• Informacje na temat:

    placek krakers

Przepisy na temat: placek krakers
  • Placek krakersowy

    Oryginalny placek.

  • smaczny placek bez pieczenia. słone krakersy przełamują słodycz kremu budyniowego. Moje wiórki były po "produkcji" likieru kokosowego, więc placek był też "wesoły" :-)

  • Strucla Makowa z rodzynkami

    Sposób przygotowania 1. Mąkę wraz z proszkiem przesiej do miseczki. Dodaj 15 dag masła, cukier i cukier waniliowy. Dołóż twaróg. Wbij jajka. Wyrób ciasto. Mak połącz z rodzynkami i krakersami  2. Ciasto rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką na grubszy placek. Posmaruj go nadzieniem. Zwiń, formując struclę. Ułóż ją na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200ºC. Piecz...

  • Propozycja na smaczny, delikatny oraz prosty i szybki w przygotowaniu placek wypełniony owocami z kompotu. Dobry na deser oraz jako dodatek do kawki :)

  • Chrup, na zdrowie...

    Wspiera pracę mózgu, dba o zdrowie serca i skóry oraz zapewnia lepszą odporność - oto, jakie korzyści gwarantuje siemię lniane. Z tych małych nasion, które potrawom nadają charakterystycznej konsystencji, warto zrobić zdrową przekąskę - krakersy.

  • Placek cebulowy to właściwie tarta z cebulą i porem. Jak zwał, tak zwał. Rewelacyjna przekąska, doskonała zakąska - do wina, do piwa. Idealnie sprawdza się jako dodatek do barszczu lub potraw z grilla.

  • Majówkowe grillowanie – zaskocz swoich gości

    ...plackiem pita, ale my możemy zaserwować hummus do kanapek, krakersów lub chipsów. Składniki: 1 szklanka ciecierzycy 5 łyżek jasnej pasty sezamowej tahini 2 łyżki oliwy z oliwek...

  • w sam raz na letnie wieczorne pogaduchy

  • Pyszny placek o smaku chałwy ;)

  • Dla lubiących smak orzechów i mocnej kawy.

Artykuły na temat: placek krakers
  • Wszystkie smaki pomidorów

    ...jak najwyższej temperatury (zwykle jest to 250-300 st. C), a po kilku minutach otrzymamy cienki, chrupiący placek. W sklepach można kupić kamienie kwadratowe bądź okrągłe. Warto wcześniej wymierzyć(...) w Anglii. Ten pomidorowy jest delikatnie słodki, idealny z serami, bagietką albo słonymi krakersami. Liczba porcji: 8 Czas: ok. 2 godzin Stopień trudności: dla początkujących 1 kg bardzo...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • 8 dietetycznych przekąsek, które możesz zabrać do pracy

    ...bardzo sycąca więc z powodzeniem zastąpi lunch. 3. Razowa tortilla z nadzieniem Jeszcze ciekawsza od kanapki będzie tortilla, czyli mączny placek, który przygotowuje się podobnie do naleśników(...) chrupać, ale wiesz, że jedzenie krakersów, paluszków albo ziemniaczanych chipsów to zbrodnia przeciw twojej figurze. Do plastikowego pojemniczka na lunch pokrój więc w cienkie paski marchewki, paprykę...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Kolorowe dopalacze

    ...i nadpobudliwość. Dodaje się ją do napojów, zup, polew do deserów, także wyrobów cukierniczych, groszku i kukurydzy konserwowej, krakersów serowych, napojów bezalkoholowych, galaretek (głównie miętowej...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • W piątek (30.10.2009) zakończył się konkurs Puzzle. Przepis umieszczony na zdjęciu to Placek Amerykański Spośrod wszytskich nadesłanych zgłoszeń jury wyłoniło (co nie było łatwym zadaniem) następujących zwycięzców, do których powędrują zestawy książek: -golcia20 -Tosca -bassia5 -agnes11 Wszystkim zwycięzcom serdecznie gratulujemy. Nagrody zostaną przesłane pocztą. Kolejny konkurs już niebawem, zapraszamy!

  • Wielowarstwowe ciasto przekładane kremem śmietanowym - takie pyszności goszczą u Oli na świątecznym stole. Placki½ łyżeczki sody oczyszczonej½ szklanki śmietany 18%½ kostki masła½ szklanki cukru1 opakowanie cukru waniliowego (16 g)1 jajko1 żółtko3 szklanki mąki tortowejszczypta soli Krem1 l śmietany kremówki 30%400 ml kwaśnej śmietany 18%1 szklanka waniliowego cukru pudru (z prawdziwą wanilią)sok wyciśnięty z 2 cytryn Dekoracja - ciasteczka cytrynowe150 g masła½ szklanki cukru pudru1...

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...

  • Fast food nie musi nam się od razu kojarzyć z czymś złym. Domowej roboty burger, czy kebab zaspokoją największy głód i są znacznie lepszą oraz zdrowszą alternatywą do tych podawanych z budki. Fot.123RF/Picsel Początki fast foodów Kiedy myślisz o fast foodzie, pierwszym krajem, który przyjdzie Ci na myśl, będzie prawdopodobnie USA. To właśnie przez kulturę amerykańską został on rozpowszechniony. Ale fast food nie jest nowym wynalazkiem. Już w starożytności można było kupić szybko przyrządzane...