• Informacje na temat:

    placek po krolewsku

Przepisy na temat: placek po krolewsku
  • Bliny królewskie

    Zapiekane na złoty kolor.

  • PYSZNE KOLETY

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    Moda na gotowanie trwa. Wiemy coś o tym - do naszej redakcji przychodzą setki przepisów od Czytelniczek. Poprosiliśmy, by opowiedziały nam o swojej kulinarnej przygodzie.

  • Placek królewski to jedno z ciast które pamiętam z dzieciństwa, wtedy robione przez moją mamę. Dziś już doszłam w jego robieniu do perfekcji.

  • Rozkosz z bitą śmietaną

    ...około 30 minut. Ostudzić. 4. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę i odstawić do zastudzenia. Przykryć warstwą bitej śmietany i podawać. Placek z bitą śmietaną Składniki na 6 porcji: - 50 dag(...). C. Upieczony placek posypać cukrem pudrem. Podawać gorący, z bitą śmietaną. Czas przygotowania 25 minut Racuszki z jabłkami Składniki: - 0,5 kg jabłek, - 200 ml śmietanki tortowej, - cukier puder...

  • to ciasto występuje też pod nazwą pszczółka, miodownik u mnie jest to królewski :)

  • przekładaniec nie najtrudniejszy w wykonaniu a taki smaczny :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Placek królewski z puszystą masą"

  • Wypróbowany przepis na "Placek królewski z czekoladową polewą"

  • Słodki i smaczny placek dla łasuchów słodkości.

Artykuły na temat: placek po krolewsku
  • Placki po królewsku

    Od lat królują na polskich stołach. Turyści przyjeżdżający do Polski, nie mogą nadziwić się ich smakiem. Oto placki ziemniaczane w nowej odsłonie.

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Placek czekoladowy

    Upiecz ciasto w tortownicy, przekrój wzdłuż, przełóż ulubionym kremem, np. śmietankowym, udekoruj wiśniami z kompotu.

  • Chińskie przysłowie - „Śniadanie zjedz jak król, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi” – bez względu na porę roku i klimat zawsze będzie aktualne. To, co zjemy o poranku znacząco wpłynie na cały nasz dzień. Oto pomysł na to, jak zdrowo osłodzić sobie życie. Po co śniadanie?/Fot.123.RF Ile kultur, tradycji, babcinych sekretnych przepisów tyle pomysłów na to, od czego rozpocząć dzień. Większość z teorii związanych ze zdrowym żywieniem jest zgodnych co do tego, że...

  • Śniadanie zjedz królewskie!

    Zwłaszcza gdy czeka cię trudny dzień albo... masz wielką ochotę sobie pofolgować!

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Jagoda zaprezentowała jurorom przepis na miodownik królewski. Ciasto miodowe 300 g mąki pszennej 150 g margaryny 1 łyżeczka sody 6 łyżek miodu 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu   Biszkopt 6 jajek 1 szczypta soli 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej   Krem budyniowy 3 szklanki mleka 6 łyżek cukru 2 budynie waniliowe na 3/4 l mleka 1 kostka masła (200 g)   Masa orzechowa 250 g orzechów włoskich 75 g masła 5 łyżek cukru 2 łyżki miodu...

  • Ziemniak jeszcze pyszniejszy

    Ryż, kasza, makaron nie zdołały go zdetronizować. Oto nasz królewski ziemniak.

  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...

  • Smaczna Polska

    Toruń słynie z pierników, a Podhale z oscypków. Na Śląsku zjemy roladę z modrą kapustą, a na Mazowszu flaczki. Każdy region ma swoją kuchnię, z której jest dumny. Sprawdź, gdzie można jej posmakować.

  • Kuchnia afrykańska to prawdziwy tygiel smaków i zwyczajów kulinarnych. Na przestrzeni wieków kolejni przybysze osiedlający się na Czarnym Lądzie przywozili ze sobą własne tradycje i produkty spożywcze, które przyrządzane w warunkach lokalnych dały efekt w postaci różnorodnych i egzotycznych potraw. Dziś kuchnie marokańska, tunezyjska czy kenijska cieszą podniebienia podróżników i inspirują kucharzy z całego świata. Fot. 123RF/Picsel Chcąc poznać tajniki kuchni afrykańskiej należy pamiętać, że...