• Informacje na temat:

    pizza z sosem z cukinii

Przepisy na temat: pizza z sosem z cukinii
  • Pizza z cukinią, serem i bakłażanem

    ...papryki oregano łyżka masła 4 łodygi selera naciowego 1/2 bakłażana 1/2 cukinii 20 dag żółtego sera sól pieprz Przygotowanie: 1. Wymieszaj w misce mąkę, sól, wodę i oliwę. Zagnieć ciasto(...) sosem, połóż pokrojone w kostkę seler, bakłażan i cukinię. Posyp startym żółtym serem. Piecz około 5-10 minut.

  • Niejednokrotnie eksperymentowałam z przepisami na pizzę. Chciałam zrobić z niej lżejszą i mniej kaloryczną wersję. Były już pizze na cieście z mąki ryżowej, z mąki pełnoziarnistej, kukurydzianej. Dziś całkowicie odmienna wersja- z cukinii i patisona ! Muszę przyznać, że to mój dotychczasowy faworyt. Pysznie !

  • Pizza z kwiatami cukinii

    ..., posmaruj częścią sosu, rozłóż plastry bekonu. Ułóż kwiaty i plasterki pokrojonej cukinii. Całość posyp utartym serem, polej resztką sosu. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. około 200 st. C przez...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pizza z cukinią"

  • Zapiekanka à la pizza

    Składniki: 30 dag mielonego mięsa, 3-4 ziemniaki, po kilka plasterków bakłażana i cukinii, po pół czerwonej i żółtej papryki, biała część pora, mała cebula, 4 jajka, pół(...), wyrównaj. 3. Papryki umyj, oczyść, pokrój w cienkie paski. Por oczyść, pokrój na plasterki. Na mięsie porozkładaj plasterki bakłażana, cukinii i paprykę. Posyp porem. 4. Pozostałe jajka...

  • Pyszna domowa pizza...

  • Pizza na warzywnym spodzie

    Zdrowa wersja pizzy. Pyszna!

  • Smak:)

  • Pizza warzywna z bryndzą

    ...pergaminem. Posmaruj sosem. Obłóż przygotowanymi składnikami. Posyp bryndzą. Piecz 25 minut w 200 st.

  • ... domowa pizza

Artykuły na temat: pizza z sosem z cukinii
  • Lekka wegetariańska pizza

    ...papierem do pieczenia. Posmaruj śmietaną. Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C. Wstaw blachę z ciastem. Piecz ok. 5 minut. Następnie ułóż plastry cukinii, wierzch skrop olejem, oprósz solą oraz pieprzem i piec kolejne 10 minut. Ciasto (po podpieczniu) można posmarować zielonym sosem pesto.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Pizza na puszystym cieście

    Puść wodze fantazji. Wypróbuj pizzę z krążkami bakłażana i cukinii z miksem serów pleśniowych albo łososiem i rukolą.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Wiosenna, lekka nowość w Pizza Hut Express

    Od teraz w punktach Express popularnej sieci restauracji czeka na Ciebie lekka pizza pełna świeżych składników. Oferta sezonowa Pizza Hut Express to nowa propozycja dla tych, którzy wraz z nadejściem wiosny chcą przerzucić się na lżejszą dietę. Flatbread Pizza i świeżo wyciskany sok pomarańczowy to idealny pomysł na szybki wiosenny posiłek.

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Pizza jest jednym z ulubionych dań Polaków. Zajadamy się nią na obiad, kolację i podczas spotkań ze znajomymi. Wcale nie trzeba jej zamawiać z pizzerii, ponieważ swoją wersję pizzy można przyrządzić samodzielnie. Jak? Podpowiadamy.

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • Wiwat pizza!

    .... Placki ułożyć na przykrytej pergaminem blasze. Posmarować sosem pomidorowym. Na nim rozłożyć odsączonego z zalewy tuńczyka i pokruszony kozi ser. Piec 15-20 minut w 200°C. Udekorować gałązkami majeranku(...) na pikantnie solą, pieprzem i cukrem. Zetrzeć 7,5 dag parmezanu. Placki posmarować sosem pomidorowym. Posypać startym serem. Kolejno wstawiać do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec po 20 minut...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...