• Informacje na temat:

    placek na proszku z rabarbarem

Przepisy na temat: placek na proszku z rabarbarem
Artykuły na temat: placek na proszku z rabarbarem
  • Rabarbar

    ...pozostałym cukrem. Piecz 15-20 minut w temperaturze 200°C. Wystudź. Tuż przed podaniem wierzch każdej minitarty posyp posiekanymi pistacjami. Puszysty placek Składniki na 10-12 porcji : 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 2/3 szklanki cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 2 jajka, 2/3 szklanki jogurtu greckiego lub naturalnego, 10 dag masła lub margaryny, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Ciasto rabarbarowe z winną nutą

    Składniki: 1 kg rabarbaru, 25 dag masła, 30 dag cukru, 6 jajek, 2 żółtka, 50 dag mąki, 1 torebka proszku do pieczenia, 1 torebka budyniu waniliowego (na 500 ml mleka), 100 ml mleka, tłuszcz do formy(...) spodzie blachy rozsmarować przygotowane ciasto piaskowe. Ułożyć kawałki rabarbaru, formując dekoracyjny wzorek w kratkę. Placek wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec 25-30 minut. Po...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...

  • Tarta z owocami zdobiona kratką

    ...kawałki. Wymieszaj je z cukrem zwykłym, waniliowym oraz budyniem w proszku. Formę na tartę o średnicy ok. 28 cm wysmaruj dokładnie masłem. Dwie trzecie ciasta, podsypując mąką, rozwałkuj na placek(...) nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 180°C, przez ok. 12 minut, na środkowej półce. Po wyjęciu z piekarnika posyp placek zmielonymi migdałami. Potem wyłóż na nie rabarbar i na wierzchu poukładaj...

  • Proszek do pieczenia znajdziemy niemal w każdej kuchni. Stosujemy go, chcąc aby nasze wypieki były pulchne i pięknie wyrosły. Jednak na tym nie kończą się jego zastosowania. Czy wiedzieliście, że niepozorna torebka z proszkiem do pieczenia może wybawić nas z wielu opresji? Niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że ten ogólnodostępny i tani środek, może stać się rozwiązaniem wielu codziennych problemów. Jeśli do tej pory wykorzystywaliście proszek wyłącznie podczas pieczenia ciast, już...

  • Smaki dzieciństwa

    ..., waniliowymi lub truskawkowymi. Z rabarbarem i kruszonką Składniki na 12 porcji:  Na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru pudru, 19 dag masła(...)Odwrócony biszkopt Składniki na 10 porcji: 5-6 dużych łodyg rabarbaru, 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, cukier wanilinowy, szklanka mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju, tłuszcz...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • ...... nie ma nic milszego, jak w niedzielne popoludnie zapach swiezego placka do kawy. Sezon owocowy  w pelni, dlatego podam Wam jeszcze jeden prosty przepis na placek z owocami ( moga byc sliwki, jablka, gruszki, jezyny, rabarbar ... co kto lubi ). Ja pieke go z figami ... to taka wersja wloska. Ten placek zyskal wielkie uznanie w Villa Lempa. Jak wiecie, syn Luizy byl piekarzem z dziada...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...