• Informacje na temat:

    placek amerykański pyszne

Przepisy na temat: placek amerykański pyszne
  • Sekret klasycznego amerykańskiego hamburgera to...

    Cała tajemnica przygotowania klasycznego amerykańskiego hamburgera polega na tym, by został zrobiony z czysto wołowego mięsa, nie zmieszanego np. z wieprzowiną. Po zmieleniu mięso można lekko posolić, ale nic więcej - nie używamy jajek, bułki czy innych dodatków.

  • Proste i banalne w wykonaniu ciasto a jedyna trudność a nawet nie trudność a czynność wymagająca większego skupienia to obranie dwóch jabłek i utłuczenie kilku orzechów

  • Naleśniki amerykańskie

    .... Mogą to być kawałki jabłka, gruszki czy ananasa. Potem należy przewrócić placek na drugi bok i też go zrumienić. Placek na talerz, jogurt naturalny jako dodatek, i już! Pyszne! Przepis pochodzi...

  • Placek z jabłkami.

  • Majówkowe grillowanie – zaskocz swoich gości

    Burger z grillowaną piersią z kurczaka i żurawiną Majówkowy grill jest doskonałą okazją do przyrządzenia domowych burgerów. Klasyczny amerykański burger przyrządzamy na wolnym powietrzu w trakcie tzw. barbecue składa się z pszennej bułki, mielonego mięsa wołowego, sałaty, pomidora, ogórka konserwowego i sosu. My proponujemy burgera z soczystej wołowiny ze słodkim sosem żurawinowym. Składniki...

  • bardzo tani,szybki

  • Pyszne ciasto na każdą okazję

  • Pyszny, lekki ciemny placuszek z jabuszkami lub gruszkami (do wyboru)

  • W wolnym tłumaczeniu – placek jabłkowy. Chyba jedno z najpopularniejszych amerykańskich ciast. Ciasto charakteryzuje się tym, że nie ma w nim dodatku jajek czy żółtek jak w naszym tradycyjnym kruchym, przypomina nawet nieco ciasto francuskie, to czy osiągniemy ten efekt zależeć będzie od stopnia schłodzenia ciasta. Przepis zaczerpnęłam z tego bloga i poddałam zmianom. Jeżeli macie w domu siatkę jabłek i brak pomysłu na niedziele ciasto do kawy to gorąco polecam. Na ciepło może nie będzie się...

Artykuły na temat: placek amerykański pyszne
  • Naleśniki amerykańskie

    ...przykład maliny albo jagody. Mogą to być kawałki jabłka, gruszki czy ananasa. Potem należy przewrócić placek na drugi bok i też go zrumienić. Placek na talerz, jogurt naturalny jako dodatek, i już! Pyszne!

  • Jeśli „American dream” odnosiłby się do słodyczy, to za oceanem mogłyby się spełnić wszystkie marzenia. Fot. 123RFMimo negatywnych opinii na temat kuchni amerykańskiej i zarzutów, że jest kaloryczna, tłusta, niezdrowa i mało urozmaicona, nawet osoby będące na diecie czasami maja ochotę sięgnąć po coś słodkiego. Granice między kuchniami zacierają się i obecnie, wszystkie popularne słodkości niegdyś na Nowym Kontynencie, obecnie cieszą się duża popularnością w krajach na całym świecie. Wiele z...

  • Hanna Śleszyńska. Boska matka aktorów

    ...w dogadzaniu bliskim. - To teraz moja misja opiekować się członkami rodziny, mamą, dziećmi, Jackiem. Jestem gotowa na poświęcenia: taszczę siatki z zakupami, żeby im ugotować coś pysznego. A teraz, po remoncie...

  • Stany Zjednoczone słyną z pięknych krajobrazów, Hollywood i ze smakołyków, które rozprzestrzeniły się po całym świecie. Jakie amerykańskie przysmaki zadomowiły się w Polsce? Fot. 123RF.COM Muffiny to wypieczone ciastka w kształcie wysokiej babeczki, podawane z różnymi dodatkami. Najczęściej je się je na słodko, np. z rodzynkami, czekoladą, bakaliami, orzechami, konfiturami lub owocami. Przygotowane dzień wcześniej mogą być smacznym drugim śniadaniem, dodatkiem do kawy, albo po prostu...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Przyznajcie się – kto nie lubi od czasu do czasu zjeść soczystego burgera? Ten klasyczny przepis kuchni amerykańskiej przywędrował do nas wprost ze Stanów Zjednoczonych i szybko podbił nasze serca. Jeśli szukacie oryginalnych pomysłów na to danie, z pomocą jak zwykle przyjdą Wam użytkownicy Smakera. Fot. 123RF Wszyscy kojarzymy hamburgery z kuchnią amerykańską, ale czy wiedzieliście, że wywodzą się one z kuchni naszych zachodnich sąsiadów? To właśnie w Niemczech, a dokładniej w Hamburgu, w XV...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...

  • Znamy już czwartą finalistkę konkursu BlogerChef! Została nią Marysia Banach, która zauroczyła jury przede wszystkim doskonałym stekiem i czekoladowo-wiśniowym deserem.W kwietniu, areną kulinarnych potyczek był Poziom 511*** Design Hotel & SPA, nowoczesny obiekt położony w najwyższym punkcie Jury Krakowsko-Częstochowskiej (511 m n.p.m.).   Zatriumfowała Wielkopolska i średniowysmażony stek   Zwyciężczynią czwartej odsłony konkursu BlogerChef została Poznanianka - Maria Banach, autorka bloga...

  • W kioskach i salonach prasowych możecie już znaleźć najnowszy numer Magazynu Pyszne. Jak zwykle, znajdziecie w nim mnóstwo przepisów i inspiracji kulinarnych, które ułatwią wam codzienne gotowanie. Najnowsze PYSZNE już szykują się do świąt wielkanocnych. Na tapetę wzięliśmy jajko - z pozoru zwykłe i nudne, ale my udowadniamy, że można z niego stworzyć bardzo urozmaicone menu: na słodko i na wytrawnie, na co dzień i od święta. Poza tym w naszych warsztatach kulinarnych przygotowujemy...