• Informacje na temat:

    placek ze smażonymi jabłkami przekladany

Przepisy na temat: placek ze smażonymi jabłkami przekladany
  • Naleśniki i placuszki

    Ich wykonanie zajmuje kilka chwil, a delektować się będą wszyscy!

  • To ciasto to takie 5 w 1 :) Jest i mak i kokos i orzechy i kakao a wszystkie warstwy przekładane są jabłkami. Kompozycja, chociaż wygląda na skomplikowaną, to jest smakowo idealna. Polecam :)

  • Odchudzone słodkości

    ...pergaminu na cieniutki placek. Wykrój z niego koła o śr. 7-8 cm i każde zawiń na rurkę, dokładnie zlep brzegi! Rurki ułóż na blaszce, zachowując odstępy. Piecz przez 15-17 minut, delikatnie obracając rurki...

  • Ostatnio kupiłam brzoskwinie duże lecz twarde . I wymyśliłam ciasto z nimi. Takie inne, bo brzoskwinie usmażyłam w maśle.

  • Słodkości z Tyrolu

    ...7 jednakowych porcji i z każdej uformować okrągły placek (ok. 25 cm średnicy). Placki przykryć i odstawić do wyrośnięcia, ponakłuwać widelcem a następnie piec w piekarniku, lub smażyć na sklarowanym maśle(...) z cytryny, rum (kropla po kropli), proszek do pieczenia, mąkę i rodzynki. Ciasto włożyć do nasmarowanej tłuszczem keksówki i piec godzinę. Tort makowy z jabłkami Składniki: - 5 jaj, - 20 dag...

  • Są wypieki, które zaskakują. Człowiek coś tam ukręci w makutrze, coś tam dorzuci, coś tam doprawi, coś tam docukrzy, a potem, już po upieczeniu dziwuje się, jaki to dało świetny efekt. Ten placek jest prawdopodobnie jednym z najlepszych ciast, jakie kiedykolwiek upiekłam, a piekę bardzo dużo. Niesamowicie puszysty, rozkosznie maślano-cytrynowy, a jabłka rozpływają się w ustach. Wierzcie lub nie, ale ¾ blachy zjadłam samodzielnie... na raz... Nie żałuję!

  • Na jesienne słoty i depresje!

  • U mnie w domu szarlotka i sernik to podstawa – mąż jest ich smakoszem. Nie lubię monotonii w kuchni dlatego szukam coraz to nowych przepisów na te dwa ciasta. Ten placek jest przepyszny, choć mocno słodki. Jeśli wolicie ciasta mniej słodkie, wystarczy dodać trochę mniej cukru.

  • Smaczny i prosty:)

  • polecam ciasto z jabłkami...

Artykuły na temat: placek ze smażonymi jabłkami przekladany
  • Placki ziemniaczane, jakich nie znacie

    Tradycyjnie są na słono lub słodko. Podajmy je inaczej ze śledziem, z gulaszem lub z marchewką.

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Słodkości z Tyrolu

    ...7 jednakowych porcji i z każdej uformować okrągły placek (ok. 25 cm średnicy). Placki przykryć i odstawić do wyrośnięcia, ponakłuwać widelcem a następnie piec w piekarniku, lub smażyć na sklarowanym maśle(...) z cytryny, rum (kropla po kropli), proszek do pieczenia, mąkę i rodzynki. Ciasto włożyć do nasmarowanej tłuszczem keksówki i piec godzinę. Tort makowy z jabłkami Składniki: - 5 jaj, - 20 dag...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Jabłka to jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak. Jest jednak o wiele więcej powodów, dla których warto zwrócić na nie uwagę. Najlepiej jeść jabłka ze skórką.      Fot. 123RF.COM/PICSEL Powód 1: Dobre, bo polskie Polskie pochodzenie jabłek, które kupujemy, oznacza dla nas nie tylko patriotyczny gest, ale także... zdrowie. A to dlatego, że polskie jabłka nie muszą dniami i tygodniami "leżakować" w transporcie - przekłada...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...