• Informacje na temat:

    pizza z ciasta francuskiego

Przepisy na temat: pizza z ciasta francuskiego
  • Pizzette z ciasta francuskiego i drożdżowego - przekąski do każdego bufetu

    Pizzette, czyli miniaturowe krążki przypominające pizzę, to niezbędny element bufetów we Włoszech. Można przygotować je błyskawicznie z ciasta francuskiego albo drożdżowego, co jednak zabiera więcej czasu.

  • Błyskawiczne mini pizze z ciasta francuskiego, idealna przekąska na wieczór a także spotkanie z przyjaciółmi.

  • Pizza - fast food nie tylko smaczny, ale i zdrowy

    ...- To jeden z nielicznych przykładów na to, że fast food może być zdrowy i smaczny - tak o pizzy mówi PAP Life Bartek Kieżun. Znawca włoskiej kuchni, która jest najpopularniejsza na świecie, wylicza jej zalety - zdrowie z pomidorów, białko z mozzarelli i węglowodany z ciasta.

  • Przepis wart wypróbowania: "Zakręcona pizza z ciasta francuskiego"

  • Domowy zielnik: Sposób na świeże i aromatyczne przyprawy poza sezonem

    Wiosną i latem, gdy przypada pełnia sezonu na wszelkie warzywa i owoce, znacznie łatwiej jest przygotować aromatyczny i apetyczny obiad. Jednak, gdy tylko drzewa zaczną przybierać bajeczne kolory, a chodniki pokryją się kasztanami, kreatywne gotowanie przysparzać może nieco większych problemów. Jak z całorocznych i prostych w smaku warzyw przygotować danie, którego nie powstydziłby się prawdziwy szef kuchni? Odpowiedzią są świeże zioła, które bez przeszkód uprawiać możemy w domu, przez cały rok.

  • szybkie i bardzo proste

  • Małe co nieco!

    ...ok. 6 zł Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (ok. 200 g) 500 g świeżego szpinaku 150 g sera feta 2 ząbki czosnku...

  • Coś dla odmniany,na obiad ,na zakąske.

  • Kuchnia turecka

    ...smażonych bakłażanów nadziewanych masą z pomidorów, cebuli i czosnku, czasami z dodatkiem baraniny, zalanych zimnym jogurtem. Börek - potrawa, którą jada się na śniadanie lub deser; rodzaj francuskiego ciasta(...), stanowią ciekawe urozmaicenie tureckiej kuchni. Popularną odmianą są Inegöl Köftesi oraz Izmir Köftesi przyrządzane wg. tamtejszych przepisów. Pide - słynna "turecka pizza". Płaski chleb jest przypiekany...

  • Tydzień bez ciasta francuskiego, to tydzień stracony ;-) Dzisiaj postanowiłam przygotować mini pizzerinki i ułożyć na nich moje ulubione składniki. Właśnie patrzę na pusty talerz, gdzie jeszcze przed momentem leżały i widzę tylko malutkie, prawie przezroczyste płatki. Bo tak, jak jedząc pączka, nie da się nie umazać ust lukrem, tak jedząc ciasto francuskie, nie da się nie nakruszyć :-)

Artykuły na temat: pizza z ciasta francuskiego
  • Pizza inaczej

    Nasze przekąski są łatwiejsze do wykonania niż pizza, a smakiem wcale jej nie ustępują.

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Bolognese w cieście

    Gotowe ciasto francuskie daje wiele możliwości przygotowywania szybkich dań, od paluszków serowych, aż po mini pizze. Oto jedna z propozycji wykorzystania tego ciasta.

  • Książka pachnąca świeżym chlebem - dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia. Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite...

  • Wymarzone, prosto z pieca!

    Placki drożdżowe albo z ciasta francuskiego. Obłożone tak, jak lubisz...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Mamma mia!, czyli miłość po włosku

    Wiecie, dlaczego włoska pizza smakuje najlepiej na świecie? Można się spierać, że chodzi o lokalne i naturalne składniki, jakieś tajemne przepisy przekazywane w sekrecie z dziada pradziada. A ja mówię, że chodzi o miłość! Właśnie tak! Wkładając serce we wszystko, co się robi w życiu, choćby w przygotowywanie tak banalnej potrawy, jaką jest pizza, dajemy światu naszą pozytywną energię i dobre...

  • Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście Fot. materiały prasowe Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski. Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w...

  • Wielka księga smaków: Anchois

    To francuskie określenie przetworów z sardeli europejskiej – niedużej, bardzo tłustej ryby o ostrym zapachu i smaku. Swoim kształtem przypomina bałtyckiego śledzia.

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...