• Informacje na temat:

    placek p

Przepisy na temat: placek p
  • Placek drożdżowy

    ...i posyp nimi placek. Piecz przez 20 minut w temp. 200 st. C.

  • Skoro jest Risotto to może też być kaszotto ;p - pyszne, zdrowe i sycące :)

  • Placek morelowy

    ...x 37 cm) wyłóż pergaminem i napełnij ciastem. Na wierzchu rozłóż morele. Placek piecz ok. 45 minut w 180 st. C. Ew. oprósz cukrem pudrem. 

  • w większych ilościach uderza do głowy..;p

  • Jesienne placki

    ....  3. Mozzarellę pokrój na kawałki. Czosnek obierz, posiekaj. Ser połącz z dynią i czosnkiem. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.  4. Ciasto przełóż na stolnicę oprószoną mąką. Rozwałkuj na placek...

  • Pyszne, delikatne ciasteczka polane białą czekoladą i posypane pistacjami. Delicje.

  • Porzeczkowy placek

    Lekki placek na lato.

  • Smaczny, szybki i łatwy zamiennik gołąbków.

  • Pikantny placek

    Sposób przygotowania 1. Kapustę oczyść, poszatkuj. Cebule obierz, posiekaj. Pieczone mięso pokrój w kosteczkę. W garnku rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebule, usmaż je na szklisto. Dołóż kapustę oraz mięso. Duś pod przykryciem 15 minut. Pod koniec dodaj bulion, sól i pieprz.  2. Z mąki, mleka, 6 jajek, proszku, twarogu i pozostałego oleju zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na cienki placek. Formę...

  • Szybkie wykonanie, zawsze się udaje.

Artykuły na temat: placek p
  • Placek czekoladowy

    Upiecz ciasto w tortownicy, przekrój wzdłuż, przełóż ulubionym kremem, np. śmietankowym, udekoruj wiśniami z kompotu.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Placek czekoladowy

    ...uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wyjąć z formy po całkowitym ostygnięciu. Placek jest dość wilgotny dzięki zapieczonym w nim gruszkom, długo więc zachowuje aromat i świeżość.  Zobacz także:

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Placek korzenny

    ...) i czarną porzeczkę. Owoce obsypać brązowym cukrem i resztą cynamonu. Placek wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C (włączyć funkcję termoobieg).  Piec ok. 40 minut. Polecamy: Sernik z jabłkami!

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Placek jagodowy

    Ten placek przypomina nam wakacje u babci.

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Placek z kruszonką

    Placek dekoruj frużeliną: przesmaż 30 dag owoców jagodowych z 3 dag cukru, zagęść 1 łyżką mąki ziemniaczanej.

  • Frytki Belgijskie serwowane na ul. św. Wawrzyńca 16 okazały się tegorocznym hitem wśród internautów i zwyciężyły w konkursie „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!", w którym wybierano wyjątkowy produkt kulinarny Krakowa. Drugie miejsce zdobyła Kremówka z Cocktail-baru Cukierni „Czarodziej" z ul. Karmelickiej 15, a trzecie Krakowski Kumpir z ul. Grzegórzeckiej 3.W drugim etapie konkursu internauci wypełnili 1937 ankiet. Głosować można było na jedną z siedmiu propozycji, które wskazali w pierwszym...

Zdjęcia na temat: placek p
Wideo na temat: placek p
  • Placek pasterski

    Pożywny i smaczny.

  • Placek jagodowy

    Placek jagodowy

  • Przepis na szwajcarski placek ziemniaczany

    Rösti, czyli szwajcarski placek ziemniaczany, to jeden z najpopularniejszych sposobów na śniadanie w kraju Helwetów. Puszysty placek z ziemniaków z dodatkiem aromatycznych warzyw, z dodatkiem żółtego sera i zielonych pietruszki i rukoli - to nie tylko sycące danie, ale i solidna porcja zdrowia na dzień dobry! Zobaczcie, jak szybko go przygotować!