• Informacje na temat:

    placek czekoladowo-migdałowy

Przepisy na temat: placek czekoladowo-migdałowy
  • Placek z masą waniliową

    Będzie idealny na rodzinne uroczystości. I ma jeszcze jedną zaletę – przygotowuje się go tak łatwo, że możesz serwować go bliskim nie tylko od święta!

  • Przepis wart wypróbowania: "Placek czekoladowo-migdałowy"

  • Na święto Trzech Króli przygotuj galette des rois

    Tradycyjnie we Francji na święto Trzech Króli pieczone jest i podawane ciasto o nazwie galette des rois. To okrągły placek z ciasta francuskiego, najczęściej z masą migdałową. W środku ukryte jest ziarnko bobu lub figurka.

  • Przepis wart wypróbowania: "Migdałowy placek"

  • Krajanka czekoladowa z migdałami

    ...-20 minut. 3. Placek wystudź, rozetnij na 2 blaty. Czekoladową śmietanę ubij na sztywno. Blaty przełóż kremem. Schładzaj, godzinę. Gotowe ciasto pokrój na paski o wymiarach 3 na 13 cm.

  • Mega pyszne, ucierane ciasto czekoladowe z kokosowym nadzieniem ala bounty. Ciasto bardzo proste, szybkie, a przy tym fajnie wygląda.

  • Jesienne desery na ciepło

    ...ciasta na jednego pankejka i uformuj go w równy placek. Gdy się zrumieni, odwróć go i piecz kolejne 2 minuty.  4. Gotowe pankejki przekładaj na talerz i trzymaj w nagrzanym, wyłączonym piekarniku...

  • Zwyczajne i proste. Takie są najlepsze :)

  • Mazurek malinowy

    Przepis na dwa mazurki.

  • Bardzo szybkie, a winogrona smakują cudnie w placku. Przepis na małą blaszkę:)

Artykuły na temat: placek czekoladowo-migdałowy
  • Placek czekoladowo-migdałowy

    ...i równomiernie rozprowadzamy po całej powierzchni. Pieczemy 35-45 minut w 180ºC. Ostudzony placek wyjmujemy z formy i posypujemy cukrem pudrem.

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...

  • ...z tortu) Jeden placek należy posmarować kremem i przykryć drugim. Całe ciasto posypać cukrem pudrem.

  • Marysia Depereas zdecydowała się na połączenie czekolady z pomarańczą, a jak wiemy, taki duet jest nie do pobicia! Biszkopt3 jaja100 g drobnego cukru do wypieków100 g zmielonych migdałów (bez skórki)38 g mąki pszennej38 g kakao4 białka38 g drobnego cukru do wypieków Ciasteczka100 g mąki pszennej100 g cukru1 łyżeczka cukru waniliowego1 szczypta soli2 jajka250 ml mleka50 g masła Migdały w karmelu150 g cukru40 ml wody 75 g obranych migdałów Pralina50 g gorzkiej czekolady100 g migdałów w...

  • Ucierane babki z czekoladą

    Ze względu na swoją pulchność ciasto ucierane przywodzi na myśl biszkopt. Wyrabia się go ręcznie lub przy pomocy miksera. Wypieka z niego placki, keksy, ciasteczka i oczywiście babki.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Świat na talerzu o poranku

    Croissanty, pancakes, syrniki i drożdżówki - w zależności od szerokości geograficznej smakołyki śniadaniowe różnią się od siebie. Kulinarna podróż może nie tylko zachęcić do smakowania specjalności innych kultur, ale również stać się dobrą alternatywą dla urozmaicenia rodzimej kuchni śniadaniowej.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Kuszące rajskie owoce

    ...i wymieszaj. Pierwszy placek posmaruj masą czekoladowo-orzechową. Przykryj drugim plackiem i posmaruj go masą jabłkową. Przykryj trzecim kawałkiem ciasta. Lekko dociśnij. Odstaw na kilka godzin. Ciasto...

  • 12 kwietnia jest zdecydowanie najsłodszym dniem w roku. To właśnie wtedy na całym świecie obchodzi się światowy dzień czekolady. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was zestawienie najsmaczniejszych czekoladowych przepisów. Dzięki nim świętowanie będzie naprawdę słodkie. Fot. 123RF/Picsel Dlaczego warto jeść czekoladę? Okazuje się, że znakomity smak to nie jedyny z jej atutów. Jedzenie gorzkiej czekolady, zawierającej jak najwięcej kakao, już od wielu lat jest zalecane przez dietetyków. Jak...