• Informacje na temat:

    pizza z sosem pesto

Przepisy na temat: pizza z sosem pesto
  • 4 domowe pizze

    ...2 porcje. Każdą rozwałkuj, podsypując mąką. Placki ułóż na blachach przykrytych pergaminem. Parmezan i mozzarellę zetrzyj. 2.Ciasto posmaruj sosem. Posyp tymiankiem i startymi serami. Kolejno wstawiaj(...), podsypując mąką. Placki ułóż na blachach przykrytych pergaminem. 2. Mozzarellę pokrój w plasterki, karczochy osącz. Placki posmaruj sosem pomidorowym. Obłóż karczochami oraz krewetkami. Posyp solą...

  • Sprawdzony przepis na "Pizza z pesto i cukinią"

  • Pyszne posiłki obiadowe

    ...gęsty sos. Przypraw solą i gałką muszkatołową. Brytfannę wyłóż warstwami ziemniaków, mięsa i bakłażana. Wierzch polej sosem. Piecz pod przykryciem 40 minut w temp. 180°C.  Pizza pomidorowa(...) i piecz 10 minut w temp. 200°C.  2. Pomidory pokrój w plastry, przypraw, przykryj plastrami mozzarelli i bakłażana. Ułóż trzy warstwy. Wierzch posyp parmezanem, natką pietruszki i skrop sosem balsamico...

  • Pyszna domowa pizza...

  • Zioła z kuchennego parapetu

    ...mięso. Dodaj połówki pomidorków i posiekaną natkę. Smaż 3 min. Dopraw solą, pieprzem i chili. Ozdób miętą i orzeszkami. Zielone pesto z natki i bazylii Przygotuj po dużym pęczku bazylii i natki(...) ząbki czosnku oraz ok. 1/3 szklanki oliwy lub oleju. Całość zmiksuj. Jeśli masa będzie za gęsta, dolej oliwę. Gotowe pesto dopraw solą. Podawaj jako pastę do kanapek lub na ciepło, np. do makaronu.

  • Niby zwykła pizza, ale jak doda się coś od siebie wychodzą pyszne rzeczy. Polecam.

  • Smak:)

  • ... domowa pizza

  • Któż z nas odmówi sobie kawałka ulubionej pizzy? Radość jest podwójna kiedy samemu zrobimy ulubioną pizzę. Zatem do dzieła! :)

  • Wiadomo domowa pizza najlepsza :) I oczywiście można dodać co kto lubi :)

Artykuły na temat: pizza z sosem pesto
  • Lekka wegetariańska pizza

    ...pieprzem i piec kolejne 10 minut. Ciasto (po podpieczniu) można posmarować zielonym sosem pesto.

  • Ta cudownie zielona pasta przywędrowała do nas wprost ze słonecznej Italii i jest jednym z symboli tamtejszej kuchni. Pełno w niej aromatów i witamin, które usprawniają pracę naszego organizmu. Klasyczna wersja składa się głównie z bazylii, ale pesto niejedno ma imię. Czy znacie inne oblicza tej pasty? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Półwyspu Apenińskiego słynie z prostoty i wyrazistych smaków. Lasagne, spaghetti carbonara lub pizza to klasyczne potrawy, po które bardzo chętnie sięgają smakosze z...

  • Wiosenna, lekka nowość w Pizza Hut Express

    Od teraz w punktach Express popularnej sieci restauracji czeka na Ciebie lekka pizza pełna świeżych składników. Oferta sezonowa Pizza Hut Express to nowa propozycja dla tych, którzy wraz z nadejściem wiosny chcą przerzucić się na lżejszą dietę. Flatbread Pizza i świeżo wyciskany sok pomarańczowy to idealny pomysł na szybki wiosenny posiłek.

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Otwórz puszkę tuńczyka

    ..., delikatnie obracając (chodzi o to, żeby się zagrzał, a nie rozpadł). Bazylię posiekać, dodać do sosu. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z sosem. Posypać posiekanym szczypiorkiem i tartym parmezanem. Prosta pizza Składniki na 4 porcje: 40 dag mąki, 1 szklanka ciepłej wody, 4 dag świeżych drożdży, 2 łyżki oliwy Na wierzch: po 1 puszce tuńczyka...

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...

  • Wielka księga smaków: Rukola

    ...listkami rukoli oraz czarnym pieprzem i wymieszaj. Podawaj od razu. Pesto z rukoli: Garść liści rukoli, kilkanaście orzechów nerkowca albo migdałów bez skórki, kilka łyżek oliwy z oliwek (może być smakowa z chili), twardy, żółty ser (np. parmezan), sól i pieprz zmiksuj na pastę. Używaj jej do dań makaronowych. Takim pesto możesz też smarować pieczywo albo pizzę. Rewelacyjnie smakuje jako sos do...

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • Do czego wykorzystać wodę po gotowaniu warzyw, ryżu i makaronu

    ...po makaronie: - do "sklejania" składników - dzięki wysokiej zawartości skrobi idealnie łączy składniki np. pesto, past kanapkowych, ciasta na pizzę (i nadaje mu puszystość); - do namaczania roślin...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...