• Informacje na temat:

    placki z cukinii z żółtym serem i pietruszką

Przepisy na temat: placki z cukinii z żółtym serem i pietruszką
  • Cukiniowe poduszeczki

    Składniki na 3-4 porcje: 25 dag cukinii 20 dag ostrego żółtego sera 2 jajka 2 łyżki posiekanych szczypiorku, koperku i natki pietruszki 3 łyżki mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku(...) olej nakładaj łyżką do zupy równe placuszki. Zostaw odstępy między nimi, bo troszkę urosną. Smaż z obu stron po około 1-2 minuty na rumiany kolor. 3. Usmażone placki odkładaj na talerz wstawiony do...

  • Szybkie , smaczne i sycące placki na obiad.

  • Smaczny obiad dla całej rodziny

    ...z cukinii Sposób przygotowania 1. Cukinie pokrój w plastry. Ułóż na papierze do pieczenia. Wymieszaj oliwę, sok z cytryny, pieprz, ostrą paprykę w proszku, sól, czosnek granulowany. Posmaruj(...) przygotowania 1. Z cukinii odetnij czubki, wydrąż i posól. Odstaw na 15 minut i odlej sok. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 30 minut w temp. 180°C, aż cukinie zmiękną.  2. Tuńczyka odsącz...

  • Smaczny pomysł na "Placki z kapustą i żółtym serem"

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...) A także souvlaki czyli nieduże grillowane szaszłyczki z jagnięciny ( souvlaki arni) lub kurczaka. I oczywiście placki pita - obowiązkowe - jak wycieczka na ateński Akropol. Grecka sztuka mięsa Im(...) wyrabia. Takim właśnie serem jest formaela, która od wieków powstaje w niewielkiej górskiej wiosce Arahova a tajemnica jego produkcji przechodzi wśród mieszkańców z ojca na syna. Jest to twardy żółty...

  • Szybkie placki na smaczną przekąskę.

  • Poznaj nowości marki PROSTE HISTORIE

    ...jest w zaledwie kilka chwil. Zupa krem z zielonych warzyw Proste Historie kryje w sobie bogactwo smaku brokułów, cukinii, zielonego groszku i szpinaku. W opakowaniu znajdziesz całe warzywa do(...) typu parmezan, dziugas, parmigiano. Dodaj ½ łyżeczki ostrej papryki i na teflonowej, rozgrzanej i suchej patelni wysypuj cienkie placki z sera. Zrumienione placki delikatnie odkładaj na talerz...

  • Przepis wart wypróbowania: "Placki ziemniaczane z serem żółtym"

  • Potrawy na cały tydzień

    ...naprzemiennie ziemniaki, i mięso. Zapiekaj 30 minut w temp. 180 st. C. Pod koniec posyp startym żółtym serem i natką.  Sałatka z czerwonej kapusty Sposób przygotowania 1. Kapustę(...), ułóż na nich po porcji masy buraczanej z serkiem.  3. Na wierzchu ułóż plasterki ogórka kiszonego, śledzia. Udekoruj czerwoną cebulą i natką pietruszki.  Placki kukurydziane z warzywami...

  • Wyjątkowa wariacja na temat placków ziemniaczanych

Artykuły na temat: placki z cukinii z żółtym serem i pietruszką
  • Placki z cukinii

    Chcesz zrobić szybki i zdrowy obiad? Placki z cukinii są rozwiązaniem!

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Placki

    Placki można usmażyć nie tylko z tartych ziemniaków. Jest na nie mnóstwo sposobów!

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Cukinia? Zapiecz to!

    ...i serem Składniki na 4 porcje: 500 g cukinii, 2 łyżki oliwy, 100 g szynki konserwowej lub kiełbasy szynkowej, 125 g mozzarelli, 2 ząbki czosnku, kilka gałązek bazylii i pietruszki, 200 g twardego(...) i czosnek obieramy. Cebulę drobno siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach, a kiełbasę kroimy w plasterki lub w kosteczkę. Do cukinii dodajemy cebulę i czosnek, ser...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Cukinia i bakłażan

    ...: 5 pomidorów, 1/2 mniejszej cukinii, bakłażan, sól, pieprz, 2 cebule, 3 gałązki tymianku, oliwa, 25 dag sera bałkańskiego. Przygotowanie: Warzywa umyj i pokrój w plasterki. Posól je i dopraw...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Sposób na placki

    ....  Placuszki cukiniowe Składniki na 4 porcje. Placki: 50 dag cukinii, 10 dag płatków owsianych, 8 dag mąki, 2 jajka, 1 łyż. posiekanej natki pietruszki, 1 łyż. posiekanego świeżego majeranku, sól(...)Trudno ustalić, kto właściwie wpadł na pomysł starcia ziemniaków, czy cukinii i usmażenia ich po wymieszaniu z mąką i jajkami. Wiadomo, że w różnych formach są obecne w większości europejskich...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...