• Informacje na temat:

    placek drozdzowy ala pizza

Przepisy na temat: placek drozdzowy ala pizza
  • Dominika Wójciak poleca pizzę na spodzie z... kalafiora

    Jeśli "boisz" się ciasta drożdżowego i wolisz dietetyczną wersję pizzy, ten przepis jest właśnie dla ciebie - kalafiorowa pizza z sosem z pieczonych pomidorów oraz ricottą. "Nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie" - zachęca PAP Life Dominika Wójciak, autorka przepisu.

  • Jest to jedna z tych przekąsek, która sprawdza się na każdej imprezie.

  • Jest to jedna z tych przekąsek, która sprawdza się na każdej imprezie.

  • Pizza lubi każdy z nas, gdy czujesz jej smak, nieważne jak jest podane bo jest w sam raz. Tadki niejadki to dla Was jest zapewne dorosły sięgnie też.

  • Takim kotlecikami zachęcamy nie tylko dzieci ale również dorosłych.

  • całkiem ciekawy sposób na placuszki o smaku pizzy:) przepis od ciotki Doroty:)

  • na pysznym kruchym cieście

  • Ciasto francuskie wykorzystujemy jako fajne, dekoracyjne przystawki, przekąski. Praktycznie wszystko można zawinąć.

  • Bardzo pyszne i szybkie danie obiadowe.

  • Tosty nie tylko zapiekane w tosterze, można wykorzystać je na kilka różnych sposobów, polecam pizzę.

Artykuły na temat: placek drozdzowy ala pizza
  • Pizza jest jednym z ulubionych dań Polaków. Zajadamy się nią na obiad, kolację i podczas spotkań ze znajomymi. Wcale nie trzeba jej zamawiać z pizzerii, ponieważ swoją wersję pizzy można przyrządzić samodzielnie. Jak? Podpowiadamy.

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Pizza po polsku

    Wędliny, pieczarki, pomidory, trochę sera… Niewiele trzeba, by powstała pyszna pizza.

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...

  • Jedzenie, które truje

    ...tradycyjnej, naszych mam i babć, czyli tzw. domowego jedzenia. Zamiast wędlin ze sklepu – kawałek upieczonego własnoręcznie mięsa, zamiast sztucznie aromatyzowanych ciast – drożdżowy placek, zamiast napoju ze...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...

  • Małgorzata Socha: Wspomnienia mają smak i zapach

    ...potrafi to zrobić. Wprowadziłam jedną ważną modyfikację: kupuję zawsze drób z wolnego wybiegu. Ale dom rodzinny to nie tylko rosół Także pizza ze smażonymi pieczarkami, którą robiła mama. Na grubym, drożdżowym cieście, nie miała nic wspólnego z prawdziwym, włoskim plackiem, cienkim i kruchym. W czasach PRL-u ta pizza była dla mnie synonimem luksusu, powiewem wielkiego świata. Gdy ostatnio mama przed...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Piknikowy kosz pełen słodyczy

    ..., dodaj ciut mąki. 2. Dobrze schłodzone ciasto podziel na 2-3 części. Gdy rozwałkujesz jedną część na cienki placek, pozostałe trzymaj w lodówce. Do rozwałkowanego placka przyłóż duży okrągły talerz(...) zagnieć. Przełóż na stolnicę oprószoną mąką i rozwałkuj na placek o grubości 1-2 cm. Ciastka wycinaj foremką w kształcie serca. 3. Na połowie serduszek połóż po łyżeczce konfitury (w wersji dla dorosłych...

  • Pizzeria to nie jedyne miejsce, gdzie masz szansę zjeść smaczną pizzę. Ten włoski specjał możesz przygotować samodzielnie w domu. Zanim przystąpisz do pieczenia, poznaj kilka istotnych wskazówek. Fot. 123RF/Picsel Domowa pizza może być równie smaczna jak pizza przyrządzana przez pizzerię. Kluczową rolę odgrywa tutaj odpowiedni przepis oraz jakość składników. Ponadto należy unikać często popełnianych błędów, które sprawiają, że nawet najlepsza receptura nie przyniesie oczekiwanych efektów...