• Informacje na temat:

    placek orzeszek

Przepisy na temat: placek orzeszek
  • Placek orzechowy

    Płatki owsiane posiekaj drobno nożem lub zmiel w młynku.

  • Smaczny pomysł na "Placek z orzeszkami"

  • Chrupiące placki ziemniaczane

    Najlepiej zrobić placki, jeśli zostanie ci trochę ziemniaków z poprzedniego obiadu.

  • smaczne, delikatne w smaku ciasto, o ładniutkim wyglądzie

  • Pora na pora w nowej odsłonie

    - Są łatwe do zrobienia, a przy okazji przepyszne. Mają smak... wakacji. Zwłaszcza, jeśli podasz je z sosem jogurtowo-miętowym, takim jak w Grecji - tymi słowami kucharz Pascal Brodnicki zachęca do zrobienia placków z pora.

  • Po zrobieniu tortu zostało mi 8 żółtek i wymyśliłam takie ciasteczka kruche. By nie były takie zwykłe dodałam orzeszki ziemne karmelizowane w mleku kokosowym.

  • Pierożki z nadzieniem serowo-brokułowym

    Pierogi inne niż wszystkie!

  • Przepis wart wypróbowania: "Koszyczki z karmelizowanymi orzeszkami"

  • 4 domowe pizze

    ...oprószenia stolnicy Przygotowanie: 1. Przygotuj ciasto i sos pomidorowy według przepisu podstawowego. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Podziel na 4 porcje. Każdą rozwałkuj na owalny placek(...) szczypta cukru mąka do oprószenia stolnicy Przygotowanie: 1.Przygotuj ciasto według przepisu podstawowego. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Podziel na 4 porcje. Każdą rozwałkuj na owalny placek...

  • Chciałam Was dziś zaprosić na pyszne bułeczki drożdżowe w kształcie serce z nutellą i orzeszkami ziemnymi. Są pyszne, puszyste, słodkie i bardzo pięknie się prezentują. Możecie je zrobić dla kogoś bliskiego na Walentynki czy ogólnie na tłusty czwartek, czy po prostu do kawy :) Polecam gorąco i Zapraszam

Artykuły na temat: placek orzeszek
  • Masło orzechowe i jego właściwości

    Wyrabia się je z orzeszków ziemnych. Ten klasyczny składnik kuchni amerykańskiej został wymyślony w XIX w. przez lekarza Johna Harveya Kellogga – tego samego, któremu zawdzięczamy płatki kukurydziane.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Najbardziej ekscentryczne cele podróży

    Znaleźć najbardziej ekscentryczne cele podróży to dla takiego M!chałka z Wawelu jak ja żaden problem, w końcu mam 26 procent orzeszków i należę do Redakcji M! Mam Dobrą Wiadomość, przygotowałem dla was wybór miejsc, które podobnie jak M! budzą zachwyt i pożądanie. Sami zobaczcie!

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Pikantny tort porowy

    ..., pieprzem i gałką muszkatołową. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować schłodzone ciasto na placek o śr. 25 cm. Tortownicę posmarować tłuszczem. Spód i brzegi tortownicy (na wysokość ok. 1 cm) wylepić...

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...

  • Drożdżowa plecionka

    ...(35x55 cm). Pozostałe masło stopić, przestudzić. 3. Placek posmarować 2/3 stopionego masła. Posypać kawałeczkami jabłek i rodzynkami. Ciasto zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Rulon pokroić na 22 plasterki...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Przedwiosenna uczta z Nigellą

    ...na wrapy z tuńczyka: pół łyżki pasty wasabi łyżka majonezu 1-2 krople oleju sezamowego 1 placek tortilli ćwierć (około 110g) pokrojonego w paski ogórka, bez pestek 85 g tuńczyka pokrojonego(...) lodowej 1 placek tortilli   Opis przygotowania Wrapy z tuńczyka Wymieszać majonez, pastę wasabi oraz olej sezamowy, a następnie posmarować taką mieszanką placek tortilli z jednej strony...

  • W piątek (30.10.2009) zakończył się konkurs Puzzle. Przepis umieszczony na zdjęciu to Placek Amerykański Spośrod wszytskich nadesłanych zgłoszeń jury wyłoniło (co nie było łatwym zadaniem) następujących zwycięzców, do których powędrują zestawy książek: -golcia20 -Tosca -bassia5 -agnes11 Wszystkim zwycięzcom serdecznie gratulujemy. Nagrody zostaną przesłane pocztą. Kolejny konkurs już niebawem, zapraszamy!