• Informacje na temat:

    pizza z suszonymi drozdzami i jajkami

Przepisy na temat: pizza z suszonymi drozdzami i jajkami
  • Sprawdzony przepis na "Pizza z kiełbasą i jajkami"

  • Wypróbowany przepis na "Pizza z pomidorami suszonymi"

  • Wypróbowany przepis na "Pizza ze szpinakiem i jajkami"

  • Dzisiaj podam przepis pochodzący z miesięcznika „Lubię gotować „ nr 10/2012 na chleb żytni z dodatkiem ziemniaków. Przepis zmodyfikowałam, dodając zioła i suszone pomidory. Już dawno nie jadłam tak delikatnego i pachnącego chleba, który nawet 3 dni po upieczeniu nie stracił nic ze swoich właściwości. Z podanego przepisu wyszły mi dwie podłużne foremki trochę szersze od tradycyjnych keksówek.

  • Uwielbiam pizzę i proste przepisy. Dziś polecam przepis na pizzę "bez wagi" czyli wszystkie składniki przeliczone są na łyżeczki, łyżki i szklanki. Dodatkowo wykorzystałam suche drożdże czyli takie, które mają dłuższy termin ważności od tradycyjnych, więc mogą sobie spokojnie leżeć w szafce i czekać na swój dzień. Pizza łatwa, smaczna i szybka w przygotowaniu - smacznego:)

  • Zepsuł Ci się piekarnik, a masz ochotę na domową pizzę? Koniecznie wypróbuj pizzę z patelni na cienkim, świetnie wypieczonym cieście, z mnóstwem dodatków oraz ciągnącą się mozzarellą! Osobiście uważam, że jeżeli dobrze wyrobicie ciasto i będziecie je smażyć na lepszej patelni na średnim ogniu to jeżeli podacie pizzę na talerze to wątpię, żeby ktokolwiek zauważył ta pizza nie była z piekarnika ????

  • Chodź jest kaloryczna to raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na takie pyszności, zwłaszcza że jest domowa :)

  • Zawsze się sprawdza, gdy brakuje nam czasu na przygotowanie obiadu lub na ciepłą kolację.

  • Przepis wart wypróbowania: "Wiosenna pizza z jajkami"

  • Zupełnie nowy sposób na podanie jajecznicy

Artykuły na temat: pizza z suszonymi drozdzami i jajkami
  • Domowa pizza

    Najsławniejsza włoska potrawa, której przodkiem był nasączany oliwą placek z mąki i wody. Swój ostateczny kształt osiągnęła pizza w wieku XIX za sprawą zasilenia ją serem mozzarella.

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Otwórz puszkę tuńczyka

    Makaron z suszonymi pomidorami Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu tagliatelle, 1 puszka tuńczyka w oleju, 1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie, 2 ząbki czosnku, 2 dymki ze szczypiorem(...) posiekanym szczypiorkiem i tartym parmezanem. Prosta pizza Składniki na 4 porcje: 40 dag mąki, 1 szklanka ciepłej wody, 4 dag świeżych drożdży, 2 łyżki oliwy Na wierzch: po 1 puszce tuńczyka...

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...zamawiać pizzę. - Ktoś kiedyś mnie zapytał, czemu pizza i makaron są wszędzie na świecie. Z bardzo prostego powodu: to jest tanie jedzenie. A takie będzie popularne wszędzie. Dlatego dziś pizzę(...) środku, a grube na brzegu. Pizza neapolitańska ma bardzo ładny margines chlebowego ciasta. I to jest pyszny margines! A pizza na cienkim i sztywnym cieście, do której jesteśmy w większości polskich...

  • Oto przepis na słodką pizzę, którą Ania Zakrzewska postanowiła zaserwować jurorom programu "Bake Off Junior". Crème pâtissière 250 ml mleka 1 laska wanilii 2 żółtka 40 g cukru 25 g mąki ziemniaczanej 250 g serka mascarpone Słony karmel 4 łyżki cukru 1/3 szklanki wody 8 łyżek śmietany kremówki 2 łyżki masła 1/3 łyżeczki soli   Pizza 250 g malin 100 g obranych niesolonych pistacji świeża bazylia 1 łyżka cukru 100 g czerwonych porzeczek Crème pâtissière Ugotować mleko z laską wanilii....

  • W drugim odcinku "Bake Off Junior" mali cukiernicy będą musieli zmierzyć się z zdaniem, które niejednemu dorosłemu mogłoby przysporzyć wielu problemów. Fot. materiały partnera Ruszyła pierwsza polska edycja programu "Bake Off Junior". Do walki o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków i 25 tysięcy złotych, stanęło dwanaścioro dzieci w wieku 8-14 lat. Jurorzy programu - Michał Bryś i Krzysztof Ilnicki przygotowali aż 20 konkurencji, w trakcie których ocenią umiejętności, wyobraźnię i kreatywność...

  • Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Wypróbujcie nasze przepisy! W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym....

  • Zwykle sięgamy po nie w czasie robienia pączków, ciasta lub chleba. Jednak czy wiedzieliście, że drożdże nie tylko zagwarantują wam sukces kulinarny, ale i dobre zdrowie? Fot. 123RF/Picsel Medycyna naturalna już od wieków zaleca spożywanie drożdży osobom, które zmagają się z różnego rodzaju problemami zdrowotnymi. Nasi przodkowie wierzyli, iż są one doskonałym remedium na wiele przykrych schorzeń. Jak się okazuje, wcale nie byli w błędzie. Najnowsze badania potwierdzają, iż spożywanie drożdży...

  • Pizzeria to nie jedyne miejsce, gdzie masz szansę zjeść smaczną pizzę. Ten włoski specjał możesz przygotować samodzielnie w domu. Zanim przystąpisz do pieczenia, poznaj kilka istotnych wskazówek. Fot. 123RF/Picsel Domowa pizza może być równie smaczna jak pizza przyrządzana przez pizzerię. Kluczową rolę odgrywa tutaj odpowiedni przepis oraz jakość składników. Ponadto należy unikać często popełnianych błędów, które sprawiają, że nawet najlepsza receptura nie przyniesie oczekiwanych efektów...