• Informacje na temat:

    placek z plackiem w srodku

Przepisy na temat: placek z plackiem w srodku
  • Jesienne placki

    ....  3. Mozzarellę pokrój na kawałki. Czosnek obierz, posiekaj. Ser połącz z dynią i czosnkiem. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.  4. Ciasto przełóż na stolnicę oprószoną mąką. Rozwałkuj na placek...

  • Został Ci placek z dnia poprzedniego? Zrób pysznego burgera!

  • Placek migdałowy

    Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia.

  • Placuszki z czekoladą - ale nie na wierzchu, tylko w środku. Pyszna czekoladowa niespodzianka po przekrojeniu.

  • Przepis na idealne placki ziemniaczane

    Idealne placuszki ziemniaczane są złociste, chrupiące zewnątrz, delikatne w środku, nienasiąknięte tłuszczem. W zależności od regionu i upodobań podaje się je np. z cukrem, kwaśną śmietaną, gulaszem lub sosem grzybowym.

  • Pyszne drożdżowe ciasto o delikatnym i pulchnym środku, a chrupiącej, słodkie skórce z wierzchu. Piękny żółty kolor powstaje przez dodanie do niego przecieru z dyni. Najlepsze jeszcze ciepłe posmarowane masłem, idealnie komponuje się z ciepłym mlekiem lub z gorącym kakao. Łasuchom polecam posmarować ulubionym dżemem.

  • Sekret udanej pizzy to... ciasto!

    Placek powinien być chrupiący na brzegach i plastyczny w środku.  Przepis (2 pizze dla 4 osób): 2,5 szkl. mąki przesiej do miski. Dodaj 2-3 łyżeczki...

  • Zwiebelkuchen , to przepis na typowe danie z kuchni Alzacji.

  • Na święto Trzech Króli przygotuj galette des rois

    Tradycyjnie we Francji na święto Trzech Króli pieczone jest i podawane ciasto o nazwie galette des rois. To okrągły placek z ciasta francuskiego, najczęściej z masą migdałową. W środku ukryte jest ziarnko bobu lub figurka.

  • Przepis pochodzi z powojennych czasów.

Artykuły na temat: placek z plackiem w srodku
  • Greckie placki z ciecierzycy

    Na bezglutenową kolację.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • PLACEK Z CIECIERZYCY Z PASTĄ Z BOBU

    Placek Ciecierzycę namoczyć przez co najmniej 4 godziny i ugotować. Len mielony zaparzyć we wrzątku. Następnie zblendować ciecierzycę z lnem, natką pietruszki i curry. Do masy dodać(...) uzyskać).*   Pasta  Bób ugotować do miękkości. Ugotowany bób rozgnieść z oliwą i przyprawami.   *Mój placek był w środku wypieczony, ale nie przesuszony, a z wierzchu chrupiący!

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Słodkości z marchwią

    Zamiast placka z owocami zaserwuj bliskim coś z warzywami, na które wciąż jest sezon. Będzie smacznie i oryginalnie!

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Chaczapuri

    Przepis na ten niezwykły gruziński placek dostałem od mojego kolegi Gruzina.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Swanetyjskie chaczapuri

    ..., dodaj estragon, wymieszaj. Podziel na 300-350-gramowe kulki. Gdy ciasto ponownie urośnie, podziel je na 300-gramowe kulki. Rozwałkuj każdą kulkę ciasta tak, by otrzymać okrągły, równy placek. Na jego(...) z ciastem, wywróć każdy placek sklejonym miejscem do dołu i wałkuj do uzyskania grubości ok. 1 cm. Rozgrzej patelnię na dużym ogniu, a następnie połóż na niej chaczapuri i zapiekaj każdą stronę ok. 8-10 min...

  • Wielowarstwowe ciasto przekładane kremem śmietanowym - takie pyszności goszczą u Oli na świątecznym stole. Placki½ łyżeczki sody oczyszczonej½ szklanki śmietany 18%½ kostki masła½ szklanki cukru1 opakowanie cukru waniliowego (16 g)1 jajko1 żółtko3 szklanki mąki tortowejszczypta soli Krem1 l śmietany kremówki 30%400 ml kwaśnej śmietany 18%1 szklanka waniliowego cukru pudru (z prawdziwą wanilią)sok wyciśnięty z 2 cytryn Dekoracja - ciasteczka cytrynowe150 g masła½ szklanki cukru pudru1...

Wideo na temat: placek z plackiem w srodku
  • Placuszki kefirowe ze śliwką

    Placuszki kefirowe to alternatywa dla wszystkich, którzy lubią placki o konsystencji racuchów - mają podobną fakturę i wygląd, choć w smaku diametralnie się różnią. Placuszki kefirowe smakują bardziej delikatniej, a najlepiej smakują ze śliwkami w środku. Zobaczcie, jak prosto przygotować placuszki kefirowe, które mają szansę stać się prawdziwym kulinarnym hitem!