• Informacje na temat:

    placek ze śliwkami i budyniem smaczna pyza

Przepisy na temat: placek ze śliwkami i budyniem smaczna pyza
Artykuły na temat: placek ze śliwkami i budyniem smaczna pyza
  • Tunezja jest niezwykle apetyczna. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, słodko, ostro i słono. Nawet najwięksi smakosze poczują się tu jak w kulinarnym raju. Tunezyjska kuchnia łączy w sobie francuską subtelność z afrykańską pikanterią, którą w większości potraw zapewnia harissa. Ten bardzo ostry sos przyrządzany z suszonych czerwonych papryczek chili wymieszanych z oliwą z oliwek stał się niemal narodowym znakiem rozpoznawczym. Tunezyjczycy uwielbiają przyprawy i obok wspomnianej...

  • Upiecz i udekoruj wyjątkowe ozdoby na Twoje świąteczne drzewko! Fot. materiały prasoweŚwięta Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas. Dom wypełnia blask świątecznych światełek, przytulne ciepło i zapach świątecznych wypieków, takich jak aromat pomarańczy czy przyprawy korzennej. Zapominamy wtedy o chłodzie i mrozie za oknem, wyczekując rodzinnego spotkania przy wspólnym stole. Magiczną atmosferę świąt tworzy także pięknie udekorowana choinka. Każdy z nas ma ulubione ozdoby wiszące na świątecznym...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Z okazji świąt przygotowaliśmy dla Was fantastyczny prezent w postaci darmowej aplikacji Smaker.pl na urządzenia mobilne z androidem. Miło nam poinformować, że już od dzisiaj możecie przeglądać najnowsze przepisy ze Smakera korzystając z naszej darmowej aplikacji. Aplikację można pobrać ze sklepu Google play, jest ona przeznaczona na wszystkie urządzenia mobilne z systemem operacyjnym Android OS (począwszy od wersji 2.3.). Dzięki aplikacji dostęp do przepisów jest łatwy i wygodny. Po prostu...

  • Jak nie dać się zwariować i nie wydać fortuny na święta? Przedstawiamy 5 propozycji na smaczne i niedrogie dania wielkanocne. Smażone jajka w skorupkach, pieczona biała kiełbasa, pascha to wszystko może zagościć na Twoim stole! Podczas świąt Wielkiej Nocy nie może zabraknąć jajek. Zamieńmy jednak klasycznie przygotowane jajka z majonezem na jajka smażone w skorupkach. Jajka smażone w skorupkach INTERIA.PLSkładniki na 6 porcji: - 6 jajek, - 4 suszone prawdziwki - 1 cebula, - 1/2 pęczka...

  • Zapiekanka to doskonały pomysł na obiad, zwłaszcza gdy nie mamy zbyt wiele czasu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, a reszta dzieje się sama. Który z przepisów naszych użytkowników wypróbujesz jako pierwszy? Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają zapiekanki. To bardzo prosty sposób na przygotowanie szybkiego obiadu ze składników które akurat mamy pod ręką. Wystarczy tylko szczypta wyobraźni, a pyszne danie przygotuje się właściwie samo. Brakuje wam pomysłu? Zawsze możecie zdać się na...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....