• Informacje na temat:

    placek migdałowiec

Przepisy na temat: placek migdałowiec
  • Migdałowiec z węgierkami i lekką kruszonką

    ...posmarowanej resztą masła. 3. Placek w foremce gęsto ponakłuwaj widelcem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180ºC. Piecz 10-12 minut na złoty kolor. Po wyjęciu lekko przestudź. 4. Składniki(...) Migdałowiec na zapas W wolnej chwili przygotuj ciasto. Zawiń je szczelnie w folię spożywczą. Włóż do zamrażalnika. 1 kg śliwek wypestkuj, wrzuć do płaskiego garnka i zasyp 20 dag brązowego cukru...

  • Smaczne ciasto mojej cioci z Przemyśla.

  • Słodkości z moreli

    Piaskowy migdałowiec Składniki: 2 kg moreli 40 dag masła 30 dag cukru 1 op. cukru waniliowego szczypta soli 6 jajek 40 dag mąki pszennej 10 dag mąki ziemniaczanej 1 op(...) ciasto. Rozłóż na nim połówki moreli oraz ciasteczka migdałowe. Lekko wciśnij je w ciasto. Obłóż kawałeczkami pozostałego masła. Posyp brązowym cukrem. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do...

  • Pyszne!!! Bardzo słodkie i kaloryczne.

  • Kremowe ciasta

    Migdałowiec na biszkopcie 1. Blaty: oddziel żółtka od białek. Białka ubij, powoli dosypując 1/2 szkl. cukru. Pianę z białek połącz z żółtkami. Mielone migdały oraz proszek budyniowy wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do masy jajecznej. Ciasto wymieszaj łyżką. Rozsmaruj na spodzie blachy (30 x 38 cm) wyłożonej pergaminem. Piecz przez 35 minut w 200 st. C.  2. Wystudź, rozetnij...

  • Smaczny pomysł na "Piaskowy migdałowiec"

  • Sprawdzony przepis na "Migdałowiec ze śliwkami"

  • Ciasto tortowe, bardzo delikatne i pyszne. Przełożone bitą śmietaną z kawą.

  • Łatwe w wykonaniu. Eleganckie ciasto, na każdą okazję.

  • Ciasto pyszne niczym 3-bit. Ciasto na biszkopcie z masą budyniową z bitą śmietanką i masą krówkową. Słodycz przełamana krakersami solonymi i migdałami.

Artykuły na temat: placek migdałowiec
  • Cypr: Ślub marzeń

    Do samolotu w Warszawie wsiadamy w grubych swetrach i czapkach. Po kilku godzinach lotu jesteśmy na Cyprze.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • W ostatnich latach coraz więcej osób zaczęło interesować się tym, w jaki sposób możemy czerpać z naszego pożywienia to, co najlepsze. Ale czy wiedzieliście o tym, że cenne substancje odżywcze mają również swoje przeciwieństwo? Substancje antyodżywcze (antyżywieniowe) ograniczają lub wręcz uniemożliwiają wykorzystanie składników odżywczych przez organizm. Ingerują w nasz metabolizm, sprawiając, iż nie jesteśmy w stanie w pełni wykorzystać wartościowych związków dostarczanych wraz z...

  • W piątek (30.10.2009) zakończył się konkurs Puzzle. Przepis umieszczony na zdjęciu to Placek Amerykański Spośrod wszytskich nadesłanych zgłoszeń jury wyłoniło (co nie było łatwym zadaniem) następujących zwycięzców, do których powędrują zestawy książek: -golcia20 -Tosca -bassia5 -agnes11 Wszystkim zwycięzcom serdecznie gratulujemy. Nagrody zostaną przesłane pocztą. Kolejny konkurs już niebawem, zapraszamy!

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentował Rafał. Ciasto 500 g mąki pszennej150 ml ciepłej wody75 ml mleka lub kefiru100 ml oleju rzepakowego 40 g świeżych drożdży1 łyżka cukru1 szczypta soli Łódeczki ze szpinakiem 250 g świeżego szpinaku1 czerwona cebula4 ząbki czosnku1 jajko200 g sera gorgonzola180 g śmietany 18%sól do smakupieprz do smakuchilli do smaku¾ małego słoiczka suszonych pomidorów (około 280 g) Łódeczki 200 g chorizo½ gruszki100 g...

  • Wielowarstwowe ciasto przekładane kremem śmietanowym - takie pyszności goszczą u Oli na świątecznym stole. Placki½ łyżeczki sody oczyszczonej½ szklanki śmietany 18%½ kostki masła½ szklanki cukru1 opakowanie cukru waniliowego (16 g)1 jajko1 żółtko3 szklanki mąki tortowejszczypta soli Krem1 l śmietany kremówki 30%400 ml kwaśnej śmietany 18%1 szklanka waniliowego cukru pudru (z prawdziwą wanilią)sok wyciśnięty z 2 cytryn Dekoracja - ciasteczka cytrynowe150 g masła½ szklanki cukru pudru1...

  • Słodkie ciasto przełamane kwaskowatą frużeliną z jeżyn. Ciasto400 ml wody250 g masła300 g mąki pszennejszczypta soli9-10 jaj Krem1 l mleka 3,2%3 jaja4 łyżki mąki ziemniaczanej4 łyżki mąki pszennej 1 szklanka cukru1 laska wanilii250 g masła2-3 łyżki kakao Złożenie1 słoik frużeliny jeżynowej1 tabliczka gorzkiej czekolady2 garście prażonych orzechów włoskich CiastoZagotować wodę z masłem, dodać mąkę i sól. Podgrzewać na małym ogniu przez około dwie minuty, energicznie mieszając. Wystudzić....