• Informacje na temat:

    placek z masą owocową

Przepisy na temat: placek z masą owocową
  • Owocowe smaki lata

    ...dokładnie wymieszaj. Dodaj wiśnie, wymieszaj. Masę wyłóż równomiernie na ciasto. Wstaw je do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni C i piecz ok. 30 minut. Po przestudzeniu posyp placek cukrem...

  • Coś dla tych, którzy lubią kokosowe wariacje. przepis mojej koleżanki.

  • Placki z kruszonką

    ...z posiekanymi migdałami. Posyp placek. Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C. Piecz przez 1 godzinę.  Pleśniak z migdałową bezą Sposób przygotowania 1. Blachę (25 x 35 cm(...) z kakao. Białka wymieszaj z sokiem z cytryny. Ubij, dodając pod koniec cukier oraz proszek na budyń. Bezę rozsmaruj na ciemnym cieście. Pozostałe jasne ciasto porwij na kawałeczki. Posyp nimi placek...

  • Ciasto w sam raz na rodzinne przyjęcie ;)

  • Ucierane kremówki z musem owocowym

    Jabłecznik z masą śmietanową Sposób przygotowania 1. Cytrynę sparz, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Masło utrzyj z 4 łyżkami cukru i skórką z cytryny. Wbij jajka, ucierając.  2. Do masy wsyp obie mąki i proszek. Domieszaj jogurt. Formę (śr. 26 cm) wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz 25 min w 180 st.  3. Jabłka obierz, oczyść, rozgotuj i zmiksuj. W gorącym musie rozpuść galaretki. Mus...

  • Kolejny deser, który przypadnie do gustu Waszym pociechom!

  • Tarta z masą malinową

    Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło, cukier i jajko. Szybko zagnieć ciasto.

  • Ciasto dość czasochłonne lecz warte zachodu. Rozpływa się w ustach.

  • Rozeta na francuskim cieście

    Pyszny deser owocowy

  • Ciasto proste w wykonaniu i bardzo pyszne, w sam raz do kawki

Artykuły na temat: placek z masą owocową
  • Letnie tarty owocowe

    ..., masła, soli, cukru, żółtek i śmietany zagniatamy szybko kruche ciasto. Na 30 minut wkładamy do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Wylepiamy nim spód i boki natłuszczonej i oprószonej bułką(...) dekoracji, masło do wysmarowania formy. Przygotowanie: Przesiewamy mąkę, a następnie mieszamy ją z proszkiem do pieczenia, mielonymi migdałami i cukrem. W oddzielnym naczyniu mieszamy jajka z mlekiem, masą...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • PLACKI JAGLANE Z BORÓWKAMI CZY TRUSKAWKAMI? :)

    Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować. Ugotowaną kaszę dokładnie zmiksować z żółtkiem, mąką jaglaną, proszkiem do pieczenia, stevią i jogurtem naturalnym. Białko ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą. Ciasto podzielić na dwie części- do jeden dodać borówki, do drugiej drobno pokrojone truskawki. Rozgrzać teflonową patelnię i nakładać po łyżce ciasta, lekko je...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Owocowy raj

    ...i rozsmaruj na podpieczonym cieście. Ponownie wstaw do gorącego piekarnika na ok. 20 minut. Przygotowanie: 75 minut Porcja: 255 kilokalorii Placek czereśniowy Składniki na 12 porcji: 50-60 dag ciemnych...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Co powinno się jeść, żeby przyspieszyć gojenie się ran

    ...i tuńczyka, woda z cytryną albo placek marchewkowy z serkiem, herbata.  Kolacja  Zapiekanka ziemniaczana z papryką, cukinią, porami i masą jajeczną, herbata zielona albo golonka długo gotowana...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...

  • Czym orientalna chata bogata, czyli rzecz o międzynarodowych weselach

    Urozmaicenie tradycyjnie polskiego menu na weselu na pewno zaskoczy twoich gości. Żeby jednak zamiast szoku przeżyli miłą niespodziankę, do zmiany utartych zwyczajów trzeba się dobrze przygotować.

  • Wypróbuj przepis, z którym w trzecim odcinku musieli zmierzyć się uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!". HERBATNIK - spód 40g masła 35g cukru 60g mąki 450 15g mąki migdałowej 65g płatków owsianych 50g masła   Połączyć 5 pierwszych składników. Upiec w formie kruszonki do złotego koloru. Zagotować masło dodać do odpieczonej kruszonki i wymieszać. Wycisnąć 6 spodów grubości 3-4mm wewnątrz wycinaka. Schłodzić. ŻELKA PEKTYNOWA   100g puree malinowego 35g puree z czarnej porzeczki 5g...