• Informacje na temat:

    placek z jablkami latwe

Przepisy na temat: placek z jablkami latwe
  • Placek z orzechami

    Bardzo łatwy w przygotowaniu.

  • prosty szybki oraz smaczny i TANI

  • Lukrowany placek z imbirem

    Przepis na to ciasto możesz łatwo zmienić. Wystarczy, że masę jabłkową wymieszasz np. z dżemem pomarańczowym. Szarlotka będzie smakowała nieco inaczej, ale równie dobrze!

  • Doskonale ciasto na wszystkie okazje.

  • Tarta waniliowa z kremem śmietanowym

    Sposób przygotowania 1. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło pokrojone na kawałki, 1 jajko oraz 1/4 szkl. cukru. Składniki szybko zagnieć. Ciasto rozwałkuj na cienki placek. Formę do tarty posmaruj tłuszczem. Wylep plackiem. Spód ponakłuwaj widelcem. Wstaw do lodówki.  2. Jabłka obierz, pokrój na cząstki. Wytnij środki z pestkami. Cząstki jabłek, po wypukłej stronie, głęboko ponacinaj...

  • Wypróbowany przepis na "Łatwy placek morelowy"

  • Śniadanie do plecaka

    Twoje dziecko ma dość bułek z szynką i serem? W szkolnym sklepiku nie ma nic smacznego? Przygotuj mu oryginalne śniadanie, które zapewni odpowiednią dawkę energii na resztę dnia. Oto pomysły na proste i ciekawe dania, które zastąpią kanapkę lub będą dla niej świetnym towarzystwem.

  • pyszne i łatwe w przygotowaniu

  • Jesienne desery na ciepło

    ...ciasta na jednego pankejka i uformuj go w równy placek. Gdy się zrumieni, odwróć go i piecz kolejne 2 minuty.  4. Gotowe pankejki przekładaj na talerz i trzymaj w nagrzanym, wyłączonym piekarniku...

  • Łatwe ,smaczne i zdrowe

Artykuły na temat: placek z jablkami latwe
  • Jak  walczyć ze zgagą

    Nieprzyjemne pieczenie w przełyku... To uczucie zna chyba każda z nas. Ale ze zgagą można skutecznie walczyć! Podajemy proste sposoby na pozbycie się tej dolegliwości.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Moda na zdrowe jedzenie: Czy to trwały trend?

    Ta moda trafiła na bardzo podatny grunt. Chcemy przecież żyć dłużej i w zdrowiu. Już teraz zmieniliśmy na korzyść nasze nawyki żywieniowe.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Siostra Anastazja przechodzi na emeryturę

    Myślę, że Bóg bardzo kocha ludzi, którzy wykonują proste zajęcia, którzy nie są "na świeczniku". Zwykłą, codzienną pracą, wykonywaną w ukryciu naprawdę można się uświęcić - o bieszczadzkich smakach, pracy w hucie i "zbuntowanych" ciastach i o ostatniej książce przed emeryturą z Siostrą Anastazją Pustelnik FDC, cenioną kucharką i autorką książek kucharskich, rozmawia Sławomir Rusin.

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Rodzinny obiad dla niejadków

    Ile współczesnych kobiet zmaga się z zachciankami kulinarnymi domowników? Z pewnością wiele.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Karnawałowe przekąski

    Mamy pomysł na proste i pyszne menu na prywatkę!

  • Pozornie wydają się być nieszkodliwe. W końcu cóż złego może zrobić nam pestka jabłka? Okazuje się jednak, że czai się w nich potężna trucizna, które może mieć fatalny wpływ na nasze zdrowie. Fot. 123RF/ Picsel Jabłka to jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego...