• Informacje na temat:

    placki na kolacje z kielbasa

Przepisy na temat: placki na kolacje z kielbasa
Artykuły na temat: placki na kolacje z kielbasa
  • Penne a raczej Maccharoni Piselli i menu na nadchodzący tydzień

    ...utartą przez nią i przez lata tradycję czyli : -          na śniadanie ma być zupa mleczna bo jest « zdrowa » -          na obiady zupy i kotlety z ziemniakami -          w piątki placki zmieniaczane albo inne mączne placki -          a na kolacje chleb z czymś czyli z kiełbasą, pasztetową i z plastrem pomidora czy ogórka Muszę przyznać, że od lat już tak nie jem a moje dziecko nigdy tak...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Wrzesień – zdrowo, smacznie i pożywnie czyli kasze na stół!

    ...także jest źródłem białka potrzebnego nam do prawidłowego funkcjonowania. Wypróbujmy więc pyszne placki z kaszy gryczanej z kiełbasą, które są o wiele bardziej pożywne niż placuszki(...). W dalszej kolejności przygotowujemy Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodajemy do niego pokrojone korniszony. Placki polewamy przygotowanym sosem...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Arbuz a moze krolik podlany winem lub piwem

    ...festy do drugiej. A jest w czym wybierac. Krolik, piwo, kielbasa, makaron, specjalne placki, slimaki, a nawet jest swieto arbuza. I mozna sobie potanczyc albo posluchac muzyki. Mozna spotkac(...), salami, wino i jakies duperele. Wino i piwo lalo sie dosc obficie. Tlok byl ale bez przesady. Cale rodziny jadly kolacje albo po kolacji ( jak my ) chrupaly orzeszki i popijaly czym kto chcial...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • ...(czy też placki, jak zwał, tak zwał) mnie kusił! oj, kusił... Na szczęście pod powiekami miałam swój wizerunek z dnia dzisiejszego - ohydztwo! Wizualizacja idealna, od razu mi się odechciało...

  • Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, dzieli się swoimi najlepszymi pomysłami na wyjątkowe kolacje! „Pyszne kolacje" to zestaw kulinarnych pewniaków. Przepisów, dzięki którym szybko i z łatwo dostępnych składników wyczarujesz wspaniały posiłek dla siebie i swoich bliskich.W książce znajdziesz też praktyczne porady, jak dobrać odpowiednie wino do potrawy, jak je smakować i przechowywać, aby móc w pełni cieszyć się jego walorami. Książka ukaże się nakładem Wydawnictwa Znak....

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Czego nie wiemy o kiełbasie? Fot. Wikimedia Commons / Dobromila 1. Biała kiełbasa jest robiona często z… mięsa drobiowego! Producenci, tnąc koszty, zamieniają mięso wieprzowe lub cielęce, z którego powinno się robić kiełbasę, na tańsze mięso z kurczaka lub indyka. 2. W gorszej kiełbasie zamiast mięsa znajdziemy kości, skórę i popiół W niektórych wędlinach w składzie pojawia się tajemnicza nazwa - "mięso oddzielone mechanicznie" lub w skrócie "MOM". MOM bywa nazywany także "mięsem odzyskanym...