• Informacje na temat:

    pizza pełnoziarnista dla jednej osoby

Przepisy na temat: pizza pełnoziarnista dla jednej osoby
  • Nie ma to jak sadzone z parowką

  • Pizza gyros, na pełnoziarnistym spodzie, z kawałkami soczystego, dobrze doprawionego kurczaka i mnóstwem mozzarelli. Prosta, szybka do przygotowania a do tego przepyszna!

  • Nie wiem czy też tak macie, ale ja w weekend często mam ochotę na coś niezdrowego. Dzisiaj właśnie propozycja dla tych, którzy mają podobnie :) Zapraszam na pizze :) Sukcesem dania jest idealne ciasto, aby nieco je wzbogacić dodałam mąkę pełnoziarnistą.

  • Zamiast sosu pomidorowego, zrobiłam sos cukiniowy, ponieważ tego warzywa mam obecnie w domu pod dostatkiem. Smakowało i dzieciom i dorosłym. Tak więc polecam

  • Smak:)

  • Lubicie jajka sadzone? Ja bardzo, dlatego postanowiłam, że będzie dodatkiem do pełnoziarnistej pizzy, którą też uwielbiam. :-) Całość bardzo ładnie się zapiekła a wszystkie smaki się uzupełniają. Dodatek mięsa nie jest konieczny, choć ja pokusiłam się o dodanie kilku kawałków kurczaka. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam! :-)

  • Pizza bo o niej mowa tak bardzo zagościła w naszej kulturze, że pewnie w niejednym domu nie ma mowy żeby choć raz na jakiś czas się nie pojawiła :) Smaków, dodatków, sosów - tyle kombinacji.

  • Smaczny pomysł na "Pizza dla dzieci"

  • Największą zaletą dania jest pyszny smak, szybkość przygotowania i to,że można komponować wg upodobań.

  • Nazwa zainspirowana zielonymi dodatkami, których to najwięcej. Wymarzone danie dla wegetarian ale i jeden z mięsożerców powiedział "choć bez mięsa ale nie jest mdłe" Zdrowa bogata w błonnik pokarmowy pizza pełnoziarnista.

Artykuły na temat: pizza pełnoziarnista dla jednej osoby
  • Bieganie: Kiedy i co jeść?

    ...się przejeść, kiedy jest ku temu okazja. Przed treningiem/zawodami Nie możesz biegać "na pusto", dlatego tak ważne jest, by przed podjęciem wysiłku fizycznego w odpowiednim czasie uzupełnić(...), by ustalić, co jest najlepsze dla ciebie. Zanim sięgniesz po jakieś "wynalazki", spróbuj zwykłych batonów dla sportowców - są w 100 proc. złożone z naturalnych składników, bez dodatków, konserwantów...

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...

  • Uważaj na te produkty spożywcze. Silnie uzależniają!

    ...było: dlaczego po niektóre produkty sięgamy bardzo często i wprost nie możemy im się oprzeć? Wnioski płynące z analiz i eksperymentów jednoznacznie mówią: wszystko zależy od reakcji chemicznych jakie(...) Co więcej, osoby otyłe posiadają mniejszą ilość receptorów dopaminy i w rezultacie mają większą ochotę na produkty, które podnoszą jej poziom. Należą do nich potrawy bardzo kaloryczne: fast foody...

  • Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście Fot. materiały prasowe Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski. Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w...

  • Schudnij bez diety

    ...zauważalne na pierwszy rzut oka efekty, ale za to dużo trwalsze. A o to przecież nam chodzi. Dlaczego mamy przestać stosować diety odchudzające? Agnieszka Piskała, dietetyk : - Bo one na dłuższą metę nie działają. To dlatego wciąż szukamy nowej, skuteczniejszej. Proszę zwrócić uwagę, co sezon mamy jakiś przebój! Prawda jest jednak taka, że jeśli coś ma być dla wszystkich, jest dla nikogo...

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Jak sobie radzić z podjadaniem?

    ...lub oddać koleżance, która nie narzeka na figurę. Kłopot jedynie jest w tym, że pączki nie zawierają żadnych cennych dla zdrowia składników. Rozsądne wyjście: pełnoziarnista bułeczka z musem(...) surowego selera naciowego lub marchewkę maczane w hummusie - mniej kalorii, przyjemność chrupania i porcja cennych składników odżywczych. 3. Czekolada Zamiast jednej kostki zjadasz tabliczkę czekolady...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...piekły kiedyś nasze babcie. Od lat jest ulepszana i krzyżowana. Jedzenie jej sprawia, że stężenie glukozy we krwi gwałtownie rośnie, dlatego już po dwóch godzinach od posiłku jesteś głodna. Dieta polega(...) źródło białka np. dla wegetarian. Warto uważać na nieograniczone ilości białka - w zbyt dużej ilości może obciążać nerki. Dieta 3D chili Trójwymiarowe spalanie kalorii, czyli na trzech...

  • Gluten to rodzaj białka pochodzenia roślinnego, które jest obecne w popularnych zbożach: pszenicy, życie, jęczmieniu i owsie (sam w sobie nie zawiera glutenu, ale często jest nim zanieczyszczony). Nie jest szkodliwy dla zdrowych osób - ale jest nietolerowany w przypadku chorych na celiakię. Co to oznacza dla zwolenników diety bezglutenowej? Celiakia to choroba o podłożu genetycznym, objawiająca się trwałą nietolerancją glutenu. Zjedzenie posiłku zawierającego gluten pobudza układ...