• Informacje na temat:

    placki z bananów

Przepisy na temat: placki z bananów
  • Na śniadanie zdrowe placki szpinakowe

    Sposób przygotowania Listki szpinaku umyj, banany obierz, a następnie zmiksuj. Do masy wbij jajo, dodaj sól, cynamon, mąkę oraz wodę. Dokładnie wymieszaj rózgą. Rozgrzej patelnię i posmaruj ją tłuszczem. Placki smaż na rumiano z obu stron. Podawaj z plasterkami bananów i orzechami (np. pekan). 

  • Przepis wart wypróbowania: "Lukrowany jabłecznik z dodatkiem bananów"

  • Piegusek z bananami

    Bananowy placek - sama słodycz!

  • Prosty i sprawdzony przepis na śniadanie lub podwieczorek dla dzieci. Więcej szczegółów przeczytacie na moim blogu www.kulinarnyrollercoaster.pl

  • Naleśniki gryczane z bananami i czekoladą

    Sposób przygotowania 1. Wymieszaj obie mąki, sól, cukier, mleko, roztopione masło, proszek do pieczenia. Odstaw na 20 minut. Smaż placki na oleju.  2. W kąpieli wodnej rozpuść czekolady, mleko, masło, miód i aromat. Wymieszaj. Placki układaj na talerzu z bananami. Polej sosem, posyp migdałami i orzechami. 

  • Dobre na deser jak i na słodki obiad;) Placki te można zrobić praktycznie z każdymi owocami.

  • Placuszki z kaszy manny z bananem

    Kaszę zalej mlekiem, dobrze wymieszaj, a potem odstaw na 30 minut.

  • Wspaniały deserek dla naszych dzieci.

  • Śniadanie do plecaka

    ...i trądzikiem. Zdrowe chipsy Nawet niejadki powinny skusić się na owocowe chipsy. Łatwo przygotujesz je z jabłek albo bananów. Owoce wystarczy umyć, oczyścić z pestek i ew. obrać, a potem pokroić(...) rękach tłustych śladów. ●Pamiętaj, by posmarować placki zdrowym nadzieniem, mogą to być niskosłodzone dżemy, serki, warzywne pasty. Nie daj namówić się na kaloryczny czekoladowy krem. ●Nie smaruj...

  • Bardzo ciekawy przepis na placuszki, w których nie ma żadnej mąki ani cukru, a smakują wyśmienicie.

Artykuły na temat: placki z bananów
  • Placki z miodem, bananami i prażonymi orzechami

    ...patelni upraż orzechy. Banany obierz i pokrój w plastry. Na niewielkiej patelni rozgrzej trochę oleju. Usmaż placki z obu stron na złoty kolor. Układaj je jeden na drugim, każdy polewając miodem i kładąc po kilka kawałków banana. Na ostatnim placku ułóż resztę bananów. Posyp prażonymi orzechami i również polej miodem. Podawaj na ciepło. Zobacz także:

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Placuszki z miodem i bananami

    ...rozgrzanej, suchej patelni upraż orzechy. Banany obierz i pokrój w plastry. Na niewielkiej patelni rozgrzej trochę oleju. Usmaż placki z obu stron na złoty kolor. Układaj je jeden na drugim, każdy polewając miodem i układaj po kilka kawałków banana. Na ostatnim placku ułóż resztę bananów. Posyp prażonymi orzechami i również polej miodem. Podawaj na ciepło. Zobacz także:

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Kawowo-bananowy placek

    Sposób przygotowania: Z masła, 200 g mąki i 100 g cukru przygotowujemy kruszonkę. Dzielimy na pół. Blachę smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Połowę kruszonki wykładamy na blachę i lekko dociskamy, by powstał jednolity cienki spód ciasta.  Banan obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Do malaksera wlewamy olej, jogurt, wsypujemy 130 g cukru, kawę rozpuszczalną, plasterki bananów i miksujemy na...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Placek jagodowy

    Możesz użyć gotowego ciasta francuskiego.

  • Porządna dawka energii, dzięki której przetrwasz nawet najcięższy dzień. SKŁADNIKI - 100 g płatków owsianych - 500 ml mleka - 2 banany - 1 jogurt naturalny mały - 2-3 łyżki masła kokosowego - płatki kokosowe - 1 łyżeczka cynamonu - 6 kostek białej czekolady (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wsypujemy płatki owsiane i zalewamy je mlekiem. Zagotowujemy. Dodajemy masło kokosowe. Gotujemy przez około 6-7 minut, mieszając od czasu do czasu.Krok 2Owsiankę przekładamy do 2 lub 3 miseczek w...

  • Kulki sezamowe z pastą z czerwonej fasoli i bananami

    ...włoskiego.  Rozgnieć kule na placki. Na środek każdego nałóż 1/4 łyżeczki pasty z czerwonej fasoli i kawałek banana. Zawiń brzegi ciasta do środka. Delikatnie ponownie uformuj ciasto na kształt kuli. Po...

  • Nie lada gratka dla miłośników egzotycznych owoców. Dzięki nim, poczujesz się, jak na tropikalnych wakacjach. SKŁADNIKI - 1 świeży ananas - 1-2 mango - 2 banany - 2 szklanki kefiru PRZYGOTOWANIE Krok 1Ananasa obieramy. Kroimy go w plastry, usuwamy łyżeczką środek a następnie kroimy plastry w kostkę. Mango obieramy i kroimy na kawałki. Banany również obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Owoce wrzucamy do blendera i miksujemy. Dodajemy kefir i miksujemy wszystko razem. Wkładamy gotowe smoothie...