• Informacje na temat:

    placek z mleczkiem skondensowanym

Przepisy na temat: placek z mleczkiem skondensowanym
  • Czasem człowieka tak najdzie i co ma w spiżarni domowej to ze sobą połączy :) Szybkie i bardzo smaczne ciasto, idealne do porannej kawy. Lekko wilgotne z pomarańczową nutą.

  • Banalnie proste w wykonaniu dwuskładnikowe lody śmietankowe. Są one pyszne same w sobie, ale stanowią również świetną bazę dla innych smaków. Mam tylko jedną uwagę, nie przeraźcie się podczas przygotowań, masa lodowa przed zamrożeniem jest strasznie słodka (przynajmniej jak na mój gust ;)), jednak po zamrożeniu są po prostu idealne.

  • smaczne muffinki z mlekiem skondensowanym

  • Jeśli nie lubimy zbyt słodkich wypieków możemy użyć niesłodzonego mleka skondensowanego.

  • Bardzo proste ciastka bez cukru i jajek. Do ich zrobienia potrzeba zaledwie 3 składniki. Kruche, w smaku czuć mleko w proszku (mimo że go tu nie ma). Bardzo smaczne :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Babka z mlekiem skondensowanym"

  • Pyszna , delikatna pianka z niespodzianką ... polecam na deser po uroczystym obiedzie lub do kawki ;-)

  • Fajne wilgotne ciasto i sposób na wykorzystanie mleczka kokosowego Przepis na to ciacho zaczerpnęłam z tego linka: http://mojekuchennesmaki.blox.pl/2013/01/SZYBKIE-CIASTO-Z-MLECZKA-KOKOSOWEGO.html

  • Zupa bananowa to doskonałe danie na upały i na chłodniejsze dni :) Przy okazji bardzo zdrowa propozycja dla najmłodszych, jeżeli jesteście ciekawi smaku, to koniecznie wypróbujcie przepis ;)

  • Robiłam pierwszy raz, ale nie ostatni:) Bardzo smaczne, sycące i kolorowe danie. W przepisie, który dostałam, były trzy kolory papryk, akurat nie było w sklepie zielonej,więc kupiłam zieloną fasolkę. Dodałam od siebie też marchewkę i kalafiora:)

Artykuły na temat: placek z mleczkiem skondensowanym
  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Gruzja to nie tylko bogata historia, mnóstwo zabytków oraz zapierające dech w piersiach krajobrazy i przyroda. To przede wszystkim gościnność Gruzinów. Ta legendarna wręcz uprzejmość przeobraziła się wręcz w narodową ideologie. Gruzińskie powiedzenie mówi "Gość w domu jest posłańcem Boga". Elementami gościnności są zarówno tradycyjne potrawy takie jak placek chaczapuri, pierożki khinkali czy kawałki kurczaka w sosie czosnkowym i oczywiście wino. Posiłki za Kaukazu wywołają zachwyt niejednego...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Już teraz możesz przygotować samodzielnie, przepyszne ciasta, które w programie przygotowała Agata or Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciacho „Bocianie gniazdo Kasi" Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciachoKRUCHE:2 szk. mąki (300 g)2 łyżeczki proszku do pieczenia½ kostki masła (100 g)1 łyżka smalcu1/3 szk. cukru (100 g)1 jajko2 żółtkacukier waniliowyPrzygotowanie ciasta kruchego:Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać z masłem (twarde masło można zetrzeć na tarce) i smalcem....

  • Jak zdrowo zacząć dzień? Oczywiście pysznym śniadaniem! Warto zadbać aby było smaczne i dawało nam energię na długie godziny. Jednak nie jest to proste wyzwanie - często brakuje na czasu i pomysłów. Dziś podpowiadamy w jaki sposób możecie urozmaicić swój poranek. Śniadanie może być naprawdę ciekawym posiłkiem, warto o to zadbać, gdyż w końcu to co zjemy o poranku decyduje o tym jak nasz organizm będzie funkcjonować w ciągu dnia. Wystarczy, że nie będziecie ograniczać się do zwykłej kanapki z...

  • Wielowarstwowe ciasto przekładane kremem śmietanowym - takie pyszności goszczą u Oli na świątecznym stole. Placki½ łyżeczki sody oczyszczonej½ szklanki śmietany 18%½ kostki masła½ szklanki cukru1 opakowanie cukru waniliowego (16 g)1 jajko1 żółtko3 szklanki mąki tortowejszczypta soli Krem1 l śmietany kremówki 30%400 ml kwaśnej śmietany 18%1 szklanka waniliowego cukru pudru (z prawdziwą wanilią)sok wyciśnięty z 2 cytryn Dekoracja - ciasteczka cytrynowe150 g masła½ szklanki cukru pudru1...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • Pani Katarzyna, którą w serwisie znacie pod pseudonimem Futka, jest laureatką trzeciej edycji wielkiego, urodzinowego konkursu Smakera. Zadaliśmy jej kilka pytań, abyście mogli poznać ją lepiej. Pani Katarzyna z zawodu jest psychologiem i trenerem personalnym, oprócz sportu i aktywnego wypoczynku, kocha gotowanie. Właśnie ta ostatnia pasja, skłoniła Futkę - w kwietniu 2013 roku - do dołączenia do grona użytkowników Smakera . Od tamtej pory zaskakuje nas wspaniałymi przepisami, które nie tylko...