• Informacje na temat:

    placek czekoladowy z wisniami i masa

Przepisy na temat: placek czekoladowy z wisniami i masa
  • Łatwe kopce kreta

    Czekoladowy z wiśniami Sposób przygotowania 1. Jajka wbij do miseczki. Dodaj szczyptę soli i 1/2 szkl. cukru. Ubijaj, aż masa jajeczna będzie bardzo puszysta i jasnokremowa.  2. Mąkę z kakao(...). Piecz 45 minut w 180 st. Wystudź.  2. Mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaj śmietanę, ubijaj mikserem, aż masa zwiększy swoją objętość i będzie bardzo puszysta.  3. Ciasto...

  • Aksamitny, mega czekoladowy, rozpływający się w ustach sernik na zimno bez dodatku żelatyny. Rozkosz :-)

  • Torcik  szwarcwaldzki

    Klasyczne ciasto.

  • Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowy placek z wiśniami"

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    Z podlasia Kruchy placek z jeżynami Z delikatną kruszonką Składniki: ●300 g mąki krupczatki ●200 g masła ●100 g cukru pudru ●3 żółtka; kruszonka: ●100 g mąki krupczatki ●50 g masła(...). wybranych leśnych i porzeczek; masa: ●250 g twarożku naturalnego (może być taki, jak na sernik) ●200 g gęstej śmietany 36 proc. ●2-3 łyżki cukru pudru ●pół łyżeczki ekstraktu z wanilii...

  • Smaczny pomysł na "Placek czekoladowy z wiśniami"

  • Przepis wart wypróbowania: "Łaciaty placek czekoladowy"

  • Przepyszne babeczki z kremem maślano - wiśniowym.

  • Ciasto można przełożyć powidłami.

Artykuły na temat: placek czekoladowy z wisniami i masa
  • Z tęsknoty za latem

    ..., uformuj z niego kulę, zawiń je w folię i włóż do lodówki na 30 min. Po tym czasie podziel ciasto na dwie części, każdą rozwałkuj na cienki placek i piecz 20 minut na osobnych blachach wyłożonych(...) żelatyny, wymieszaj i wstaw do lodówki. 3. Śmietanę zmiksuj z cukrem na sztywno, dodaj drugą część żelatyny. Wymieszaj, wstaw do lodówki. Posmaruj pierwszy placek masą gruszkową, wyrównaj. Ułóż na niej...

  • Wilgotne i mocno czekoladowe – takie jest prawdziwe brownie, a jeśli dodamy do niego wiśnie otrzymamy uzależniająco pyszne ciasto, które jest najlepszym przykładem tego, że liczy się wnętrze a nie wygląd zewnętrzny. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste, a co ważniejsze to ciasto nie może się nie udać. Brownie pokochacie za intensywny smak ale także za to, że długo pozostaje świeże, legendy głoszą, że po trzech dniach jest najlepsze ale kto mógłby się tak długo powstrzymywać? Składniki:...

  • Słodko-gorzki grejpfrut

    ...kawy mielonej Na krem i do dekoracji: szklanka soku z czerwonych grejpfrutów, łyżka żelatyny, 3 łyżki cukru pudru, 300 ml śmietany kremówki, 3 grejpfruty, 4 łyżki wiórków czekoladowych, świeża mięta(...) tortu. Na koniec posyp go wiórkami czekoladowymi oraz udekoruj listkami mięty. Gotowy tort schładzaj godzinę. Przygotowanie (bez czasu chłodzenia): 60 minut Porcja: 450 kalorii Orzeźwiający koktajl...

  • Julia Kucharzewska zdecydowała się na przygotowanie dwupiętrowego tortu, który udekorowała precelkami, czekoladą i paluszkami. Biszkopt5 jaj 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej)1/3 szklanki kakao1 tabliczka gorzkiej czekolady Krem wiśniowy500 g wydrylowanych wiśni sok z połowy cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki żelatyny500 g serka mascarpone Masa czekoladowa400 ml śmietanki 30%400 g mlecznej czekolady Nasączka1 szklanka nalewki z wiśni½ szklanki...

  • Ania Zakrzewska przygotowała przepiękny czekoladowy tort. Taki wypiek możecie podać na każdej wyjątkowej uroczystości. Biszkopt20 g masła3 jajka70 g cukru60 g mąki12 g kakao Nasączka100 g naturalnego soku z malin sok z połowy cytryny (do smaku)50 g cukru Mus z ciemnej czekolady10 g żelatyny50 g zimnej wody100 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%gałązka świeżego rozmarynu100 g czekolady 70%380 g śmietanki 36% Mus z mlecznej czekolady10 g żelatyny 50 g zimnej wody70 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%100...

  • Danusia jak zwykle zaskakuje pomysłami. Tym razem przygotowała dwuwarstwowy tort czekoladowy. Biszkopty nasączone ponczem i przekładane konfiturą malinową oraz kremem kakaowo czekoladowo smakują fantastycznie. Biszkopt kakaowy5 jajek1 szklanka cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej2 łyżki kakao Biszkopt o średnicy 24 cm4 jajka¾ szklanki cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej Biszkopt o średnicy 18 cm3 jajka½ szklanki cukru½ szklanki mąki pszennej1 łyżka...

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...