy. Dodajemy masło kokosowe. Gotujemy przez około 6-7 minut, mieszając od czasu do czasu.Krok 2Owsiankę przekładamy do 2 lub 3 miseczek w...

  • Placek ze śliwkami

    Pyszne jesienne ciasto.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

Wideo na temat: placki z cynamonem
  • Śniadania świata

    Marta Greber na co dzień prowadzi bloga kulinarnego "Co Dziś Zjem Na Śniadanie?". W kuchni "Dzień Dobry TVN" Greber przygotowała swoje propozycje śniadań z różnych stron świata. Blogerka przyrządziła m.in. banany zapiekane w kakaowym cieście z odrobiną cynamonu, ziołowe francuskie tosty z wędzonym łososiem i kremem, placek po niderlandzku czy tortillę de patatas.