• Informacje na temat:

    piwo z miodem na gardło

Przepisy na temat: piwo z miodem na gardło
Artykuły na temat: piwo z miodem na gardło
  • Mokre skarpety...na katar

    Kogel-mogel pomoże na ból gardła Utarte z cukrem żółtka to twój ulubiony deser? I bardzo dobrze! Dzięki niemu pozbędziesz się drapania w gardle i kataru - tak przynajmniej wierzą Rosjanie i Ukraińcy. Wypity na ciepło kogel-mogel z dodatkiem łyżeczki masła ma być najlepszy na bolące gardło. Wersja lansowana przez Amerykanów to ta z dodatkiem whisky lub brandy (tzw. egg nog). W naszym kraju...

  • Nadeszły zimowo-jesienne wieczory, a wraz z nimi spadki odporności i fale przeziębień. Latem, podczas wysokich temperatur organizm ludzki nie jest narażony na ataki choroby, jednak przy obecnej aurze układ odpornościowy człowieka pracuje bardzo intensywnie. Jak skutecznie (i przyjemnie) pokonać przeziębienie w jeden wieczór? Grzanym piwem! Do najzdrowszych metod walki z przeziębieniem należą te, które są przekazywane „ z pokolenia na pokolenie". Jednym z kulinarnych sposobów radzenia sobie...

  • Czosnek - domowy antybiotyk

    Jesienią, gdy organizm jest najbardziej osłabiony, stosujmy kurację czosnkiem, cytryną i miodem. Przez 2 tygodnie, codziennie wieczorem, przygotowujmy napój, który będziemy pić rano: jedną dużą...

  • Z poprzednich tekstów dowiedzieliśmy się, że najczęściej pijanym piwem jest jasny lager. Piwo o dość neutralnym i jednolitym smaku, raczej mało zaskakujące i dostosowane do potrzeb przeciętnego konsumenta. Jeżeli jednak zamarzy się nam prawdziwa i odpowiedzialna piwna degustacja, a nie kolejne, banalne piątkowe wyjście na piwo, to warto poszukać ciekawszych gatunków. A tych, wbrew pozorom, nie brakuje. W Polsce działa pięć dużych grup piwowarskich, które zapełniają sklepowe półki piwami...

  • Dlaczego boli głowa

    ...o ciemnym mięsie (np. tuńczyk), suszone i wędzone mięso, sery dojrzewające, czerwone wino, piwo pszeniczne, orzechy, pomidory oraz rośliny strączkowe. Tyramina występuje głównie w serach twardych(...) głowy. Żeby go się pozbyć, musisz wyeliminować kaszel. W zależności od jego przyczyny pomogą ci w tym syropy lub pastylki, spreje nawilżające gardło, a nawet zwiększenie ilości przyjmowanych płynów...

  • Jesień to czas, kiedy szczególnie łatwo o różnego rodzaju choroby i przeziębienia. Spośród wszystkich objawów, jednym z najbardziej uciążliwych jest ból gardła. Jak sobie z nim radzić? Poza lekami z apteki, możecie wypróbować również naturalne sposoby. Walcząc z bólem gardła lub chrypką, nie musimy od razu sięgać po leki z apteki. W przypadku mniej groźnych infekcji, doskonale sprawdzą się domowe sposoby, które znały już nasze babcie. Okłady i różnego rodzaju płukanki znane są od bardzo...

  • Cały dzień dla zdrowia kobiecego serca

    Choć jest mniejsze od męskiego, pracuje tak samo ciężko. Zasługuje, by je czasem dopieścić!

  • Moda na samodzielne produkowanie piwa dotarła także do Polski. Nasi rodacy uwielbiają ten trunek, dlatego wielu z nich decyduje się spróbować swoich sił w roli browarnika. Sekrety domowej produkcji piwa zdradza nam Mirosław Robak - główny piwowar w krakowskiej Starej Zajezdni. Są dwa sposoby na uwarzenie własnego piwa w domu. Pierwszym jest zrobienie go ze słodu (zgodnie ze starą sztuką piwowarstwa), natomiast drugim przygotowanie piwa z tzw. Brewkitu. Warzenie piwa ze słodu daje nam pełne...

  • Jajko: Doskonały lek i supertani kosmetyk

    ...głowę ręcznikiem. Po 30 min zmyj maskę ciepłą wodą i umyj włosy szamponem. VI. Superpłukanka Dzięki niej pasma wzmocnią się i będą błyszczące. Uwaga! Piwo, które jest składnikiem płukanki, może(...) soku z cytryny , łyżeczką otrąb i 1 surowym żółtkiem (jajko wcześniej sparz). Dolej 1 szkl. kefiru, wymieszaj. XV. Sposób na bolące gardło Znały go i ceniły nasze babcie. Trudno się dziwić - ta...

  • Nie od dziś gotowanie to jedno z ulubionych zajęć Polaków. Lubimy próbować nowe przepisy, a im bardziej są one wyszukane, tym lepiej. Wystarczy trochę chęci i inwencji twórczej, aby stworzyć danie, które na długo pozostanie w pamięci naszych gości – sprawdź nasze propozycje, które przedstawimy wraz z Szefem Kuchni Borwaru Lubicz – Rafałem Kosińskim . Piwo jako półprodukt do przygotowania dań to nie nowość. Historia jego wykorzystania w kuchni sięga czasów średniowiecznych. Wytwarzane było...