• Informacje na temat:

    piwne kiełbaski

Przepisy na temat: piwne kiełbaski
  • Wszystkie smaki Salzburga

    ...takie jak Bauernschmaus (kilka rodzajów mięsa z kiszoną kapustą i kluskami), Gröstel (ziemniaki, kluski, kiełbaski i wędzone mięso zasmażane na patelni). Również tradycje piwowarskie odcisnęły swoje...

  • oryginalny smak,sycące...nie jedź po nich samochodem ;o)

  • smaczne bliny na śniadanie.

  • Wspaniała przekąska na imprezę do piwa.

  • Fajna przekąska, nie tylko do piwa :) . Z jednej porcji wychodzi ok. 60 -70 szt.

  • Ciasteczka są naprawdę proste i szybkie w przygotowaniu. Można robić nadzienie słodkie lub słone. Z podanych składników wyszło mi 20 rogalików.

  • Wypróbowany przepis na "Bułeczki piwne"

  • Sprawdzony przepis na "Piwne oponki"

  • Wypróbowany przepis na "Piwne naleśniki"

  • Tanie, szybkie i smaczne :) A w dodatku bez grama cukru i jaj!!!

Artykuły na temat: piwne kiełbaski
  • Wschodnia Bawaria. Kraina dla ciała i dla ducha

    ...ugruntowała, karmiąc później budowniczych katedry. Przyznam, że nadal utrzymuje wysoki poziom. Wprawdzie kiełbaski można zjeść tu na każdym rogu ulicy, ale w takiej karczmie z tradycją od razu(...) i Kolonii. O Francuzach z Dijon nawet nie wspominam.... Bawarczycy potrafią przyrządzić bardzo dobrze nie tylko kiełbaski i musztardę. Lato to tradycyjny początek różnego rodzaju piwnych festynów...

  • Każdy, kto chociaż raz był w Krakowie, musiał spróbować legendarnych kiełbasek z niebieskiej Nyski, sprzedawanych pod Halą Targową. Rozpalany tam grill stał się już jednym z kulinarnych symboli miasta, równie popularnym co obwarzanki i maczanka. Fot. Berger Blanc Suisse via Facebook / screenshot Na długo przed tym jak Polacy oszaleli na punkcie różnego rodzaju food-tracków, pod krakowską Halą Targową zaparkowała wyjątkowa, niebieska Nyska, której właściciele serwują najsmaczniejsze kiełbaski...

  • Wrocław tropem Eberharda Mocka

    Wrocławiu" - mówi stare porzekadło. To jedna z najstarszych piwnic piwnych w Europie. Pierwsze wzmianki o niej pochodzą już z 1303 roku. W lokalu nagradzano tych, którzy bili piwne rekordy. Do tej pory(...) Marka Krajewskiego przychodził tu czasem na obiad. Opisywał piekarki sprzedające przy wejściu do piwnicy bułki i kiełbaski, kelnerów roznoszących w pocie czoła tace z talerzami, wazami, szklankami...

  • Gotowanie z piwem jest tak stare jak jego picie. Praktyka uznana przez rzesze ludzi na przestrzeni tysięcy lat produkcji złotego trunku z pianką. W starożytnym Egipcie, Sumerowie uważali, że gotowanie z piwem było sposobem, aby dostarczać "zdrową żywności" swoim mieszkańcom. Dziś piwosze nadal ulepszają receptury przy użyciu tej, jakże wspaniałej mikstury chmielu i jęczmienia w celu wzmocnienia i wzbogacenia codziennego pożywienia. Sposób łączenia piwa oraz codziennych przepisów kulinarnych,...

  • W czeskiej kuchni

    ...wieprzowiny z dużą ilością sosu. Jedną z najpopularniejszych piwnych przekąsek w Czechach jest utopenec , czyli marynowane kiełbaski. Podstawowym składnikiem tej piwnej przekąski są kiełbaski(...) dodanie się jeszcze cebulę, czasami paprykę i ogórki. Co po za tym do piwa? W Czechach do złotego trunku dostaniemy niezliczoną ilość przystawek jak kiełbaski, sery, harmeliny marynowane, czyli...

  • Dziś w Stanach Zjednoczonych hucznie obchodzony jest Dzień Niepodległości. Przypadkowo lub nieprzypadkowo 4 lipca to także święto hot-doga. Fot. 123RF/Picsel To doskonała okazja by poznać historię hot-dogów.   Amerykańskie hot-dogi pochodzą z Niemiec. W 1987 roku Frankfurt nad Menem obchodził 500 urodziny hot-doga. Ponoć w 1487 roku, czyli na pięć lat przed wyprawą Kolumba w stronę Nowego Świata, właśnie we Frankfurcie powstała pierwsza, charakterystyczna cienka i długa kiełbaska - znana dziś...

  • Wszystkie smaki Salzburga

    ...takie jak Bauernschmaus (kilka rodzajów mięsa z kiszoną kapustą i kluskami), Gröstel (ziemniaki, kluski, kiełbaski i wędzone mięso zasmażane na patelni). Również tradycje piwowarskie odcisnęły swoje...

  • 75 przepyszności!Od klasycznych racuszków z serem po pączki z... kiełbasą! Na rozgrzewkę - prezentacja sprawdzonych technik formowania pączków, faworków i racuchów. Na kolejnym etapie wtajemniczenia - sposoby na stworzenie pączków z białą obwódką i oryginalne sposoby podania gotowych przysmaków. Zachwyć się smakiem róży karnawałowych, odkryj słodycze z rozmaitych zakamarków świata - nawet z Egiptu! Jeśli preferujesz dania pikantne, zajrzyj do przepisów na racuchy piwne i pączki ziemniaczane....

  • Ryby, owoce, a może warzywa? Pomysłów na to jak urozmaicić dania z rusztu jest wiele, Wszyscy jednak wiemy, że głównym bohaterem każdego majówkowego barbecue są pyszne kiełbaski. Zarumienione nad grillowym dymem, warto podawać z ciekawymi dodatkami np. konfiturą żurawinową, która dopełni smaku majówkowego menu, tworząc wyjątkową kompozycję. Smakołyki z rusztu w nowym wydaniu Sekretem majówkowego przyjęcia z grillem w roli głównej jest doskonałe menu. I choć potrawy z rusztu głównie kojarzą...

  • Dla jednych nieodzowny element wieczornych seansów, dla innych obowiązkowy trunek podczas spotkań ze znajomymi. Piwo - niekiedy źle kojarzone, obarczane winą za tzw. "miesień piwny", zyskuje jednak coraz więcej przychylności. A to wszystko za sprawą swojego dobroczynnego działania w kosmetyce oraz zaskakujących efektów stosowania. Fot. 123RF/Picsel Jego korzystne właściwości są znane od wieków. Dbające o swój wygląd i pragnące wiecznej młodości królowe stosowały piwo do systematycznej...