• Informacje na temat:

    pizzerinki sos

Przepisy na temat: pizzerinki sos
  • Francuskie pizzerinki

    Sposób przygotowania 1. Sos: zmiksuj składniki na gładki sos. Zagotuj, duś jeszcze 2-3 minuty na dużym ogniu, by sos odparował. Zdejmij z ognia i zostaw do ostudzenia.  2. Szynkę i umytą paprykę po(...) w temperaturze 170 st. C. Wyjmij, usuń kokilki, uformowane wgłębienia posmaruj sosem. Na sosie ułóż dodatki. Piecz jeszcze ok. 10 minut. 

  • Bardzo fajna propozycja na wczesną kolację, zwłaszcza dla miłośników pizzy, a chyba ich wśród nas nie brakuję. Pizzerinki to świetna alternatywa dla domowej pizzy, są bardziej podzielne i mniej pracochłonne. Idealnie nadają się na imprezy, także dla tych najmłodszych. Może nie jest to zbyt zdrowa przekąska, ale zawsze można mąkę pszenną zamienić na pełnoziarnistą, wybrać najwyższej jakości dodatki i już nie jest wcale aż tak źle. Zapraszam.

  • Kolorowe menu na karnawał!

    Mini kanapeczki z łososiem Sposób przygotowania Wykrawamy okręgi z pieczywa (np. przy użyciu kieliszka). Serek labneh mieszamy i przekładamy do rękawa cukierniczego. Nakładamy serek na pieczywo. Plasterki łososia zwijamy i układamy na serku. Zdobimy obficie koperkiem. Pizzerinki Sposób przygotowania Pomidory doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy bazylię. Ciasto...

  • Pizzerinki to świetna alternatywa dla pizzy, bo na każdej można sobie dać inne, ulubione dodatki ;)

  • Pyszna przekąska. Można podawać na ciepło lub zimno.

  • Szybka i smaczna przekąska polecam:)

  • Pizzerinki czyli małe pizze wielkości deserowego talerzyka to ulubione danie mojej córki. Może je jeść na śniadanie, obiad i kolację, także jako deser i zamiast lodów. W związku z powyższym aktywnie uczestniczyła w procesie kulinarnym zwanym wyrobem pizzy.

  • Bardzo smaczne drożdżowe placuszki. Doskonałe na zimno oraz na ciepło. Znikają szybciej niż się je przygotowuje.

  • Małe i urocze mini pizze! Świetne jako przekąska na małego głoda :D

  • Smaczny pomysł na "Pizzerinki z salami"

Artykuły na temat: pizzerinki sos
  • WARZYWNE PIZZERINKI Z KALAFIORA

    ...dokładnie wymieszać. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć małe pizzerinki z masy, piec około 15- 20 minut w 180 stopniach. Z pomidorów zrobić na patelni sos z dodatkiem oregano, soli i pieprzu. Dynię, botwinę i marchew ugrillować. Na gotowe pizzerinki wyłożyć sos, ugrillowane warzywa, pomidora pokrojonego w plastry i rzodkiewkę- całość zapiekać jeszcze przez 5 minut. Po...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Pizzerinki z kiełbasą

    Przygotuj ciasto: wszystkie składniki wymieszaj mikserem na gładką masę. Zwilżonymi olejem dłońmi uformuj kulę, włóż do miski, przykryj i odstaw na co najmniej godzinę w ciepłe miejsce. l Kiełbasę pokrój w plastry, a cebulę w piórka. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Z wyrośniętego ciasta odrywaj nieduże kule i rozpłaszczaj je na placki. Każdy placek posmaruj sosem pomidorowym, rozłóż...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Śródziemnomorskie pizzeriny

    Doskonałe pizzerinki, zaskocz znajomych :)

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...