• Informacje na temat:

    pizza pełna kolorów

Przepisy na temat: pizza pełna kolorów
  • Domowy zielnik: Sposób na świeże i aromatyczne przyprawy poza sezonem

    Wiosną i latem, gdy przypada pełnia sezonu na wszelkie warzywa i owoce, znacznie łatwiej jest przygotować aromatyczny i apetyczny obiad. Jednak, gdy tylko drzewa zaczną przybierać bajeczne kolory, a chodniki pokryją się kasztanami, kreatywne gotowanie przysparzać może nieco większych problemów. Jak z całorocznych i prostych w smaku warzyw przygotować danie, którego nie powstydziłby się prawdziwy szef kuchni? Odpowiedzią są świeże zioła, które bez przeszkód uprawiać możemy w domu, przez cały rok.

  • Dzisiaj polecam kolejną pizze, bardzo smaczną, przygotowana z papryk, pieczarki, cukinii i sera mozzarella :)

  • Pełnoziarniste znaczy lepsze

    W tradycyjnym polskim jadłospisie produkty mączne plasują się zdecydowanie na prowadzeniu. Najczęściej spożywanym zbożem jest pszenica, choć w ostatnich latach można zauważyć coraz większe zainteresowanie żytem, jęczmieniem, owsem i gryką. Chleb powszedni to zazwyczaj pieczywo białe, pszenne, czasem pszenno-żytnie

  • Ciasto na pizzę.

  • Zrobisz ją szybciej niż doczekasz się na dowóz :)

  • Pizza bo o niej mowa tak bardzo zagościła w naszej kulturze, że pewnie w niejednym domu nie ma mowy żeby choć raz na jakiś czas się nie pojawiła :) Smaków, dodatków, sosów - tyle kombinacji.

  • Bardzo smaczne, smażone warzywa z kostkami wędzonego boczku.

  • Bardzo szybkie w przygotowaniu, lekkostrawne, sycące. Porcja "na oko"

  • Z pasją uprawiam własny ogródek przy domu i wykorzystuję produkty, które w nim uprawiam.

  • Moja zupa to połączenie warzyw kolorowych, zielonych, białych, czerwonych czy pomarańczowych. Każde z nich, oddzielnie, charakterystycznie smakują, a po połączeniu w zupie smakiem zaskakują.

Artykuły na temat: pizza pełna kolorów
  • Piknikowy kosz pełen słodyczy

    Domowe ciasteczka i słodkie przekąski – niezastąpione podczas majówki.

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Podróże marzeń. Słoneczna Liguria

    T​en fragment włoskiego wybrzeża oczaruje każdego. Strome skały schodzą wprost do morza, którego kolor trudno opisać. A do tych skał przyklejone są miasteczka o stromych uliczkach wiodących do malutkiego portu.

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...

  • Ystad: Miasteczko uroczo nadające się do książkowych i filmowych morderstw

    ...popatrzeć w morze. Jednak to nie szachulce sprzed kilkuset lat, nie pachnące kwiaty, pnące się w górę przy fasadach domów, nie pełna uroku małomiejska atmosfera, ani nawet nie okoliczne plaże działają...

  • Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście Fot. materiały prasowe Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski. Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w...

  • Pięć Ziem nad morzem

    ...pizza, to pizzeta - podkreśla stanowczo. Gdy pytam, czym się różni, wyjaśnia, że pizzeta sprzedawana jest w kawałkach na wynos, zawsze na grubym i puszystym cieście. Typowy włoski fast food. I smaczny...

  • Wykorzystując technologię badania fal mózgowych, zbadano reakcję gości restauracji na kolory Kolory wpływają na nastrój i zachowanie ludzi. Wśród wielu kryteriów oceny restauracji, kluczowym okazuje się kolor. Aby dostarczyć inspiracji i bodźców skłaniających do refleksji nad rolą koloru, SCA i jej globalna higieniczna marka Tork wykorzystała technologię fal mózgu w badaniu reakcji ludzi na różne kolory. Wyniki wyłoniły konkretne i powtarzające się wzorce emocji i nastrojów wywoływane...

  • Joanna Sznajder: Uczę gotować w Toskanii

    .... - Kuchnia włoska jest uniwersalna, zadowoli i łasuchów, i niecierpliwych. Pyszne dania można przygotować już w 15 minut. W Europie znamy włoską kuchnię w wersji pop -  pasty, pizza, sałatki z mozarellą(...) jedynie czubek kulinarnej góry lodowej. Zazwyczaj pewne stereotypy są generowane przez filmy, książki i zapotrzebowanie konsumenta. W rzeczywistości za szlagierami takimi jak pizza, spaghetti czy...

  • Czy wiesz, że kolory bezpośrednio wpływają na nasz apetyt i chęć jedzenia? Czasem warto zmienić odcień kuchni lub pozbyć się niektórych dodatków z jadalni, by skuteczniej regulować chęć jedzenia. Fot. ©123RF/PICSEL Unikajmy czerwieni! Ten kolor to wróg wszystkich odchudzających się osób. Jeśli jesteś na diecie, postaraj się usunąć ze swojego otoczenia jak najwięcej czerwonych odcieni. Kolor czerwony najsilniej wzmaga apetyt, ale wprowadza również uczucie intymności i pasji, która...