• Informacje na temat:

    placki po diabelsku

Przepisy na temat: placki po diabelsku
Artykuły na temat: placki po diabelsku
  • Tortilla po diabelsku

    Składniki na 4 porcje: 4 placki tortilla, 20 dag fileta z kurczaka, 4 liście sałaty, papryka, po pół puszki kukurydzy i czerwonej fasoli, cebula, ząbek czosnku, łyżka ostrej papryki, łyżka przyprawy do gyrosa, 6 łyżek oliwy, sól, pieprz Na sos : 6 łyżek majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, łyżka posiekanej natki, ząbek czosnku, sól, pieprz. Krok 1 Zrób bejcę do mięsa: do małej miski wlej...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Diabelskie tortille

    Z 5 łyżek oliwy, przyprawy do gyrosa, 1 łyżki ostrej papryki, soli i pieprzu przygotować bejcę. Mięso opłukać, pokroić w grube paski i włożyć do bejcy,...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tortilla pełna smaku

    .... Zagnieć elastyczne ciasto. Odrywaj małe porcje, każdą rozwałkuj na cienkie placki. Smaż na mocno rozgrzanej patelni z odrobina oliwy, po 5-7 minut, aż zrobią się bąbelki. Danie międzynarodowe Ile krajów(...), podawana ze śmietaną i sałatą. Enchiladas – podawana w salsie tortilla z serowym, rybnym lub mięsnym farszem, z przyprawami. Wypróbuj nasze przepisy z plackiem meksykańskim: Tortille z męsem...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Złoto na talerzu

    .... Gotową zupę rozlej do miseczek. Przed podaniem do każdej porcji dodaj żółty ser pokrojony w słupki i natkę pietruszki. Przygotowanie: 50 minut Porcja: 350 kalorii Placki kukurydziane Składniki na(...). 3. Przygotuj sos: obierz i posiekaj czosnek oraz natkę, dodaj je do jogurtu, dopraw solą i pieprzem. Placki podgrzej, każdy z osobna, na suchej patelni. Nie dopuść do spalenia. Na ciepłych plackach...

  • Kuchnia afrykańska to prawdziwy tygiel smaków i zwyczajów kulinarnych. Na przestrzeni wieków kolejni przybysze osiedlający się na Czarnym Lądzie przywozili ze sobą własne tradycje i produkty spożywcze, które przyrządzane w warunkach lokalnych dały efekt w postaci różnorodnych i egzotycznych potraw. Dziś kuchnie marokańska, tunezyjska czy kenijska cieszą podniebienia podróżników i inspirują kucharzy z całego świata. Chcąc poznać tajniki kuchni afrykańskiej należy pamiętać, że kontynent ten...

  • Gdyby nie rozpoczynający się dzisiaj Restaurant Week, podczas którego można spróbować popisowych menu degustacyjnych wybranych restauracji, wiele by mnie ominęło. Po pierwsze raczej nie wybrałabym się do restauracji hotelowej, po drugie na pewno nie natknęłabym się na zakątek ul. Krzywej w Krakowie. I ciągle żyłabym w przekonaniu, że w tym mieście trudno jest o kuchnię, która szanuje lokalne składniki, ale podaje je na światowym poziomie. Choć w Krakowie jest naprawdę wielu turystów,...

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...