• Informacje na temat:

    placek z tiramisu

Przepisy na temat: placek z tiramisu
  • niby te same składniki a u każdego tiramisu smakuje inaczej. włoski deser, który nigdy się nie znudzi.

  • Tiramisu do pyszny deser który wywodzi się z Włoch.

  • przepisów na tiramisu jest kilkadziesiąt, ten jest jednym z nich i według mnie jednym z najlepszych..

  • Tiramisu to deser, który zachwyci każdego smakosza kawy i ciasta, ponieważ stanowi połączenie tych dwóch niesamowitych smaków!

  • Tiramisu nie trzeba specjalnie reklamować. Włoski deser znany na całym świecie. U mnie wersja klasyczna tiramisu na bazie mascarpone, jajek i biszkoptów nasączony mocną kawą. Deser jest dość luźny, proponuje zrobić go w pucharkach, będzie się pięknie prezentował. O walorach smakowych nie wspomnę ,,delizioso'':-). Obowiązkowo z filiżanką kawy, polecam.

  • Słynny włoski deser - wbrew pozorom szybki i prosty :)

  • Łatwy i szybki kawowy deser.

  • Klasyczny włoski deser, który sprawdzi się na przyjęciach na świeżym powietrzu lub gdy nie mamy dużo czasu na zorganizowanie przyjęcia. Zawsze się udaje. Krem nie zawiera w sobie grama żelatyny czy usztywniacza. Mam nadzieje, że i wam zasmakuje.

  • Naprawdę proste i nawet szybkie

Artykuły na temat: placek z tiramisu
  • Tort o smaku tiramisu

    ...i posypujemy kakao. Na pierwszy wykładamy 1/3 kremu, przykrywamy drugim, nakładamy porcję kremu i kładziemy trzeci placek. Całość smarujemy pozostałym kremem, a wierzch posypujemy obficie kakao.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Desery świata

    ...z cytryny. Dodaj skórkę z cytryny, 50 g cukru i wymieszaj. Ciasto rozwałkuj na cienki placek, podsyp mąką i rozciągnij na wymiar ok. 45x60 cm. Posmaruj odrobiną stopionego masła. Posyp bułką tartą. Rozłóż(...) Tiramisu Składniki na 4 porcje: 2 łyżki kawy rozpuszczalnej, 100 ml amaretto, 3 żółtka, 100 g drobnego cukru, 300 g mascarpone (lub innego kremowego twarogu), 300 ml śmietany kremówki, 10

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Figi i upal!

    ...ochote obtoczyc je w miekkim domowym karmelu i spalaszowac albo upiec z migdalowym kremem... bo: morskiego okonia pieczonego w figach juz robilam, figowe tiramisu rowniez, pieczona wieprzowine(...) palce w ich slodkim soku? A na deser zrobic tarte albo placek ze sliwkami?

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Penne a raczej Maccharoni Piselli i menu na nadchodzący tydzień

    ...przystawkę.   I tak obiady w tym letnim tygodniu: Poniedziałek – piknik… robię sałatkę nicejską, tiramisu truskawkowe i zabieramy szampan!   Wtorek – polędwica wieprzowa pieczna w pomidorkach...

  • Gruzja to nie tylko bogata historia, mnóstwo zabytków oraz zapierające dech w piersiach krajobrazy i przyroda. To przede wszystkim gościnność Gruzinów. Ta legendarna wręcz uprzejmość przeobraziła się wręcz w narodową ideologie. Gruzińskie powiedzenie mówi "Gość w domu jest posłańcem Boga". Elementami gościnności są zarówno tradycyjne potrawy takie jak placek chaczapuri, pierożki khinkali czy kawałki kurczaka w sosie czosnkowym i oczywiście wino. Posiłki za Kaukazu wywołają zachwyt niejednego...

  • Ciasta z truskawkami

    ...podgrzać (nie zagotować!) do rozpuszczenia. Resztę śmietany ubić na sztywno. Truskawki zmiksować. Połączyć z cukrem wanilinowym i pudrem, ubitą śmietaną i żelatyną. Jeden placek posmarować kremem(...). Ciasto wstawić na 30 minut do lodówki. Konfiturę podgrzać. Zdjąć obręcz tortownicy. Na wierzchu ciasta ułożyć truskawki, polać je konfiturą. Truskawkowe tiramisu Składniki na 12 porcji: 12

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...