• Informacje na temat:

    placek z cukinii z jogurtem

Przepisy na temat: placek z cukinii z jogurtem
  • Placki z cukinii - najlepsze w sezonie

    Placki z cukinii są smaczne chrupiące i bardzo delikatne w smaku. O wiele bardziej delikatne niż popularne placki ziemniaczane. Robi się je niesłychanie łatwo, mogą stanowić osobne danie lub jako(...) łyżką na patelnię. Smażymy je z dwóch stron, ok. 3 minut, na rozgrzanym oleju. Osączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Takie placki świetnie smakują z jogurtem naturalnym, obficie posypane...

  • Smaczny pomysł na "Placek z serem i jogurtem"

  • Placki z cukinii ze śliwkami kalifornijskimi i natką pietruszki

    .... Jeden placek - jedna łyżka ciasta. Placki smaż z każdej strony na złoto-brązowy kolor. Idealnym dodatkiem do placków cukiniowych może być jogurt naturalny lub/i wędzona ryba. Czas przygotowania...

  • Lekki wegetariański placek z cukinii.

  • Placki z cukinią

    Nowa wersja przepisu na placki ziemniaczane

  • Przepyszne. Proste do zrobienia i z tanich składników. Podane z przepysznym sosem skradną niejedno podniebienie.

  • Chrupiące placuszki z cukinii

    ....  3. Na patelni rozgrzej olej. Smaż placki partiami, z obu stron. Po usmażeniu przekładaj najpierw na papierowy ręcznik, aby odcisnąć tłuszcz.  4. Podaj placki z jogurtem naturalnym i kilkoma listkami...

  • Lekkie letnie danie nadaje się na przekąskę do posiłku białkowego.

  • Kotleciki z cukinii z fetą

    Składniki: 500 g cukinii pęczek natki pęczek mięty szklanka zielonego groszku (może być mrożony - ugotowany, lub z puszki) 4 średnie cebule świeżo mielony pieprz skórka z cytryny 3 jajka 3/4 szklanki mielonych orzechów (lub 2-3 łyżeczki masła orzechowego) olej sól opakowanie fety Przygotowanie: Zetrzyj na tarce o grubych oczkach cukinię. Przełóż na sitko i rękami odciśnij wodę...

  • W letnie dni puszysty omlet z owocami smakuje nadzwyczajnie. Można go zrobić na podwieczorek, a i na obiad też chyba nikt nie odmówi. Polecam!

Artykuły na temat: placek z cukinii z jogurtem
  • Jarskie kotlety i placki

    .... Cukiniowo-szpinakowe Składniki na 4 porcje: Placki: 850 g cukinii, 200 g szpinaku mrożonego, 140 g sera feta, 2 ząbki czosnku, garść listków mięty, 2 jajka, 6 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrąb...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Sposób na placki

    Trudno ustalić, kto właściwie wpadł na pomysł starcia ziemniaków, czy cukinii i usmażenia ich po wymieszaniu z mąką i jajkami. Wiadomo, że w różnych formach są obecne w większości europejskich(...), pieprzem, sokiem z cytryny. Dodaj posiekany koperek i kilka kropel oliwy. Odstaw do lodówki. Gorące placuszki podawaj z jogurtem naturalnym i schłodzonym tatarem z łososia. Całość udekoruj koperkiem...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Cukinia na obiad i przystawkę

    Delikatny smak cukinii sprawia, że można łączyć ją z dowolnymi warzywami. Doskonała jest na ciepło w zapiekance i jako składnik sałatki.

  • OSM Piątnica proponuje ciekawe przepisy na puszyste naleśniki z nadzieniem jogurtowym oraz sernik na zimno z kremowego Jogurtu Milandia z mascarpone. Zdobywający coraz większą popularność Jogurt Piątnicy to doskonały wybór, gdy chcemy przygotować lżejsze i zdrowsze sosy, smaczne desery, dania główne czy też pożywne przekąski. Gęsta konsystencja, śmietankowy smak charakterystyczny dla sera mascarpone, który stanowi aż 17,5% produktu, oraz odpowiednia zawartość tłuszczu sprawiają, że z...

  • Placki cukiniowe

    Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posól, odstaw, aby puściła sok. W tym czasie pomidory pokrój na cząstki, cebulę w talarki, wymieszaj z oliwkami....

  • Szybkie i zdrowe śniadanie, które zaskoczy twoich bliskich? To możliwe. Zobacz krok po kroku, w jaki sposób możesz przygotować wyjątkowy jogurt z granolą. Doskonały jogurt z granolą i dżemem. Kliknij poniżej i zobacz jakie to proste!

  • Cukiniowo-ziemniaczany kuku z szafranem

    Perski kuku to placek z dodatkiem jajek, podobny do frittaty. Przepis na klasyczne kuku z ziołami i owocami berberysu zamieściłam w książce Persiana. Tutaj natomiast prezentuję ziemniaczany kuku własnego pomysłu z dodatkiem cukinii i smakowitego szafranu. Kuku świetnie nadaje się na piknik, bo jest pyszny także na zimno. Osobiście wolę go jednak na ciepło.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...