• Informacje na temat:

    placek kruchy

Przepisy na temat: placek kruchy
  • Kruchy kołaczyk

    .... Na środku placka połóż kawałki śliwki. Krawędź ciasta (o szerokości ok. 4 cm) zawiń dookoła nad owocami, lekko dociśnij. 3. Placek posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp cukrem. Przełóż ostrożnie na...

  • Sprawdzony przepis na "Kruchy placek twarogowy"

  • Kruchy serowiec z jagodami

    ...zetrzyj. Masło przełóż do miseczki, dodaj czekoladę i mąkę. Składniki rozcieraj palcami, aż powstaną grudki. Posyp nimi placek. Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C. Piecz przez godzinę.  

  • Przepis wart wypróbowania: "Kruchy placek – quiche"

  • Kruchy kołacz z agrestem

    .... 2. Agrest przebierz, oczyść, opłucz, osusz na ściereczce. Schłodzone ciasto przełóż na stolnicę oprószoną mąką. Rozwałkuj na placek o śr. ok. 30 cm. Ułóż go na blasze posmarowanej tłuszczem. Placek(...). Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 35 minut. Gotowe ciasto studź 20 minut na blasze. Potem przełóż na kratkę kuchenną i pozostaw tak do całkowitego wystudzenia...

  • Delikatne kruche ciasto połączone z lekką orzechową pianką, a wszystko dopełnione morelową nutką.

  • Placek z masą waniliową

    ...z cukrem i cukrem waniliowym. Delikatnie wymieszaj z serkiem mascarpone. Truskawki umyj, osusz, usuń szypułki.4. Kruchy spód posmaruj kremem czekoladowym, a potem masą waniliową. Na tym ustaw pionowo...

  • Kruche ciasto z dodatkiem winogronu zrobiłam po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni bo bardzo wszystkim smakowało.

  • Kruche rogaliki

    ...gniazda nasienne. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Placek pokrój na 16 trójkątów. Na każdym połóż cząstkę jabłka. Zwiń, formując zgrabne rogaliki. Ciastka ułóż na blasze przykrytej papierem do pieczenia...

  • Jest wiele ciast z jabłkami ja ciągle eksperymentuję,tym razem do jabłek dodałam sos waniliowy i rodzynki wyszedł smakowity,polecam

Artykuły na temat: placek kruchy
  • Kruchy placek z masą serową

    Lato oferuje sporą liczbę owoców sezonowych. Warto je wykorzystać do ciast, kruchy placek świetnie się do tego nadaje. Zobacz, jak go zrobić.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Kruchy placek z owocami

    ...połówką wykładamy blachę łącznie z bokami, wyrównujemy. Smarujemy dżemem malinowym, a następnie układamy owoce.Pozostałe ciasto rozkruszamy na owocach. Pieczemy 30 minut w 200ºC. Placek studzimy na kratce...

  • Kto by pomyślał, że z delikatnych herbatników można przygotować tak wspaniałe budowle? Oto przepis Danuty. Herbatniki: 750 g mąki 300 g masła 150 g cukru pudru szczypta soli 300 ml śmietany kremówki 30% Polewa: 80 ml śmietany kremówki 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady (60% zawartość kakao) Sklejanie młyna: 1 tabliczka białej czekolady     HerbatnikiMąkę posiekać z masłem, cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodać śmietanę, a następnie zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Po...

  • Kruchy placek z rabarbarem

    ...ubijać, aż piana zyska konsystencję ptasiego mleczka. Wyłożyć ją na rabarbar. Schłodzone ciasto rozwałkować na wielkość blachy. Ułożyć na pianie. Placek wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Kruchy placek z jagodami

    Mąkę wymieszać z orzechami i cukrem pudrem. Dodać żółtko i masło, szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 30 minut. Jajka ubić z cukrem, wymieszać ze śmietaną i jogurtem. Schłodzone kruche ciasto rozwałkować na placek o śr. 30 cm. Formę o śr. 26 cm posmarować tłuszczem. Spód i brzegi formy wylepić ciastem. Gęsto ponakłuwać je widelcem. Spód posypać tartą...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Kruche ludziki

    Wymieszaj mąkę, margarynę, sodę i przyprawy. Dodaj cukier, syrop, jajko oraz olej i zagnieć gładkie ciasto.  Następnie rozwałkuj je na placek o grubości...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....