• Informacje na temat:

    pizza po mojemu

Przepisy na temat: pizza po mojemu
  • Kilka lat prób, tony przepisów sprawdzonych, w końcu trafiłam na to czego oczekiwałam. Sos na placek robię sama, mam na całą zimę. Przepis na piekarnik gazowy.

  • Pyszna pizza:) na zewnątrz chrupiąca a w środku miękka. Przepis godny polecenia. Wystarczy na dużą blachę do piekarnika.

  • Podaję przepis na niesamowicie puchate ciasto na pizzę a do tego sos pomidorowy, a po dodaniu przez Was ulubionych składników na wierzch wychodzi naprawdę niebiańska w smaku pizza warta grzechu ]:->

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • Omlet po mojemu,lekko ciągnący, chrupiący, delikatny idealny na śniadanie. Ja robiłam go na dużej patelni, ale idealnie wychodzi na małej patelni tylko trzeba składni zmniejszyć o pół (łatwiej się przewraca).

  • Jedni mowia ze to danie zydowskie, inni ze arabskie, a ja zrobilam dzis po swojemu czyli po polsku :)

  • Zrobiona odrobinę inaczej, niż nakazuje tradycja. Ale tylko odrobinę!

  • Jeżeli masz mało czasu i ochotę na tortille, polecam mój sprawdzony przepis.

  • Tak, tak wiem że flapjack robi się z dodatkiem masła i golden syrup, ale moja wersja tego brytyjskiego przysmaku jest dużo prostsza i o niebo lepsza niż orginalny batonik. Batonik bardzo, bardzo słodki i kaloryczny, ale czasem warto zgrzeszyć. Dla mnie flapjack jest najlepszy dopiero za kilka dni kiedy posiedzi troszkę rozkrojony w temperaturze pokojowej i lekko stwardnieje.

  • Syte i przepyszne danie

Artykuły na temat: pizza po mojemu
  • Kalafiorowa pizza z ricottą i sosem z pieczonych pomidorów

    Kalafiorowy spód do pizzy uwielbiam z kilku powodów. Przede wszystkim dlatego, że jest obłędnie smaczny, a dzięki zmielonym orzechom - bajecznie chrupiący.

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Mój szef mnie wykorzystuje

    Nie docenia, źle płaci, pomija przy nagrodach. Traktuje z góry, kradnie pomysły, a kiedy protestujesz, daje do zrozumienia, że nie jesteś niezastąpiona. Co możesz zrobić?

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...

  • ...doświadczone, min 10- letnim stażem). Odwiedziny psipsiółki (zapowiedziała, że krótko). Pizza mi nie wyszła, placek zakalec. Chyba jakieś pączki kupię.

  • W drugim odcinku "Bake Off Junior" mali cukiernicy będą musieli zmierzyć się z zdaniem, które niejednemu dorosłemu mogłoby przysporzyć wielu problemów. Fot. materiały partnera Ruszyła pierwsza polska edycja programu "Bake Off Junior". Do walki o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków i 25 tysięcy złotych, stanęło dwanaścioro dzieci w wieku 8-14 lat. Jurorzy programu - Michał Bryś i Krzysztof Ilnicki przygotowali aż 20 konkurencji, w trakcie których ocenią umiejętności, wyobraźnię i kreatywność...

  • Mamma mia!, czyli miłość po włosku

    Wiecie, dlaczego włoska pizza smakuje najlepiej na świecie? Można się spierać, że chodzi o lokalne i naturalne składniki, jakieś tajemne przepisy przekazywane w sekrecie z dziada pradziada. A ja mówię, że chodzi o miłość! Właśnie tak! Wkładając serce we wszystko, co się robi w życiu, choćby w przygotowywanie tak banalnej potrawy, jaką jest pizza, dajemy światu naszą pozytywną energię i dobre...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...

  • Miss Earth Poland: lubiłam bawić się samochodami

    W dzieciństwie była chłopczyca, dziś jest Miss Earth Poland. Jak przekonuje Aleksandra Grysz, jej wygląd to nie tylko zasługa dobrych genów, ale też dbania o siebie. "Choć uwielbiam pizzę, na co dzień cieszę się, że rano mogę zjeść owsiankę" - mówi.

  • Maria Ożga to finalistka II edycji programu Master Chef. Właśnie napisała książkę ze swoimi przepisami na przeróżne okazje. Nam zdradziła, jak ocenia swoją przygodę w Master Chefie, co łączy pracę księgowej i pasję kulinarną, i jak wymyśla swoje potrawy. Powiedziała pani, że pierwszą potrawą, jaką pani przygotowała, była jajecznica na maśle. Kto pokazał pani, jak taką jajecznicę należy przygotować? - W moim rodzinnym w domu pasjonatem gotowania jest tato, a mama gotuje z obowiązku:)....