• Informacje na temat:

    placek z makaronu

Przepisy na temat: placek z makaronu
  • Placek à la pizza

    ...) posmaruj tłuszczem. Na spodzie ułóż 2/3 makaronu. Przykryj go mię- sną masą i wyłóż pozostały makaron. Zalej masą śmietanową. Na wierzchu placka ułóż plasterki pomidorów. Pizzę piecz ok. 35 minut w 185 st...

  • Bardzo smaczny, chrupiący omlet makaronowo - jajeczny z pomidorem. Takie byle co, ale cieszy podniebienie :)

  • Rosół z makaronem

    Na niedzielny obiad w sam raz!

  • Wypróbowany przepis na "Placek z żurawiną"

  • Makaron w czterech kolorach

    Przepis na ciasto podstawowe 1. Wymieszaj 15 dag mąki, 1 łyżeczkę soli i 15 dag kaszy manny. 2. Wbij 3 jajka. Dodaj 2-3 łyżki oleju i wybrany barwnik. Zagnieć elastyczne ciasto. Uformuj z niego kulę. Zawiń ją w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok. 30 minut. 3. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj na stolnicy lekko oprószonej mąką. Placek potnij na makaron o dowolnym kształcie. Żółty...

  • Zapiekany makaron z marchewka i szpinakiem

  • ​Cukinia - im ciemniejsza, tym zdrowsza

    Wybierając cukinię sięgajmy po tę najciemniejszą - zawiera wtedy najwięcej składników odżywczych. Samo warzywo stanowi doskonałą wiosenną przekąskę, sprawdzi się również jako baza do lekkich placków czy zdrowych ciast.

  • Pyszne, szybkie w przygotowaniu kotleciki. Takie resztkowe, gdyż można wykorzystać makaron pozostały po zjedzeniu rosołu.

  • Medaliony w sosie śmietanowym

    Doskonałe z makaronem lub kopytkami.

  • Jakiś czas temu wpadł mi w ręce przepis na te kotlety.Mojej rodzince smakują a wykorzystuję go wtedy gdy przesadzę z ilością ugotowanego makaronu "spaghetti"

Artykuły na temat: placek z makaronu
  • Makaron makaronowi nierówny

    Jeśliby nauczyć się oryginalnych, włoskich nazw wszystkich rodzajów makaronów, postawy włoskiego słownictwa mielibyśmy opanowane. Wbrew pozorom jednak kształt i rozmiar makaronu ma znaczenie!

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Mąką można leczyć

    ...przygotować tortille. Wymieszaj 3 szklanki mąki kukurydzianej, 2 szklanki wody, łyżkę oleju oraz sól. Zagnieć ciasto. Odstaw na godzinę, rozwałkuj na cienki placek. Wycinaj z niego koła o średnicy 20 cm...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Fot. www.barillastudio.it Przede wszystkim dlatego, że z przyzwyczajenia popełniamy wiele istotnych błędów. Oto 5 największych mitów. Gotowanie w zbyt małym naczyniu Zbyt mały garnek, a co za tym idzie śladowa ilość wody do gotowania, to murowana recepta na sklejony makaron, który w efekcie końcowym...

  • Bardzo banalna opowieść o rosole i o sałatce…

      Tak czasami mam, że ogarnia mnie chęć na polskie jadło. Może to być jakaś polska zupa, albo nagła ochota na placki ziemniaczane czy pierogi. Pojawia...

  • Specjalnie z tej okazji ekspert kulinarny Piotr Ceranowicz przygotował przepis na błyskawiczną sałatkę, oczywiście z makaronem! Fot. 123RF/Picsel Sałatka makaronowa ze smażonym boczkiem, awokado i pomidorkami koktajlowymi Składniki: - Makaron Lubella Muszelki Morskie (1 op.)- Pomidorki koktajlowe (200g)- Miękkie awokado (1 szt.)- Boczek wędzony (8 plastrów)- Majonez (2 łyżki)- Kwaśna śmietana 18% (2 łyżki)- Sok z połowy cytryny- Sól, pieprz Sposób przygotowania:   Makaron gotujemy wg...

  • JADLODAJNIA   " LUCIA "

    .... Stalam przed lodowka patrzac w nia smetnym wzrokiem ... cos na obiad trzeba zrobic ... Zupa pomidorowa ... tak, kosci sa, przecier jest ... nie ma smietany, ryz sie skonczyl. makaronu brak ... no...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...

  • co lubię

    Tak sobie właśnie uzmysłowiłam,że kocham placki ziemniaczane.Te robione własnoręcznie,tarte też z mozołem,do tego 2 żółtka,cebulka,mąka,ach! palce lizać.Bez...

  • Tanio, błyskawicznie, ale za to do syta i smacznie? Tak! Jest to możliwe, jeśli do sporządzenia dania wybierzemy uniwersalny produkt, jakim jest makaron. Podczas przygotowania dań z makaronu ograniczeni jesteśmy tylko przez naszą inwencję twórczą. Ten wspaniały włoski wynalazek możemy łączyć właściwie ze wszystkimi składnikami i podawać na wiele różnych sposobów - na ciepło i zimno, z wytrawnymi dodatkami lub całkowicie na słodko oraz, tak jak my Polacy lubimy najbardziej, jako dodatek do...