• Informacje na temat:

    placki na kebab

Przepisy na temat: placki na kebab
  • Smakowite tortille na obiad

    ..., papryki i pomidorki. Czosnek niedźwiedzi zmiksuj z oliwą. Dodaj pomidory z puszki. Duś 10 minut. Zmiksuj. Przypraw. Tortille napełnij mięsem i warzywami. Polej sosem. Miseczki z kebabem...

  • szybki,smaczny,doskonały na szybkie danie. przepis nie jest moj,ale przepyszny! POLECAM!

  • Kuchnia miętą pachnąca

    Bogactwo smaków, aromatów i kolorów. Grzeszy ten, kto smakując kuchnię arabską zatrzymał się tylko na kebabie... W Libanie jedzenie nie jest ani drogie ani wyszukane, a mimo to kuchnia libańska uznawana jest za najlepszą kuchnię na całym Bliskim Wschodzie. Bogactwo smaków z pewnością zaspokoi gusta nawet najbardziej wymagającego smakosza, dając gwarancję prawdziwej rozkoszy dla podniebienia...

  • pyszny domowy kebab

  • Przepis na 4 pity

  • Przepis wart wypróbowania: "Kebab drobiowy"

  • Znakomite

  • Pychotka dla milosnikow kebabu :)

  • Zdrowsza wersja popularnego dania kupowanego w budkach w mieście.

  • Sałatka a'la kebab to połączenie soczystego kurczaka i warzyw podana w oryginalny sposób w rożkach z tortilli. Fajny pomysł na sałatkę "na wynos".

Artykuły na temat: placki na kebab
  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Każdy wie, jak wygląda kebab. Każdy wie, jak kebab smakuje. Większość z nas ma swoje ulubione warianty serwowania tego bliskowschodniego przysmaku – w tortilli, w bułce typu pita, w pudełeczku lub na talerzu. Fot. Shutterstock Są tacy, dla których kebab musi być piekielnie ostry, i tacy, którzy wolą, gdy soczyste mięsne kawałeczki spowija wyrazista czosnkowa nuta. Kebab zakorzenił się w polskiej kulturze kulinarnej tak mocno, że już właściwie nikt - ani weekendowi imprezowicze, ani...

  • Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować na obiad, a nie chcesz znowu zaserwować rodzinie schabowego lub mielonego, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników na siekane kotlety. Siekane kotlety przygotowuje się zazwyczaj z mięsa drobiowego. Jak wiadomo mięso z kurczaka lub indyka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego bez obaw możemy podawać je osobom starszym lub dzieciom. Drób zawiera cenne minerały i witaminy, które wpływają zbawiennie na nasz organizm. Dzięki dużej...

  • Pierwsze w Polsce targi dla małej gastronomii i systemów "jedzenia na wynos", organizowane wg formatu europejskiej firmy easyFairs, odbędą się 17 i 18 czerwca w hali tenisowej AWF przy al. Jana Pawła II 78 w Krakowie (wjazd od ulicy Nowohuckiej) Fot. 123RF/Picsel Jest to jedyna impreza targowa w Polsce, na której zaprezentuje się wyselekcjonowana grupa wystawców, ściśle związana z branżą małej gastronomii. Odwiedzający targi easyFairs FOOD-to-GO mogą liczyć na spotkanie z producentami i...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Sprawdźcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

  • Co prawda polskie maliny smakują tak dobrze, że można jeść je bez dodatków., my jednak zdecydowaliśmy się zaproponować wam kilka wyjątkowych przepisów, które pokażą wam zupełnie nowe oblicze tych pysznych owoców. Fot 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę...

  • Fast food nie musi nam się od razu kojarzyć z czymś złym. Domowej roboty burger, czy kebab zaspokoją największy głód i są znacznie lepszą oraz zdrowszą alternatywą do tych podawanych z budki. Fot.123RF/Picsel Początki fast foodów Kiedy myślisz o fast foodzie, pierwszym krajem, który przyjdzie Ci na myśl, będzie prawdopodobnie USA. To właśnie przez kulturę amerykańską został on rozpowszechniony. Ale fast food nie jest nowym wynalazkiem. Już w starożytności można było kupić szybko przyrządzane...