• Informacje na temat:

    placek weselny z serem

Przepisy na temat: placek weselny z serem
Artykuły na temat: placek weselny z serem
  • Czym orientalna chata bogata, czyli rzecz o międzynarodowych weselach

    ...pamięta się wyjątkowy smak weselnych dań i to, jak pomogły gości wprawić w radosny nastrój. "Polskie wesele" - czyli jakie? Szybkie tempo zmian, które obserwujemy na każdym kroku w kulturze, sztuce czy modzie, nie ominęło i zwyczajów weselnych, mimo że hasło "polskie wesele" wciąż jeszcze budzi jednoznaczne skojarzenia: uginające się od jedzenia stoły, dziesiątki weselników, muzyka aż do rana...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Wesele bez mięsa?

    ...unikająca mięsa będzie jednym z gości weselnych. Bezwzględnie trzeba zadbać o jej komfort! Przede wszystkim należy dowiedzieć się, jakich dokładnie produktów unika, oraz zadbać, aby katering przyrządził(...) pochodzenia zwierzęcego). Rozważmy rezygnację z tych składników w deserach i torcie weselnym, aby wszyscy mogli się tymi słodkościami bez przeszkód rozkoszować. Raz kotlecik, raz jarzynka A co...

  • Ślub księcia Williama z Kate Middleton budzi emocje w całym kulinarnym świecie. Co znajdzie się na stołach? W tym roku zapowiada się skromnie, tradycyjnie oraz po królewsku. Tradycyjnie weselne stoły królewskie uginały się od potraw. I tak w roku 1923, z okazji ślubu króla Jerzego VI i królowej Elżbiety Matki, zaproponowano menu po francusku. Na stołach znalazły się Consommé a la Windsor, Supremes de Saumon Reine Mary, Côtelettes d'Agneau Prince Albert, Chapons la Strathmore, oraz Fraises...

  • Cypr: Ślub marzeń

    Do samolotu w Warszawie wsiadamy w grubych swetrach i czapkach. Po kilku godzinach lotu jesteśmy na Cyprze.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...