• Informacje na temat:

    placek z budyniem i ciastkami

Przepisy na temat: placek z budyniem i ciastkami
  • Lekkie drożdżowe z dżemem i kruszonką

    Placek wiśniowo-migdałowy Sposób przygotowania 1. Spód: z podanych składników zagnieć ciasto drożdżowe, tak jak w przepisie podstawowym. Zamiast skórki z cytryny dodaj likier. Odstaw je(...) pergaminem.  3. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość ponownie je zagnieć. Wylep nim spód blachy. Posmaruj masą wiśniową. Posyp kruszonką. Placek piecz 35-40 minut w temp. 175 st. Kołacz porzeczkowy...

  • Sezon rabarbarowy rozpoczęty,przynajmniej u mnie . Zawsze wiosną chociaż jeden raz można upiec takie ciasto.

  • Odchudzone słodkości

    ...pergaminu na cieniutki placek. Wykrój z niego koła o śr. 7-8 cm i każde zawiń na rurkę, dokładnie zlep brzegi! Rurki ułóż na blaszce, zachowując odstępy. Piecz przez 15-17 minut, delikatnie obracając rurki(...) przygotowania 1. Jajka ubij z cukrem waniliowym i solą. Mąkę przesiej przez sitko z budyniem i proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej, wlej sok jabłkowy i wodę mineralną. Zmiksuj. Wsyp 2/3 płatków...

  • Smaczny pomysł na "Ciastka z budyniem i owocami"

  • Kuchnia miętą pachnąca

    Kuchnia libańska pieści zmysły zapachem cynamonu i kardamonu, głaszcze podniebienie smakiem świeżej mięty i kolendry.

  • Wypróbowany przepis na "Placek z jabłkami i budyniem"

  • Sprawdzony przepis na "Placek z budyniem i śliwkami"

  • Smaczne i szybkie w wykonaniu

  • Jest miękki , pyszny mozna go pałaszowac zaraz po wystygnieciu...

  • Sprawdzony przepis na "Placek czekoladowy z budyniem"

Artykuły na temat: placek z budyniem i ciastkami
  • Rabarbar

    ...pozostałym cukrem. Piecz 15-20 minut w temperaturze 200°C. Wystudź. Tuż przed podaniem wierzch każdej minitarty posyp posiekanymi pistacjami. Puszysty placek Składniki na 10-12 porcji...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Siostra Anastazja przechodzi na emeryturę

    Myślę, że Bóg bardzo kocha ludzi, którzy wykonują proste zajęcia, którzy nie są "na świeczniku". Zwykłą, codzienną pracą, wykonywaną w ukryciu naprawdę można się uświęcić - o bieszczadzkich smakach, pracy w hucie i "zbuntowanych" ciastach i o ostatniej książce przed emeryturą z Siostrą Anastazją Pustelnik FDC, cenioną kucharką i autorką książek kucharskich, rozmawia Sławomir Rusin.

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Wielkanocne delicje

    ...i budyniem w proszku. Brzoskwinie osącz i pokrój w kostkę. 3. Masę makową przełóż do miski, w razie potrzeby dosłodź miodem. Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem. Pianę połącz z masą makową(...)) i rozwałkuj na niezbyt cienki placek. Foremką o owalnym kształcie wykrawaj ciasteczka i układaj na blasze. Piecz je około 10 minut na złoty kolor. 3. Po wyjęciu z piekarnika odłóż ciastka do...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Ciasta z agrestem

    ...się do ozdabiania pucharków z lodami i galaretką. Placek śmietanowy Składniki na 10 porcji: 30 dag mąki, 30 dag śmietany kremówki, 25 dag cukru, 1 cukier wanilinowy, 3 jajka, 1,5 łyżeczki proszku do(...) porcjami dodawać do masy śmietanowej. 2. Ciasto rozsmarować na spodzie wyłożonej pergaminem blachy. Owoce oczyścić, opłukać i dobrze osuszyć. Agrest rozłożyć na cieście. Placek wstawić do piekarnika...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...z bakaliami albo bakaliowe lody. A jeśli chcemy naprawdę królewskiej uczty, możemy upiec kruchy placek, królewski właśnie...Przygotowujemy 50 dag pszennej mąki, 50 dag cukru pudru i dwie kostki masła albo...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...