• Informacje na temat:

    placek z wiśniami i bita

Przepisy na temat: placek z wiśniami i bita
  • Sakiewki z wiśniami

    ...i rozwałkuj na placek. Pokrój go na kwadraty o boku 6 cm. Na każdym kwadraciku układaj po porcji farszu wiśniowego. Pozalepiaj brzegi tak, aby powstały sakiewki. Ułóż na blasze posmarowanej tłuszczem. Piecz na złoto w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Sakiewki z wiśniami można podawać na ciepło i zimno. Doskonałym dodatkiem jest bita śmietana. Jeżeli, serwujesz je na deser, podaj z kulką lodów...

  • Smaczny pomysł na "Placek z wiśniami"

  • Rozkosz z bitą śmietaną

    ...i 1/2 szklanki cukru pudru. Masę rozsmarować na spodzie. Resztę śmietany ubić z cukrem pudrem, rozłożyć na masie orzechowej. Tort można ozdobić pokruszonymi orzechami pistacjowymi i wiśniami z likieru. Tort(...) waniliowy, cynamon, - mielone goździki, - skórka otarta z cytryny; Oraz: - 1 torebka galaretki ananasowej albo morelowej i bita śmietana; Przygotowanie: 1. Składniki kruchego ciasta posiekać...

  • pyszny placek na kruchym spodzie

  • Przepis wart wypróbowania: "Placek z makiem i wiśniami"

  • Zdrowe (bez cukru) ciacho i dużo słodko-kwaśnych wiśni.

  • super ciasto, pyszne, można użyć także innych owoców sezonowych.

  • prosta szybka i smaczna:)

  • Smaczny pomysł na "Placek czekoladowy z wiśniami"

  • Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowy placek z wiśniami"

Artykuły na temat: placek z wiśniami i bita
  • Torty marzeń

    Kalorie: porcja 290 kcal Węgierski z wiśniami Białka ubij na sztywno. Porcjami wsyp cukier, a następnie dołóż żółtka. Stopniowo dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Zmiksuj. Masę(...). Biszkopt przekrój na pół. Na dolny placek połóż wiśnie i wyłóż porcję kremu. Przykryj drugim blatem. Wierzch tortu posmaruj kremem. Wygładź. Następnie polej rozpuszczoną polewą czekoladową...

  • Wilgotne i mocno czekoladowe – takie jest prawdziwe brownie, a jeśli dodamy do niego wiśnie otrzymamy uzależniająco pyszne ciasto, które jest najlepszym przykładem tego, że liczy się wnętrze a nie wygląd zewnętrzny. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste, a co ważniejsze to ciasto nie może się nie udać. Brownie pokochacie za intensywny smak ale także za to, że długo pozostaje świeże, legendy głoszą, że po trzech dniach jest najlepsze ale kto mógłby się tak długo powstrzymywać? Składniki:...

  • Z ciasta francuskiego

    ...rozpuścić. Ciasto francuskie rozwałkować na placek o wymiarach 60x30 cm. Przekroić na trzy części o wymiarach 20x30 cm. Jednym plackiem wyłożyć dno formy i posmarować połową roztopionego masła. Rozłożyć(...) się rozpuści. Upieczone ciasto polać lekko przestudzonym syropem i zostawić w formie do stężenia. Pokroić na porcje wg wzoru. Torcik śmietanowy z wiśniami Składniki na 12 porcji: 300 g ciasta...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Z tęsknoty za latem

    ..., uformuj z niego kulę, zawiń je w folię i włóż do lodówki na 30 min. Po tym czasie podziel ciasto na dwie części, każdą rozwałkuj na cienki placek i piecz 20 minut na osobnych blachach wyłożonych(...) żelatyny, wymieszaj i wstaw do lodówki. 3. Śmietanę zmiksuj z cukrem na sztywno, dodaj drugą część żelatyny. Wymieszaj, wstaw do lodówki. Posmaruj pierwszy placek masą gruszkową, wyrównaj. Ułóż na niej...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Sernik z fantazją

    ...placek i szybko wylep nim nasmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką formę do ciasta. Ponakłuwaj ciasto widelcem i od razu wstaw go gorącego piekarnika. Piecz ok. 15 minut w temperaturze 200° C. Po wyjęciu(...) rozpuszczoną żelatyną. Masę serową wylej na zupełnie już zastygłą masę wiśniową. Wstaw do lodówki na godzinę. Udekoruj odłożonymi wiśniami. Przygotowanie: 150 minut Porcja: 317 kilokalorii...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Słodkie popołudnie

    Sakiewki z wiśniami Składniki na 4 porcje: Na ciasto: 2 dag drożdży, 2/3 szklanki mleka, 2-3 dag cukru, 25 dag mąki, 5 dag masła, jajko Na nadzienie: 40 dag soczystych wiśni, 2 łyżki cukru, łyżka(...), pozostaw na sitku, aby odciekły a następnie wydryluj. Posyp je cukrem, wymieszaj z bułką tartą i dżemem. 3. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie je zagnieć i rozwałkuj na placek. Pokrój go na...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....