• Informacje na temat:

    placek z rabarbaru

Przepisy na temat: placek z rabarbaru
  • Placek z rabarbarem

    Na weekendowy deser w sam raz!

  • Przepyszne ciasto do kawusi,smak mojego dzieciństwa,mama robiła go w sezonie rabarbarowym:)Delikatne z kwaśnym smakiem rabarbaru:)Wszystkim smakuje:)

  • Placek biszkoptowy

    Składniki na 10-12 porcji: 500 g rabarbaru 200 g cukru 8 jajek 2 szklanki mąki pszennej 150 ml oleju opakowanie cukru waniliowego 1. Rabarbar oczyść, obierz i jeśli chcesz, pokrój na mniejsze kawałki (można też zostawić je w całości). Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno, dodając pod koniec cukier oraz cukier waniliowy i ubijaj, aż cukier się rozpuści...

  • Z racji, że panuje sezon na rabarbar i u mnie nie mogło go zabraknąć ! Pierwszy raz piekłam z nim ciasto ,ale na pewno nie ostatni Kwaśno-słodki smak z lekką cytrynową nutą... Idealny wypiek na wiosenno-letni podwieczorek, na piknik, czy grila ! Koniecznie spróbujcie !

  • Tarta francuska z rabarbarem

    Składniki: Ciasto: 50 dag masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mąki krupczatki pół łyżeczki soli łyżeczka octu jajko niecała szklanka zimnej wody Wierzch: 50 dag rabarbaru 25(...), zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, połóż na talerzyku, wstaw do lodówki na dwie godziny. 2 Masło utrzyj, uformuj z niego placek grubości ok. 2 cm. Włóż go między dwie folie, rozwałkuj. Odłóż do...

  • Coś pysznego a i również zdrowego

  • Placek rabarbarowy

    Najlepsze ciasto dzieciństwa

  • Sprawdzony przepis na "Placek z rabarbarem"

  • Sprawdzony przepis na "Placek z rabarbarem"

  • Sprawdzony przepis na "Placek z rabarbarem"

Artykuły na temat: placek z rabarbaru
  • Szybki placek z rabarbarem

    Przygotowanie: Łodygi rabarbaru starannie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie obierz i pokrój na kawałki po ok. 5 cm. Włóż do miski, wsyp 2 łyżki cukru, wymieszaj. Mąkę pszenną oraz ziemniaczaną przesiej, wsyp proszek do pieczenia, wymieszaj. Oddziel białka od żółtek. Do białek dodaj szczyptę soli, ubij mikserem na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dosypując pozostały cukier oraz...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...

  • Rabarbar

    Minitarty Składniki na ok. 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 łodygi rabarbaru, 350 ml + 1 łyżka mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 3 łyżki cukru, 1 łyżka masła, 1 żółtko, 4 łyżki posiekanych pistacji. Łodygi rabarbaru umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Do rondelka wlej 200 ml mleka, dodaj 2 łyżki cukru oraz masło. Zagotuj. Do 150 ml mleka dodaj proszek budyniowy...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • Kruchy placek z rabarbarem

    ...ubijać, aż piana zyska konsystencję ptasiego mleczka. Wyłożyć ją na rabarbar. Schłodzone ciasto rozwałkować na wielkość blachy. Ułożyć na pianie. Placek wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z...

  • Wiosenny serowiec z rabarbarem

    Oto kolejna propozycja przepisu na ciasto z rabarbarem

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Proste ciasto z rabarbarem

    ..., zwykły placek, bo większość przepisów dotyczy placków i to OOOgromnych… Podane ilości składników są na blachy tak wielkie jak piekarnik ! Zmniejszam więc zazwyczaj o połowę i redukuję znacznie ilość(...). Spodobało mi się połączenie ucieranego ciasta, kwaskowatego rabarbaru i słodkiej, kremowo-piankowej polewy. Uwaga jednak ciasto jest lepsze w dniu pieczenia. Na drugi dzień polewa nieco “siada...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej, niż ciasto...