• Informacje na temat:

    placek pomarańczowa delicja

Przepisy na temat: placek pomarańczowa delicja
  • Przepis wart wypróbowania: "Ciasto pomarańczowa delicja"

  • Ciasto biszkoptowe z masą budyniową i pianką pomarańczową. Ciasto z pomarańczowymi Delicjami, miękkie i pyszne.

  • Pyszny placek mojej Mamy.

  • Tańsza wersja dobrego ciasta, które możemy modyfikować wg własnego upodobania.

  • Tak naprwde to ciasto nadaje sie na kazda okazje:) ale, ze moj maz uwielbia delicje, postanowilam upiec cos specjalnie dla niego z okazji swieta Walentego:) Dekoracja nie wyszla, zbyt tepa czekolada:)

  • Bardzo delikatne, pyszne ciasto z trzema kruchymi plackami. Placki przełożone masą serową i jabłkową. Placek na górze z pianką truskawkową.

  • Ciasto z kruchymi plackami. Przełożone gotowanym serem i jabłkami. Ciasto jest bardzo pyszne.

  • Pyszne ciasto z kremem na bezowo-makowo-kokosowym spodzie.

  • Ciasto proste w przygotowaniu, jest bardzo smaczne i efektowne!

Artykuły na temat: placek pomarańczowa delicja
  • Wielkanocne delicje

    ...) i rozwałkuj na niezbyt cienki placek. Foremką o owalnym kształcie wykrawaj ciasteczka i układaj na blasze. Piecz je około 10 minut na złoty kolor. 3. Po wyjęciu z piekarnika odłóż ciastka do...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • W kwestii ciast każdy ma swojego faworyta, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Makowce, miodowniki, pierniki... Bez jakich ciast nie wyobrażacie sobie Bożego Narodzenia? Fot. 123RF/Picsel Wielu osobom święta Bożego Narodzenia kojarzą się głównie z wytrawnymi potrawami. Na stołach królują wówczas barszcze, ryby, pierogi, krokiety oraz różnego rodzaju sałatki. Warto jednak pamiętać, że każde ucztowanie powinno zostać zwieńczone wyjątkowym smakołykiem. Mamy nadzieję, że zostawicie...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Marysia Depereas zdecydowała się na połączenie czekolady z pomarańczą, a jak wiemy, taki duet jest nie do pobicia! Biszkopt3 jaja100 g drobnego cukru do wypieków100 g zmielonych migdałów (bez skórki)38 g mąki pszennej38 g kakao4 białka38 g drobnego cukru do wypieków Ciasteczka100 g mąki pszennej100 g cukru1 łyżeczka cukru waniliowego1 szczypta soli2 jajka250 ml mleka50 g masła Migdały w karmelu150 g cukru40 ml wody 75 g obranych migdałów Pralina50 g gorzkiej czekolady100 g migdałów w...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Smaker jeszcze przez 8 miesięcy będzie świętować 10 urodziny. Każdy miesiąc to nowa szansa na zwycięstwo fantastycznych nagród. Poznajcie laureatów drugiego etapu. Bardzo dziękujemy za liczne zgłoszenia do konkursu. Tak samo, jak w zeszłym miesiącu mieliśmy ogromny problem z wyborem zwyicęzców. Dodaliście mnóstwo fantastycznych przepisów na świąteczne potrawy i nie tylko. Aby wyłonić laureatów jury obradowało przez kilka dni, nie obyło się bez drobnych sporów, ale koniec końców udało się...

  • W kwestii smaku ambitni i utalentowani kucharze z Radisson Blu Hotel Kraków nie idą na ustępstwa - doceniają smak tradycyjnych polskich potraw ale nie boją się eksperymentować. W marcu proponują gościom restauracji Milk&Co najlepsze polskie specjały w nowej odsłonie, która może zaskoczyć, zadziwić, zachwycić... Fot. 123RF Wielka rewolucja w gastronomii nie ominęła Polski. Coraz więcej jest u nas kucharzy, którzy mają świeże spojrzenie na tradycyjne potrawy, eksperymentują i odnoszą sukcesy....